Obavijesti

Sport

Komentari 7

Slovenac Platinijev nasljednik: Uefa i Fifa trebaju promjene...

Slovenac Platinijev nasljednik: Uefa i Fifa trebaju promjene...
1

Ako me izaberu, prvo ću predložiti ograničavanje mandata. Ne možeš biti na nekoj funkciji u tako važnom tijelu kao što je Uefa 10 ili 20 godina, rekao je Slovenac Aleksander Čeferin

VIDEO

Aleksander Čeferin prvi je favorit za novog predsjednika Uefe. Ugledni slovenski odvjetnik i predsjednik nogometnog saveza Slovenije prema posljednjim informacijama ima podršku oko 30 nacionalnih saveza. 

Čeferin se za mjesto predsjednika Uefe bori sa Nizozemcem Michaelom van Praagom i predsjednikom španjolskog saveza Angelom Maria Villarom. Uefin kongres na kojem će izabrati predsjednika na rasporedu je 14. rujna u Ateni. 

Tko od ova tri kandidata sakupi najmanje 28 od 55 glasova postat će nasljednik Michela Platinija.

- Teško je reći što će biti u Ateni. Zasad sve izgleda dobro. Podrška koju imam je iskrena i u njoj nema nikakvog interesa. Izbori su tajni, vidjet ćemo. Bitno je da sam kandidat i da nemam što ponuduti za protuuslugu onima koji su me javno podržali - rekao je 49-godišnji Čeferin za Anadolu Agency (AA).

Izbor Slovenca na čelo Uefe bio bi i značajan za našu regiju.

Čeferin je obećao provesti neophodne reforme u europskom nogometu.

- Uefa i Fifa trebaju promjene, trebaju nove ideje. Teško da je netko tko je tamo proveo 10 ili 20 godina spreman za reforme. Moja prednost je što sam mlađi, imam nove ideje i podržavaju me savezi iz svih dijelova Europe. Nogomet treba jedinstvo, a ne da dvije velike zemlje ratuju tko će preuzeti Uefi - dodao je predsjednik slovenskog saveza.

Borit će se i za male i za velike.

- Teško možete biti predsjednik Uefe i predstavnik samo malih saveza. Bit ću predsjednik malih, srednjih i velikih. Ne smijemo zaboraviti na solidarnost i probleme malih. Meni je lakše shvatiti te probleme jer dolazim iz male zemlje i malog saveza. Sigurno sam u boljoj poziciji za shvatiti tu problematiku od nekoga tko taj osjećaj nema - kaže Čeferin.

Njegov izbor mogao bi uzdrmati temelje Uefe. 

- Ne smijemo dopustiti nikakva zatvorena natjecanja za elite, ni klupska ni reprezentativna. Moram ograničiti broj mandata u Uefi. Ne možeš biti na nekoj funkciji u tako važnom tijelu 20 godina. To će mi biti prva stvar koju ću predložiti - dodao je Slovenac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba