Sport

Komentari 7

Slučaj Benzema: Ucjenjivao je prijatelja pa se pokušao izvući

Slučaj Benzema: Ucjenjivao je prijatelja pa se pokušao izvući

ZVIJEZDA SE GASI Benzemina karijera mogla bi uskoro završiti, a baš je sad u najboljim godinama, ima 28 te igra za aktualnog europskog klupskog prvaka, Real Madrid

Karim Beznema (28) iduće godine u ovo vrijeme mogao bi završiti iza rešetaka. Zbog svoje uloge u ucjenjivanju Mathieua Valbuene odgovarat će na francuskom sudu.

Benzemi su odbili žalbu te će svoju nevinost morati dokazati u sudskom procesu, koji počinje u prvoj polovici iduće godine.

Benzemu su optužili da je bio posrednik između ucjenjivača, od kojih je jedan Karimov prijatelj iz djetinjstva, te Valbuene, prijatelja i suigrača iz francuske reprezentacije.

Ucjenjivači su od Valbuene željeli “izmusti” veliki novac jer su u posjedu imali snimku seksa francuskog nogometaša.

Skandal je isplivao na površinu prije godinu dana, a Benzemu su istražitelji zvali na razgovor. U cijelu priču uključen je i još jedan bivši francuski reprezentativac, Djibril Cisse, a spominjalo se i ime Samira Nasrija.

Benzema je slučaj protiv sebe pokušao “srušiti” trudeći se dokazati kako je policija do dokaza došla ilegalno. Riječ je o tome da je Benzemu nazvao policijski inspektor, koji se predstavio kao Valbuenin poznanik, a u tom razgovoru Benzema je govorio kako bi Valbueni bilo bolje da plati.

Benzema je zbog tog skandala propustio Euro u svojoj državi, a ako mu dokažu krivnju, izgubit će i vrlo unosan ugovor u madridskom Realu.

Najčitaniji članci