Obavijesti

Sport

Komentari 71

Slučaj pomahnitali Skoblar: Od 'Zlatne kopačke' do napada na bespomoćne žene iz čista mira...

Slučaj pomahnitali Skoblar: Od 'Zlatne kopačke' do napada na bespomoćne žene iz čista mira...
1

Da, bio je prgav na terenu i osebujan na trenerskoj poziciji, ali za ovakve ekscese izvan terena nema opravdanja. Josip Skoblar (79) je potezom u Privlaci bacio veliku mrlju na strašnu nogometnu karijeru

VIDEO

Josip Skoblar (79), koji je kazneno prijavljen zbog toga što je u Privlaci napao tri žene i dijete iz Zagreba, inače je poznat kao iznimno težak karakter. Kao igrač bio je prgav, kao klupski dužnosnik je vrlo često ulazio u konflikte. Dugo vremena je bio revoltiran jer nikad nije izabran za izbornika hrvatske reprezentacije iako je više puta bio kandidat. No, eksces poput ovoga još nikad u karijeri nije napravio

Nogometna legenda napala tri žene i dijete: "Uhvatio me za vrat pred sinom"
Nogometna legenda napala tri žene i dijete: "Uhvatio me za vrat pred sinom"

Podsjetimo, u subotu ujutro tri žene i dijete iz Zagreba otišli su na more u Privlaku. Parkirali su na rubu slijepe ulice, a onda ih je verbalno i fizički napao. Vikao je na njih, mahao krampom, a jednu od njih je uhvatio za vrat i ozlijedio joj nogu.

Pogledajte video vijesti

Pokretanje videa...

Video vijesti 14-06 01:08

Skoblar je osvojio i Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac Europe 1971. godine, a upravo od te godine drži rekord kao strijelac najviše golova (44) u jednoj sezoni francuske lige. Član je Kuće slavnih Olympiquea, idealne momčadi kluba sastavljene povodom 110. godišnjice kluba, a zbog iznimnih zasluga dobio je i visoko državno odlikovanje. A sad je bacio mrlju na veliku karijeru. 

Zvali su ga "Dalmatinski orao"

Didier Drogba (42) rekao je kako je upravo 'dalmatinski orao' najveći u Marseilleu.

- Jednom mi je samo rekao: 'Didier, sretno, želim ti dobru utakmicu!', i to mi je bilo dovoljno. Skoblar je najveći u Marseilleu - rekao je Didier za France Football.

I bio je nogometna veličina. Primijetio je golman OFK Beograda Petar Radenković (85) koji je služio vojni rok u Zadru gdje je Skoblar igrao te ga preporučio klubu, a Beograđani su to prihvatili te je u njihovom dresu osvojio Kup Jugoslavije 1962. i 1966. Zatim je prešao u Hannover gdje je u 57 nastupa zabio 30 golova te iako ga Nijemci nisu željeli pustiti, predsjednik Marseillea Marcel Leclerc došao je po njega i odveo ga put Francuske.

Drogba tvrdi: Nitko nije veći od Josipa Skoblara u Marseilleu...
Drogba tvrdi: Nitko nije veći od Josipa Skoblara  u Marseilleu...

A tamo je postao legenda. Josip Skoblar je igrajući za Olympique sedam godina (1966./1967; 1969.-1975.) u 174 nastupa zabio 153 gola, a tri sezone u nizu bio je najbolji strijelac francuskog prvenstva, osvojio je Zlatnu kopačku 1971, godine, a upravo od te godine drži rekord kao strijelac najviše golova (44) u jednoj sezoni francuske lige. Po povratku u domovinu od 1973. do 1977. Skoblar nastupa za Rijeku gdje i završava igračku karijeru u kojoj je zabio 244 gola na 394 prvoligaške utakmice te nakon toga odlazi u trenerske vode.

Marko Lukunić/PIXSELL

Još u doba bivše države je vodio hrvatske velikane: Hajduk, Rijeku i Dinamo, a vraćao im se i 90-ih nakon izleta u njemački nogomet, a posljednji hrvatski klub kojemu je bio trener je njegov matični Zadar.  Kao trener je s Hajdukom dva puta osvojio Kup maršala Tita (1986. i 1991.). Kratko je bio izbornik libanonske nogometne reprezentacije početkom 2000., ali je već krajem te godine došao u Marseille kao tehnički savjetnik.

Bacio mrlju na veliku karijeru

Drugi nogometaš sa zadarskog područja, Luka Modrić (34), osvojio je Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača na svijetu. Tako je Hrvatska u povijesti imala i najboljeg igrača i strijelca Europe, što nije mala stvar. Kakva je Skoblar veličina u Francuskoj dovoljno govori i to da je dobio visoko francusko odlikovanje, odnosno postao je vitez.

Od predsjednika Francuske je prije četiri godine dobio visoko priznanje francuske države "Chevalier de l’Ordre National du Merite" za zasluge za Francusku da zaokruži nevjerojatnu karijeru. A onda se dogodi 'žuta minuta' u Privlaci i nešto što si čovjek sa 79 godina životnog iskustva i toliko nagrada iza sebe ne smije dopustiti.

Da, bio je prgav na terenu i osebujan na trenerskoj poziciji, ali za ovakve ekscese izvan terena nema opravdanja. To ne opravdava nikakav temperament ili loša reakcija u spomenutom trenutku, a Skoblar se ispričao preko kćeri, no čeka se njegova strana priče. Ne priliči da čovjek u 80. godini života sa toliko priznanja iza sebe napravi nešto o čemu priča cijela Hrvatska, ali u lošem smislu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba