Obavijesti

Sport

Komentari 12

Sluga i Heber radili su čuda, ali sve je preokrenuo taj Fortounis

Sluga i Heber radili su čuda, ali sve je preokrenuo taj Fortounis
2

Sluga je branio čuda protiv Olympiacosa, Heber zabio prekrasan gol, no nažalost to nije bilo dovoljno za izvući i makar remi u Pireju. Nakon što je ušao Fortounis kod domaćih, njihova igra dobila je novu dimenziju

VIDEO

Rijeka se hrabro držala u Pireju, vodila je 1-0 na poluvremenu majstorijom Hebera, a onda je uslijedio preokret u 93. minuti. Olympiacos je pobijedio na mišiće i iskustvo, no u utorak će na Rujevici Rijeka loviti pobjedu za plasman u skupine Lige prvaka. 

Briljirali su Sluga i Heber kod našeg prvaka, a kod domaćih istakli su se Odjidja, Fortounis i Romao.


Simon Sluga (7) - skinuo dva zicera u prvom poluvremenu kod 0-0, a kod gola Odjidje nije mogao ništa. Bila je to neobranjiva bomba.

Marko Vešović (6) - što god treba, on igra. Protiv Salzburga igrao je lijevog beka, prošle sezone igrao je desno krilo, a večeras desnog beka i bio je solidan s obzirom na količinu opasnosti s kojom je bio suočen.

Dario Župarić (6) - kudikamo niži Ben iz napada grčke momčadi imao je prostora i za udarce glavom. To se nije smjelo događati, a baš je inače sjajni Dario zakasnio u izlasku na njega.

Josip Elez (6) - i njemu je Ben pobjegao. Nije obrana Rijeke bila u najboljem mogućem izdanju kako smo to inače navikli gledati. Moglo se bolje reagirati kod gola Romaoa u 93. minuti.

Leonard Zuta (6) - bekovi su bili izloženi konstantnom pritisku Marina, Carcele, Sebe i kasnije Fourtounisa. Defenzivno korektan, sve do drugog žutog kartona u 83. minuti.

Mate Maleš (6) - kapetan je zaigrao u prvoj postavi kao i protiv Salzburga kao osigurač veznom redu Mišić - Bradarić. Zaradio žuti karton u 52. minuti, trudio se pomagati u defenzivnom djelu igre.

Filip Bradarić (6) - njegova je zadaća bila čuvati loptu te iznositi ju pod pritiskom domaćih. U prvom poluvremenu je to uspijevalo, kasnije je cijela igra Rijeke patila.

Josip Mišić (6) - uvijek borben, pouzdan i požrtvovan. Nije imao previše prostora za kreaciju, trebalo je trčati za Odjidjom i Gilletom kako bi se u startu sasjekli počeci napada Grka.

Heber (8) - najbolja partija u dresu Rijeke. On je bio dužnik u dresu prvaka, a večeras je golčinom i još nekim sjajnim potezima pokazao da je igrač za velike stvari.

Alexander Gorgon (6) - puno trke je iza njega, opet. Pomaže obrani, vidi se to iskustvo koje Austrijanac ima. Tehnički može i bolje, pogotovo oko završnih poteza, bila to dodavanja ili realizacija.

Mario Gavranović (6) - iako je nominalno napadač, stalno se izvlačio dublje kako bi mogao pomoći u slaganju napada. Upravo je on dodao loptu Heberu za krajnju majstoriju Brazilca.

Matej Jelić (6) - ušao umjesto načetog Gavranovića u 72. minuti, više je igrao prema nazad nego naprijed zbog presinga domaće momčadi.

Matic Črnic (6) - na terenu zamijenio Gorgona, baš kao i Jelić nije imao prigode prema naprijed napraviti previše.

Ivan Martić (-) - Heber je svoje odigrao do 88. minute pa ga je Kek ubacio kao taktičku zamjenu.


Stefanos Kapino (6) - premalo posla je imao, od dva udarca u okvir njegova gola, jedan je završio u mreži. 

Omar Elabdellaoui (7) - defenzivno tanak, razmišljao je kapetan Grka više o napadu nego o obrani. Bilo je tu prostora, uostalom, Heber je baš s njegove strane zabio golčinu. Na kraju je asistirao za pobjednički gol.

Alaixys Romao (8) - inače veznjak, danas je zaigrao na poziciji stopera. Zabio je gol u 93. minuti za pobjedu i zapalio Pirej!

Panagiotis Retsos (6) - velika grčka nada, njemu je samo 19 godina, ali večeras nije bio impresioniran težinom utakmice.

Leonardo Koutris (6) - po mnogima najslabija karika grčkog prvaka je lijevi bek. On je bio samozatajan, nije išao naprijed kao kolega kapetan s desne strane.

Guillaume Gillet (6) - iskusni Belgijac nedavno je stigao iz Nantesa, riječ je o iskusnom veznjaku koji se tek mora uklopiti.

Vadis Odidja (8) - jak, brz, snažan... Zakucao golčinu, Simon Sluga nije mogao baš ništa.

Carcela-Gonzalez (6) - prema informacijama najopasniji igrač domaćih, večeras nije napravio baš ništa.

Marko Marin (7) - najzapaženiji kod Olympiacosa, preuzimao odgovornost građenja napada na sebe. Nedostajalo mu je podrške pri tome.

Seba (6) - Brazilac je opasan dribler, međutim, malo je toga napravio u napadačkom dijelu.

Ben (6) - fulao nekoliko opasnih šansi, ali da se zna naći u pravoj prigodi, zna. Nadamo se da će mu realizacija ostati loša i na Rujevici.

Kostas Fortounis (8) - luksuz si je dozvolio Besnik Hasi kada ga je ostavio na klupi. Ovo je ponajbolji igrač Olympiacosa i čim je ušao u 66. minuti odmah je namjestio gol!

Pardo (6) - na terenu od 75. minuti umjesto Marina, pokušao raditi isto što i Nijemac, kreirati.

Androutsos (6) - pogodio prečku u 91. minuti, mogao je 'zapaliti' Pirej.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe