Obavijesti

Sport

Komentari 24

Službeno: Eto'o potpisao za Anži, Juan Mata za Chelsea

Službeno: Eto'o potpisao za Anži, Juan Mata za Chelsea
1

Španjolski reprezentativac Juan Mata potpisao je petogodišnji ugovor s Chelseajem vrijedan 26,5 milijuna eura, a Eto'o je službeno postao najplaćeniji nogometaš ikad

VIDEO

U srijedu navečer službeno su kompletirana dva velika europska transfera. Sad već bivši igrač Valencije Juan Mata potpisao je vjernost Chelseaju, dok je Kamerunac Samuel Eto'o konačno realizirao posao s ruskim Anžijem Mahačkalom.

Španjolski reprezentativac (23) dogovorio je 26,5 milijuna eura vrijedan ugovor na pet godina te je postao četvrto pojačanje Londončana ovog ljeta. Prije nekoliko dana potpisao je Romelu Lukaku, a prije njega još i Thibaut Courtois i Oriel Romeu.

Krilni napadač koji može igrati i u sredini u četiri godine za Valenciju skupio je 129 nastupa i zabio 33 gola. Mata bi već u subotu mogao debitirati protiv Norwich Cityja u Premiershipu.

- Odmah od prvog trenutka osjećam jako dobre vibracije oko mene u novoj sredini. Moj prvi trening je bio odličan, zadovoljstvo je trenirati s ovakvom skupinom igrača. Valencia je također bila veliki klub, ali sada sam stigao u još veći. U nogometu je najvažnije imati priliku za osvajanje trofeja. Tu priliku ću ovdje sasvim sigurno imati. Trener Andre Villas-Boas je prošle godine osvojio gotovo sve s Portom. Obojica imamo ideju osvojiti puno toga i ove sezone. Rekao mi je kako želi ove sezone stvoriti Chelsea koji će više napadati nego dosada, te kako bih ja u tome trebao igrati važnu ulogu – rekao je Mata.

Mata je potpisom postao treće ovogodišnje pojačanje iz Španjolske na Stamford Bridgeu. Prije njega iz Barcelone je potpisao Romeu, te Fernando Torres iz Liverpoola koji je najzaslužniji za Matin dolazak.

- Razgovarao sam s Torresom prije transfera. Sav me uzbudio zbog dolaska - rekao je novi igrač Londončana i dodao:

- Mogu igrati na oba krila, ali i u veznom redu, igrajući zapravo između vezne i napadačke linije. Volim imati loptu u nogama i dobro je iskoristiti. Ja sam napadački orijentiran igrač. Najviše volim namjestiti ili zabiti gol.

Eto'o i službeno postao najplaćeniji nogometaš ikad

Kamerunski reprezentativac Samuel Eto'o konačno je potpisao ugovor s bogatim ruskim klubom Anžijem iz Mahačkale. Bivši napadač Intera, Barcelone, Mallorce i Reala dogovorio je trogodišnju suradnju vrijednu 28 milijuna eura koliko je Anži platio odštetu 'nerazzurima'. 

Eto'o će postati najplaćeniji nogometaš današnjice, a godišnje će zarađivati 20 milijuna eura.

''Interov napadač Samuel Eto'o potpisao je trogodišnji ugovor s Anži Mahačkalom. Eto'o će u četvrtak doputovati u Moskvu, te će se pridružiti suigračima u pripremi za utakmicu s Rostovom'', priopćio je ruski klub.

Glasnogovornik ruskog kluba Aleksandar Udalcov prvotno je rekao da će početna odšteta iznositi 15 milijuna eura koja će popeti na 21 milijun eura, no kasnije je zanijekao da će se iznos odštete iznositi u javnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica