Obavijesti

Sport

Komentari 69

Službeno: Olmo potpisao novi ugovor s Leipzigom! Evo koliko bi još novca moglo stići Dinamu

Službeno: Olmo potpisao novi ugovor s Leipzigom! Evo koliko bi još novca moglo stići Dinamu

Leipzig je fantastičan klub u nevjerojatnom gradu s divnim navijačima i drago mi je što sam produžio ugovor. I ja i klub imamo velike ambicije za budućnost i želimo zajedno napraviti sljedeći korak, kazao je Dani

VIDEO

Iako su postojale naznake da bi mogao napustiti Leipzig po isteku ugovora iduće ljeto, što bi značilo da Dinamo ostaje bez udjela u njegovu budućem transferu, to se neće dogoditi.

Dani Olmo (25) u četvrtak je potpisao novi trogodišnji ugovor s njemačkim klubom do 2027., objavio je Leipzig na službenim stranicama.

Pokretanje videa...

Dani Olmo 01:15

- Kada sam prije tri godine došao u Leipzig, bio je to veliki korak za mene kao mladog talenta koji sam došao u jednu od najboljih europskih liga. Međutim svi su mi olakšali da se smjestim ovdje i uspio sam pogoditi teren radi. Leipzig je fantastičan klub u nevjerojatnom gradu s divnim navijačima i drago mi je što sam produžio ugovor. I ja i klub imamo velike ambicije za budućnost i želimo zajedno napraviti sljedeći korak. Igramo stil nogometa koji mi savršeno odgovara i imamo nevjerojatnu momčad. Želim upotrijebiti svoje sposobnosti da pomognem momčadi kako bismo zajedno mogli uživati ​​u uspjehu. Idealno bi bilo osvajanjem kupa u subotu - rekao je Olmo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za dva ga dana očekuje finale njemačkog kupa protiv Eintrachta Kristijana Jakića i Hrvoja Smolčića u Berlinu, a iduće će sezone ponovno igrati Ligu prvaka nakon osvojenog trećeg mjesta u Bundesligi.

Olmo je za Leipzig u 122 utakmice izravno sudjelovao u akcijama za 50 golova s 21 golom i 29 asistencija. Prvi poziv u španjolsku reprezentaciju dobio je još u Dinamu, a u međuvremenu je skupio 30 nastupa i zabio šest golova za "furiju".

Nahvalio ga je sportski direktor Leipziga Max Eberl.

- Stvarno nam je drago objaviti ovu važnu vijest prije finala kupa u subotu. Dani Olmo je ključni igrač naše momčadi, pruža nam jedinstvene kvalitete. Osim svoje tehnike i opasnosti ispred gola, on je također stvarno inteligentan nogometaš i jedan od najboljih u Bundesligi. Dani se sjajno razvio u Leipzigu i možemo zajedno prolaziti kroz sljedeće izazove. Razgovori s Danijem, njegovom obitelji i agentom bili su intenzivni, ali uvijek pošteni. Dani zna koliko ga cijene ovdje u Leipzigu i zna koliko smo mi ambiciozni. Sjajno je što smo uspjeli produljiti njegov ugovor uoči nove sezone - kazao je.

Dinamo je za njegov transfer u siječnju 2020. dobio 20 milijuna eura uz četiri milijuna eura bonusa. "Modri" još mogu zaraditi 20 posto od razlike od odštete u eventualnom budućem transferu do isteka ugovora.

Ako ode za odštetu od 60 milijuna eura, što je cifra koju spominje stručnjak za transfere Fabrizio Romano, onda bi u Maksimir sletjelo još 7,2 milijuna eura ili sve skupa 31,2 milijuna eura. Time bi prestigao rekord koji drži Marko Pjaca, koji je u Juventus 2016. otišao za 29,4 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...