Obavijesti

Sport

Komentari 119

Službeno: Prosinečki je postao izbornik Bosne i Hercegovine...

Službeno: Prosinečki je postao izbornik Bosne i Hercegovine...
1

Prosinečki će naslijediti Mehmeda Baždarevića koji nije uspio odvesti naše susjede na Svjetsko prvenstvo ove godine u Rusiji što je bio cilj. U utrci za izborničku funkciju pobijedio je Amara Osima

VIDEO

Na današnjoj sjednici izvršnog odbora NSBiH Robert Prosinečki (48) izabran je za novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bila je to doista duga sapunica gdje se zapravo vodila borba između 'Žutog' i Amara Osima.

Naš trener pobijedio je u toj utrci i njegovi planovi i zahtjevi bili su razumljivi i prihvatljivi Izvršnom odboru. 

- Naravno da sam presretan. Voditi reprezentaciju koja ima fenomenalne igrače i ogroman potencijal je velika stvar. Jesam li očekivao da ću biti izbornik? Pa, sigurno da čovjek o tome misli, ali sve do danas se ništa nije znalo. Ono što ja mogu obećati je da ću dati sve od sebe da reprezentacija sa ovim igračima ode na veliko natjecanje - rekao je Prosinečki za sportsport.ba pa se dotaknuo toga da nije imao naklonost većine bh. javnosti i medija.

- To je normalno, nije me to iznenadilo, jer svako ima svoje mišljenje i viđenje. Ponavljam, ja ću raditi najbolje što mogu i vjerujem da ću biti uspješan na klupi BiH - zaključio je novi izbornik BiH.

Debitirat će na američkoj turneji: 28. 1. u Los Angelesu protiv SAD-a i 31. 1. u San Antoniju protiv Meksika.

Prosinečki će naslijediti Mehmeda Baždarevića koji nije uspio odvesti naše susjede na Svjetsko prvenstvo ove godine u Rusiji što je bio cilj.

'Žuti' će pokušati odvesti Bosnu i Hercegovinu na Europsko prvenstvo 2020., a u međuvremenu će imati okršaje i u novom Uefinom natjecanju, Ligi nacija.

Neslužbeno, Prosinečki će zarađivati 15 tisuća eura mjesečno, a u slučaju plasmana na Euro 2020. mogao bi zaraditi bonus od 300 do 400 tisuća eura, piše sportsport.ba

Prosinečki je u karijeri vodio Zagreb, Crvenu Zvezdu, Kayserispor i Azerbajdžan, a radio je i u našoj reprezentaciji kao pomoćnik Slavenu Biliću od 2006. do 2010.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani