Obavijesti

Sport

Komentari 9

Smanjit će se broj članova NO-a, osniva se i 'Hajdučka zajednica'

Smanjit će se broj članova NO-a, osniva se i 'Hajdučka zajednica'
4

Aktualni izborni model za Nadzorni odbor Hajduka, kojim upravlja udruga Naš Hajduk, nakon deset godina traži doradu i poboljšanja. Danas su predstavljeni prijedlozi koje bi u travnju trebala verificirati Skupština kluba.

VIDEO

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu održana je konferencija za medije udruge Naš Hajduk, na kojoj je predstavljen plan unapređenja izbornog procesa za Nadzorni odbor Hajduka te najavljeno smanjenje broja članova Nadzornog odbora kluba i osnivanje "Hajdučke zajednice", novog tijela koje bi trebalo okupljati stručnjake i buduće kandidate za Nadzorni odbor Hajduka i tako olakšati i ubrzati proces izbora.

- U 2020. godini Hajduk je imao gotovo 30 tisuća članova, unatoč pandemiji i lošim sportskim rezultatima. U projektu otkupa dionica "Za sva vrimena" prošle godine prikupljeno je gotovo 4 milijuna kuna što je i rekordni iznos, a ukupno od početka projekta više od 15 milijuna kuna. Kada se sve zbroji, navijači su u deset godina na račun Hajduka uplatili 35 milijuna kuna - kazao je u uvodu član Upravnog odbora NH Ante Krnić.

Pokretanje videa...

Torcida proslava 01:01
Članovi u 2020. godini na račun Hajduka uplatili 5 milijuna kuna
Članovi u 2020. godini na račun Hajduka uplatili 5 milijuna kuna

Osim članstva i otkupa donacija fokus Našeg Hajduka već je dugo vremena stavljen i na dioničarsku ulogu te rad na unapređenju procesa biranja Nadzornog odbora Hajduka u kojem su primijećene određene manjkavosti, poput malog broja kvalitetnih prijavljenih kandidata, percepcije o namještenosti izbora, nepoznavanja ostalih članova s kojima bi kandidati trebali surađivati, kompliciranost izbora....

- Od početka demokratskih izbora u Hajduku proces je evoluirao sa svakim izborima za Nadzorni odbor. Nakon deset godina došlo je vrijeme za sveobuhvatnu analizu svega što je iza nas i onoga što nas tek čeka. Proteklih mjeseci, zajedno sa svim dionicima posvetili smo se analizi dobrih strana, ali i nedostacima dosadašnjeg načina biranja te načina funkcioniranja članskih klubova u svijetu - otkrio je tajnik NH Luka Domikulić, dodavši kako je cilj unapređenja procesa osiguranje i pripremljenog stručnog kadra za Nadzorni odbor, a samim time i kontinuitet te prijenos znanja. Naš glavni cilj je uvijek isti - pomoći Hajduku, istaknuo je Domikulić.

Kao dio analize u obzir su uzeti i prijedlozi mogućih rješenja koja su se do sada spominjala kao potencijalno učinkovita za Hajduk, od toga da se bira samo predsjednik NO, koji bi bio nositelj liste ili cijela lista a ne pojedinačni kandidati...

- Napravili smo jednu vrstu preklapanja između manjkavosti s jedne strane i potencijalnih rješenja koja postoje s druge strane i došli do onoga koje je najučinkovitije u slučaju Hajduka, a to je "Hajdučka zajednica" -  kazao je u nastavku Luka Domikulić.

Zatim je ulogu "Hajdučke zajednice", čije osnivanje predlaže NH, pojasnio predsjednik Toni Baletić.

- "Hajdučka zajednica" bi u svom sastavu imala redovne članove, stručnjake i uspješne poslovne ljude iz različitih sektora. Također, važan dio Hajdučke zajednice su predstavnici najvećih dioničara, Grada Splita i Našeg Hajduka kao počasnih članova. Oni ne mogu biti birani kao kandidati za Nadzorni odbor ili u bilo koja druga tijela kluba, kazao je Baletić.

Ovim izmjenama stvara se svojevrsni inkubator iz kojeg će Hajduk dobiti spremniji i kvalitetniji stručni kadar za NO te se jača otpornost na stalne izmjene. Također, cilj zajednice je privući niz stručnjaka koji su spremni pomoći Hajduku kad god zatreba.

- Idući korak je definiranje Hajdučke zajednice na skupštini dioničara Hajduka u travnju, a zatim slijedi predlaganje i izglasavanje inicijalnih kandidata na skupštini Našeg Hajduka, na kojoj bi trebao biti verificiran i prijedlog o smanjenju broja članova NO Hajduka na pet članova te osnivanje "Hajdučke zajednice".

Knjiga "Naš Hajduk - borba navijača za klub" podsjetnik je na događaje u zadnjih 15 godina
Veterani Hajduka: Ne želimo se miješati u rad i politiku kluba
Veterani Hajduka: Ne želimo se miješati u rad i politiku kluba

Članovi Našeg Hajduka obavili su brojne razgovore na ovu temu, među ostalima i s udrugom Veterana Hajduka, kojima su ponudili suradnju, no bivši igrači su se zahvalili i u priopćenju napisali da ne žele sudjelovati u upravljanju klubom.

- Naša želja je okupljati na jednom mjestu ljude koji mogu pomoći Hajduku i maksimalno pojednostaviti procese izbora kao i razbiti famu i rastjerati toksični oblak oko kluba, kojega, kako to neki olako zaključuju, vodi ulica – kažu iz NH.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac