Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
26 komentara

Smiješi nam se novo zlato?! 'Zbog Damira idemo na CAS'

Damir Martin osvojio je srebro u utrci samaca u Riju, ali HOO se žalio jer smatra kako je zlato trebalo pripasti i njemu, a ne samo Novozelanđaninu koji je bio brži sedam tisućinki

Rowing - Men's Single Sculls Victory Ceremony
Foto: CARLOS BARRIA
26 komentara

Hrvatska je u Rio de Janeiru osvojila pet zlatnih medalja, tri srebrne i dvije bronce. No jedna od dvije srebrne mogla bi se pretvoriti u zlato. Ne radi se o nikakvom čudu ni nepostojećem kemijskom procesu koji srebro pretvara u zlato, već o žalbi.

Veslač Damir Martin osvojio je srebro u utrci samaca, a u cilj je ušao s istim vremenom u stotinku kao i Novozelanđanin Mahe Drysdale. Odlučio je fotofiniš, a zlato je pripalo Novozelanđaninu za kojeg se pokazalo da je bio brži sedam tisućinki. 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) žalio se na tu odluku smatrajući kako su oba veslača trebala dobiti zlato, a predsjednik Zlatko Mateša najavio je nastavak borbe, ako treba i na Sportskom arbitražnom sudu (CAS).

- To je sve u nadležnosti Hrvatskog veslačkog saveza. Oni su napravili ekspertnu skupinu koja će vidjeti na što se možemo žaliti i onda ćemo, ako postoji dovoljno elemenata, ići na CAS. Čim ekspertna skupina iznese mišljenje, reagirat ćemo - rekao je Mateša za Novu TV.

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message