Obavijesti

Sport

Komentari 15

Smirivanje strasti: United želi dovesti Kanea za 90 milijuna £

Smirivanje strasti: United želi dovesti Kanea za 90 milijuna £

Koliko god je ovo odlično, želim osvajati najveće klupske nagrade. Mi to baš i ne činimo, ali što je tu je, rekao je Kane nakon što je proglašen za igrača godine na London Football Awards

VIDEO

Manchester United na ljeto se sprema ponuditi 90 milijuna funti za Tottenhamovu zvijezdu Harryja Kanea (27) u nadi da će ovaj mega transfer ublažiti bijes navijača prema vlasništvu obitelji Glazer.

POGLEDAJTE VIDEO: Neredi navijača Manchester Uniteda

Pokretanje videa...

Neredi navijača Manchester Uniteda 03:53

Nakon još jedne razočaravajuće sezone u kojoj su Spursi vrlo brzo ispali iz utrke za naslov, sve je izglednije da Kane ovog ljeta napusti sjeverni London. Ispali su iz FA Kupa i Europske lige, te su izgubili od Cityja u finalu Carabao Kupa. 

Kane je odigrao vjerojatno najbolju sezonu u dresu Spursa, te je s 21 golom prvi strijelac Premier lige, a uz to je upisao i 13 asistencija.

Unatoč ovakvoj statistici, Kane je priznao da i dalje očajnički priželjkuje i momčadske trofeje, a ne samo osobne nagrade.

- Koliko god je ovo odlično, želim osvajati najveće klupske nagrade. Mi to baš i ne činimo, ali što je tu je - kazao je Kane nakon što je proglašen za igrača godine na London Football Awards i dodao:

- Ponosan sam što sam osvojio nagradu za igrača godine. Bila je ovo dobra sezona za mene. 

Osmina finala Europa lige, Tottenham - GNK Dinamo

Harry bi mogao biti zainteresiran za dolazak na Old Trafford jer se kapetan engleske reprezentacije nalazi na vrhu Solskjaerove liste želja budući da je United u potrazi za napadačem svjetske klase koji će im donositi titule. 

Navijači Uniteda iskazali su svoj bijes prema Amerikancima posljednjih tjedana, njihova frustracija došla je do vrhunca u nedjeljnim prosvjedima koji su eskalirali neposredno prije domaće utakmice protiv Liverpoola. Dio navijača na silu je ušao na Old Trafford gdje su bacali baklje i dimne bombe. 

Utakmica je odgođena nakon incidenta, a vjerni Unitedovi navijači ustrajni su u tome da Joel i Avram Glazer moraju prodati klub nakon njihove upletenosti u osnivanje Superlige što je izazvalo niz kritika. 

Jedan od zahtjeva navijača Uniteda bila je isprika zbog pokušaja da se United odvoji od Uefe, te priključe elitnom natjecanju. 

European Super League File photo

Naime, novinarka Sky Sportsa pokušala je dobiti izjavu i ispriku od vlasnika Manchester Uniteda, ali on ju je odbio dati. 

Prema pisanjima engleskog tabloida The Sun, Glazeri sada planiraju dovesti Kanea kako bi smirili strasti pri čemu su 'crveni vragovi' voljni dati službenu ponudu ako bi napadač Spursa sam zatražio transfer. 

Vlasnik Spursa Daniel Levy uporno inzistira kako neće prodati tako važnog igrača niti jednom rivalu iz Premiershipa. 

U konačnici bi sve moglo ovisiti o tome hoće li Kane reći Levyju da želi napustiti klub. Tottenham bi mogao biti prisiljen prihvatiti veliku ponudu kako bi mogli reinvestirati u momčad jer se nalaze u teškoj financijskoj situaciji zbog aktualne pandemije. 

Osmina finala Europa lige, Tottenham - GNK Dinamo

Kane je bio veoma strpljiv sa Spursima, te je proveo čak sedam godina u klubu pri čemu je postao jedan od najboljih svjetskih napadača. Na Svjetskom prvenstvu 2018. godine bio je najbolji strijelac, te je dva puta osvojio 'Zlatnu kopačku' Premier lige. No, posljednjih mjeseci priznao je frustraciju zbog nemogućnosti kluba da zadovolji njegovu želju za trofejima. 

- Kada na kraju karijere pogledam unazad, sve su to stvari koje ću ponovo proći i doživjeti nešto novo, ali moj trenutni cilj kao igrača je osvajati klupska odličja - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu