Obavijesti

Sport

Komentari 106

Smrt, izbacivanje, ignoriranje: Šokovi iz nas izvuku najbolje!

Smrt, izbacivanje, ignoriranje: Šokovi iz nas izvuku najbolje!
1

Na Euru u Francuskoj momčad je ujedinila smrt Srnina oca, u Rusiji su najbolje igrali kad je izbačen Nikola Kalinić, a u Slovačkoj su pokazali što mogu nakon što je svlačionicu ujedinio nedolazak Ivana Rakitića

VIDEO

Bio je lipanj 2016. Hrvatska je igrala na Euru u Francuskoj, kad je kapetanu Dariju Srni javljeno da mu je umro otac Uzeir, plemenit, dobar i osjećajan čovjek, kako su ga opisivali svi koji su ga znali. Na groblju iznad Metkovića pokopan je čovjek koji je u životu mnogo propatio, pa i kad ga je shrvala neizlječiva bolest s kojom se borio tri godine. Kapetan Darijo stigao je iz Pariza je posebnim letom za Mostar, a s njim i izbornik Ante Čačić, te delegacija HNS-a. 

Velika tuga i bol nadvila se nad Hrvatsku reprezentaciju, koju je čekalo Europsko prvenstvo. 



- Znao je Darijo da mu otac odlazi, ali ipak ovo je težak udarac za našeg kapetana i njegovu obitelj. Kad se Darijo vrati u kamp, dogovorit ćemo se kako ćemo dalje. Vidim, pogodila ga je očeva smrt, bez obzira na tu neizbježnost, Darijo je baš shrvan - rekao je tada izbornik naše reprezentacije Ante Čačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Darijo se vratio, a dotad dosta osporavana reprezentacija, odigrala je veličanstven turnir. Pobijedili smo Tursku, remizirali s Češkom, a onda u posljednjem kolu srušili i Španjolsku. Hrvatska je bila hit i samo nesreća protiv Portugala spriječila nas je da, kako mnogi misle, odemo do finala. Jer da smo prošli Portugal, u četvrtfinalu i polufinalu čekali bi nas Poljska i Wales.

S puno strepnje ispraćena je i reprezentacija u Rusiju. Sjetite se u kakvom smo bili situaciji. Remijem protiv Finske morali smo pobijediti u Ukrajini, pa onda još u dodatne kvalifikacije. Uglavnom, tečaj da će Hrvatska igrati u finalu bio je 100.

A onda je u prvoj utakmici Nikola Kalinić odbio ući u igru. Boljela su ga leđa, kaže. Ili vrat. Nije sad ni važno. Izbornik Zlatko Dalić okupio je u predvorju hotela Luku Modrića, Vedrana Ćorluku i Marija Mandžukića.

- Dečki, što ćemo?

- Šefe, više nema mjesta u reprezentaciji.

I Dalić je otjerao Kalinića. Bio je to ogroman šok jer je Hrvatska ostala na jednom klasičnom centarforu - Mandžukiću. Cijeli svijet se čudio ovoj odluci, bilo je straha kako će sad reagirati momčad... No, reakcija igrača bila je neviđena u hrvatskoj povijesti. Proradio je inat i samo dva dana nakon toga isprašili su Argentinu, a onda su redom padali Island, Danska, Rusija, Engleska... Kalinićeva bahatost probudila je lavove u kockicama i postali smo viceprvaci svijeta.

Pokretanje videa...

27:26

A onda je stigla i ta Slovačka, utakmica koju smo morali pobijediti kako ne bismo zakomplicirali odlazaka Euro. Možda i najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Kovačić je ozlijeđen, Kramarić također, nema ni Vrsaljka... I na sve to Ivan Rakitić odlučio je ne pojaviti se. Trenutak za tako nešto ne može biti gori. 

World Cup 2018 - Russia vs Croatia

Iskreno, pribojavali smo se reakcije momčadi, pogotovo kad je Dejan Lovren rekao da je atmosfera narušena. No, reakcija Hrvatske prepričavat će se godinama. U Trnavi smo odigrali jednu od najboljih utakmica u povijesti.

- Sigurno najbolja otkad sam ja izbornik, ovo je bilo savršeno - rekao je Zlatko Dalić.

Jest. Hrvatska je pokazala da je najbolja kad je najpotrebnije. Kad se čini da ne može gore, da se i nebo urotilo protiv nas, dečki se ujedine i odigraju veličanstveno.

Budimpešta: Konferencija za medije Dalića i Rakitića uoči utakmice s Mađarskom

- Kada osjetiš da onaj drugi igrač jedva čeka kako bi spasio prvoga, a treći promatra sa željom da uleti glavom na kopačku. Ne zbog sebe, već zbog grupe, zbog momčadi. E, to je onda to - rekao je Milan Badelj.

E, to je onda to. To je onda Slovačka - Hrvatska 0-4. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe