Obavijesti

Sport

Komentari 76

Šnidarić i ekipa prognoziraju kako će završiti derbi godine!

Šnidarić i ekipa prognoziraju kako će završiti derbi godine!
1

Iz nekih rečenica navijačka pripadnost ubost će Vas u oko, ali to zanemarite. Ovo je prognoza sportske redakcije 24sata uoči derbija koji bi mogao odlučiti prvaka. Pa pogledajte našu prognozu

VIDEO

Rijeka protiv Dinama! Jedna utakmica, pet pitanja, pet odgovora i 105 različitih mišljenja. Sportska redakcija 24sata prognozirala je ishod večerašnje utakmice, junaka i tragičara na Rujevici, novog ili starog prvaka... 

Nenad Nevešćanin, urednik sporta

KAKO ĆE ZAVRŠITI DERBI? Ogroman je ulog. Koliko god Kek govorio da je to samo utakmica i traži od svojih igrača da uživaju u nogometu, i on jako dobro zna da je ovo šansa koju ne smije propustiti. Rijeci je, doduše, dobar i bod, jer ona je na konju dok god čuva četiri boda prednosti pred Dinamom, ali da sam na njegovom mjestu napao bih danas pa što bude. Ovo je prilika koja se pruža jednom u životu. Rijeka nikad u povijesti nije bila prvak i ako ovaj put ne uspije, onda ne znam kad će. Moja prognoza je pobjeda momčadi koja godinu dana nije izgubila utakmicu. To ne može biti slučajno. Rijeka je momčad, ima četiri godine rada u kontinuitetu. Dinamo je skup pojedinaca s ne osobito uvjerljivim trenerom. Ako se ne varam, čak je i bugarska reprezentacija, koju je napustio da bi otišao u Dinamo, proigrala. Kad je stigao u Zagreb, Dinamo je zaostajao četiri boda, koliko zaostaje i sad, nije se pomaknuo ni za milimetar. Dakle, pobjeda Rijeke.

JUNAK UTAKMICE? Marko Vešović. Po meni, ove sezone ogromno iznenađenje, možda i prvo ime HNL-a u ovom trenutku. Fizički moćan igrač, koji zna igrati i nije sebičan. U svakom slučaju, najjači Rijekin adut ako će biti spreman, kao što tvrdi Matjaž Kek.

TRAGIČAR UTAKMICE? Marko Lešković. Partija za reprezentaciju iz Estonije me, blago rečeno, šokirala. Dugo ga nije bilo zbog ozljede i čini mi se da još uvijek nije spreman za ovako tešku utakmicu. Posebno ne bude li igrao u paru s neiskusnim Perićem. Ne vidim kako bi njih dvojica mogli zaustaviti najbolji napad lige. 

TKO ĆE BITI PRVAK NA KRAJU? Rijeka! Bilo bi prilično bizarno da momčad koja godinu dana nije izgubila ne uspije uzeti naslov. Ne izgubiti niti jedanput u 40 utakmica, a da su pritom samo ovog proljeća dva, tri puta preokretali zaostatak, to ne može biti slučajno. 

KAKVO SUĐENJE OČEKUJEŠ? Mario Zebec je derbi Hajduka i Rijeke odsudio, po meni, bez pogreške. No ima povijest s Rijekom, nekoliko puta isključivao joj je i trenera i igrače. U svakom slučaju, baš i ne vjerujem u njega, kao ni u veliku većinu hrvatskih sudaca. 

Dubravko Miličić, sportski novinar

KAKO ĆE ZAVRŠITI DERBI? Dinamo je ipak iskusnija momčad i u nogama ima na desetke takvih utakmica. Riječani ne znaju kako funkcionirati pod pritiskom, što su pokazali ispavši od vrlo limitranog Aberdeena ili osrednjeg Basaksehira. Rijeka neće izdržati pritisak, pogotovo ako Dinamo rano povede, tu bi se mogli raspasti. Stoga, pobjeda Dinama.

JUNAK UTAKMICE? Sammir! Malmo, Werder, Villarreal... Filho je pokazao da je najbolji kad je to najpotrebnije. Tehnički je vjerojatno najdominantniji igrač lige, a još kad se 'napali', kao što hoće, Rijeci nema spasa.

TRAGIČAR UTAKMICE? Matjaž Kek! Ako odigra kukavički, i odluči se za bod, izgubit će prvenstvo. Da stvar bude gora, može mu se dogoditi da cijelu sezonu nema niti jedan poraz, a na kraju ne bude prvak. Zato smatram da bi baš on mogao biti tragičar.

TKO ĆE BITI PRVAK NA KRAJU? Sve je kristalno jasno, nema tu puno filozofije. Pobijedi li, Rijeka je novi prvak Hrvatske. U svim ostalim varijantama, naslov ide Dinamu. U preostalih devet kola Dinamo će, što zbog kadra, što zbog logistike, četiri boda sigurno nadoknaditi. Uostalom, Rijeka ima tri paklena kola zaredom. Idu Lokomotivi, čiji će se igrači bacati na glavu kako bi pomogli starijem bratu, potom Hajduk pa moraju u Koprivnicu na Slaven Belupo. Dinamo pak, nakon derbija, ima dva tjedna odmora (igraju s Lokomotivom) i ne sumnjamo da će 'modri' eventualna četiri boda nadoknaditi. Stoga, Rijeka ima pred punom Rujevicom meč loptu.

KAKVO SUĐENJE OČEKUJEŠ? Suđenje će biti nikad bolje. U slučaju nekakvog 'poguranca', a svi znamo što je bilo 1999. godine, došlo bi do revolucije. Stoga, suđenje će biti bez repova, Mario Zebec odradit će posao za čistu peticu. Nitko ne želi scene iz 1999. pa ni sudac.

Tomislav Gabelić, sportski novinar

KAKO ĆE ZAVRŠITI DERBI? Svakoj seriji jednom dođe kraj pa bi tako danas lako mogao doći kraj Rijekinoj seriji bez poraza. Na papiru je Dinamo puno kvalitetnija momčad, no na terenu je to dosad bila Rijeka, no Riječani će igrati pod velikim pritiskom, a Dinamo nema što izgubiti. U stvari, ima, ali već je ionako četiri boda iza i osim juriša po tri boda ne preostaje mu ništa drugo. Moja prognoza je minimalna pobjeda Dinama, a želja da se ne ponovi scenarij kakav smo gledali u odlučujućim utakmicama HNL-a u zadnjih 10 godina. Ajde da jedanput važnu utakmicu odluče igrači, a ne ljudi u crnom i oni u ložama.

JUNAK UTAKMICE? Soudani! Netko mora pa sam izabrao njega. On je u Dinamu najuvjerljiviji i jedini je
sposoban odlučiti ovakve utakmice. Više je puta dosad to radio. 

TRAGIČAR UTAKMICE? Vešović! Iako je jedan od najboljih igrača Rijeke, kratak fitilj i prisilno prebacivanje na njegovu neprirodnu poziciju gdje će ga napadati Soudani mirišu na moguću katastrofu. 

TKO ĆE BITI PRVAK NA KRAJU? Bez obzira tko bio, moja želja je da to bude nakon puno vremena netko za koga će svi reći da je naslov zaslužio na terenu i bez ikakvih repova.

KAKVO SUĐENJE OČEKUJEŠ? Mariju Zebecu želim da odsudi utakmicu i mirno se vrati kući bez da ga itko spominje. No u ovakvom derbiju to je praktički nemoguće. Griješit će sigurno, jer nitko nije bezgrešan, nadamo se samo da njegove odluke neće biti presudne i da neće odlučiti pobjednika derbija, a možda i prvenstva.

Antonio Bevanda, sportski novinar

KAKO ĆE ZAVRŠITI DERBI? Dinamo će pobijediti 2-1. Rijeka će izgorjeti u prevelikoj želji. Dinamo ipak ima više ovakvih utakmica u nogama, pogotovo Soudani koji se posebno pali na ovakve utakmice. Dakle, pobjeda Dinama.

JUNAK UTAKMICE? Soudani! On se, kao i na Poljudu, posebno pali na velike utakmice. Majstor je derbija i njegova ljevica će presuditi Rijeci. Već im je presudio na Kantridi s dva gola, a to bi danas mogao ponoviti na Rujevici.

TRAGIČAR UTAKMICE? Marko Vešović! Matjaž Kek bi ga trebao staviti na lijevog bočnog, a Soudani samo to čeka. Smatram da je Vešović odličan igrač, ali isto tako smatram da na svojoj neprirodnoj poziciji ne može ništa Soudani.

TKO ĆE BITI PRVAK NA KRAJU? Dinamo! Čak i ako bude remi, Dinamo će do kraja dobiti sve utakmice, Rijeka će kiksati prije Maksimira u zadnjem kolu gdje će izgubiti. Ako Dinamo danas dobije, Rijeka će pasti i Dinamo će u prednosti dočekati posljednje kolo.

KAKVO SUĐENJE OČEKUJEŠ? Mario Zebec će suditi odlično. Zebec je sudio derbi Hajduka i Rijeke na Poljudu i derbi Hajduka i Dinama u prosincu. Možda bude sitnih pogrešaka, ali one neće utjecati na rezultat.

Ivan Radnić, sportski novinar

KAKO ĆE ZAVRŠITI DERBI? Iako je Rijeka bez poraza godinu dana, danas bi ipak tom nizu trebao doći kraj. Dinamo će pobijediti 2-1 na prepunoj Rujevici i ući kao favorit u nastavak utrke za prvaka.

JUNAK UTAKMICE? Soudani - ne zovu čovjeka bez veze Mr. Derby. Jedan njegov dobar potez može odlučiti utakmicu, a Alžirac je i prije bio spasitelj Dinama.

TRAGIČAR UTAKMICE? Andrej Prskalo - ove godine brani na vrlo dobroj razini, ali sad će ispred sebe imati novu, neuigranu obranu i tu bi moglo biti puno problema.

TKO ĆE BITI PRVAK NA KRAJU? Dinamo. Rijeka do kraja ima nešto teži raspored, a i iduće kolo Dinamo "odmara" protiv Lokomotive...

KAKVO SUĐENJE OČEKUJEŠ? Loše prema gorem.

Renato Jukić, sportski novinar

KAKO ĆE ZAVRŠITI DERBI? Remijem, 0-0 ili 1-1. Bit će to tučnjava, a ne derbi. Prvenstvo danas neće biti odlučeno.

JUNAK UTAKMICE? Marko Vešović. I s pozicije lijevog beka on će terorizirati obranu Dinama. A ispred sebe ima još ofenzivnijeg Bezjaka. Mogao bi Dinamo imati puno problema tu....

TRAGIČAR UTAKMICE? Sammir. Fizički sigurno nije ni blizu spreman za ovaj derbi.

TKO ĆE BITI PRVAK NA KRAJU? Tko na kraju bude imao više bodova. Valjda Rijeka...

KAKVO SUĐENJE OČEKUJEŠ? Pristojno. Ne mislim da će danas Zebec 'navlačiti' za nekoga.

Marko Šnidarić, sportski novinar

KAKO ĆE ZAVRŠITI DERBI? Dinamo ima sjajne pojedince, Rijeka ima momčad. Moja prognoza je pobjeda momčadi. Pobjeda Rijeke koja nije izgubila godinu dana i koja ima sve preudvjete da postane novi prvak. Dinamo mora ići na pobjedu na Rujevici, na pravoj riječkoj utvrdi, što znači da će se otvoriti, a to bi riječki igrači mogli iskoristiti, pogotovo ako Matjaž Kek ne bude igrao kukavički na bod, već napao Dinamo i pokušao riješiti prvenstvo već danas.

JUNAK UTAKMICE? Matjaž Kek! On je u Rijeci sve i zato sam stavio njega, a ne nekoga od igrača. Vrlo jednostavno, čovjek radi nevjerojatne stvari i to dok mu uzimaju igrače, bacaju ih u nekakvu Speziju, a on to iznova sve fino posloži i bude godinu dana bez poraza. U prošlosti su mu znali zamjerati na kukavičkoj igri kad je trebalo napasti, iskreno vjerujem da to danas neće biti slučaj, da će Kek napasti Dinamo koji se neće snaći na Rujevici. Ako neće sad, kad će?! Bolju šansu od ove neće imati.

TRAGIČAR UTAKMICE? Soudani! Iako su ga mnogi stavili u rubriku junaka, mislim da ovaj put neće biti tako. Bez ozbira što stižu najave da će ga čuvati Vešović, Matjaž Kek nije tako zelen pa da pošalje samo Vešovića, koji i nije bek, na sjajnog igača kao što je Soudani. Teren na Rujevici je nešto uži od Maksimira, Kek će sigurno duplirati Soudanija, pogotovo kad na lijevoj strani Dinamovog napada više ne ordinira brzanac Fernandes pa se Rijeka komotno može posvetiti Alžircu.

TKO ĆE BITI PRVAK NA KRAJU? Ako sad Rijeka ne osvoji titulu, neće nikad! Iza njih je sjajna sezona, pokazali su karakter, pokazali su da se mogu vratiti iz zaostatka i ono što je najvažnije, izgledaju kao prava momčad. Dinamo, već naviknut na naslove i pobjede, ovaj put ispred sebe ima nevjerojatno motiviranog protivnika iza kojeg stoji vojska navijača i atmosfera kakvu u Dinamu mogu samo poželjeti. Nažalost, maksimirski klub proteklih godina titule slavi pred šačicom navijača... Mislim da bi danas već moglo sve biti riješeno, u slučaju Rijekine pobjede, što sam i prognozirao. Dinamu neće pomoći ni mlađa 'seka' Lokomotiva, protiv koje igra i Rijeka, za koju jednostavno ne vidim kako bi mogla ispustiti ovu prednost.

KAKVO SUĐENJE OČEKUJEŠ? Mislim da će Mario Zebec dobro odraditi posao. Bit će greškica, uvijek ih bude, to je normalna stvar, ali mislim da neće biti onih kardinalnih poput onog smiješnog penala koji je Soudani odglumio u Vinkovcima. Zebec će odraditi dobar posao i nećemo pričati o njemu nakon derbija.

Dejan Lovrić, sportski novinar

KAKO ĆE ZAVRŠITI DERBI? Najmudrije je reći - bez pobjednika. Rijeka cijele sezone igra konstantno dobro, Dinamo se diže u zadnje vrijeme i obje ekipe imaju što pokazati danas. Rijeci je ovo 13. domaća utakmica ove sezone, do danas imaju svih 12 pobjeda, pa možda u nesretnoj 13. naprave prvi (manji) kiks kako bi utrka ostala i dalje neizvjesna.

JUNAK UTAKMICE? Soudani je poznat kao Mr. Derby, a Dinamo pored njega ima još dvojicu koja mogu iz ničeg napraviti nešto. Sammir i Hodžić prava su opasnost za domaće, a kod domaćih tu je prije svih Andrijašević koji igra u životnoj formi. Šteta je ako ćemo Vešovića gledati na lijevom beku jer njegova suradnja na desnoj strani sa Ristovskim uništava HNL- ove sezone. Ipak, odlučujem se za Filipa Bradarića jer je ključan čovjek za Rijeku na terenu. Iako nije 100% spreman, očekujem jednakih 90 minuta kao u Maksimiru (1-1). 

TRAGIČAR UTAKMICE?  Nekako ne vjerujem da će se pojedinac posebno 'obrukati' danas budući da je koncentracija kod oba sastava maksimalna.

TKO ĆE BITI PRVAK NA KRAJU? Prvak? Vidim Rijeku na tronu. Ta momčad nije izgubila godinu dana uopće, dokaz da razmišljaju pobjednički su i preokreti koje su izvodili ovog proljeća. Dinamo je prošao neke turbulencije, ali ovog proljeća djeluju mirnije, zabijaju iz prvih šansi u 'manjim' utakmicama kao protiv Istre... Pa sve i da Rijeka izgubi danas, ne vjerujem da će raspasti i uplašiti, bez obzira na neospornu snagu Dinama.

KAKVO SUĐENJE OČEKUJEŠ? Budući da u posljednje vrijeme suci ne okupiraju naslovice, bilo bi dobro za sve da o suđenju poslije ovog derbija ne pričamo niti sekunde. To i očekujem.

Josip Tolić, sportski novinar

KAKO ĆE ZAVRŠITI DERBI? Rijeka će pobijediti 3-1. Svaka čast Dinamu, ali mislim da Kekova momčad ovakvu priliku ne može propustiti. Puna Rujevica, godinu dana bez poraza, ali i odlične igre bijelih utezi su na vagi koji bi ipak trebali presuditi u korist domaćina. Dakako da i Dinamo ne igra loše ovo proljeće, ali Rijeka sigurno ima recept kako ga zaustaviti.

JUNAK UTAKMICE? Franko Andrijašević. On je motor Rijeke, opasan po gol, ali i kao razigravač. Imat će i motiv više zapapriti bivšem klubu.

TRAGIČAR UTAKMICE? Dino Perić. Neiskustvo mladog stopera "modrih" moglo bi predstavljati problem u duelima s riječkim brzancima.

TKO ĆE BITI PRVAK NA KRAJU? Pobijedi li Rijeka, prednost od sedam bodova ne može ispustiti. Vjerojatno će se još koji put do kraja prvenstva poskliznuti, no zaliha bi ipak bila nedostižna za branitelja naslova.

KAKVO SUĐENJE OČEKUJEŠ? Dobro. Mario Zebec odlično je odradio posao u posljednjem Jadranskom derbiju, a nakon neočekivanog susreta s huliganom na Poljudu vjerojatno će biti još samouvjereniji i neće podleći pritiscima ni s jedne strane.

Alen Besedić, urednik web sporta

KAKO ĆE ZAVRŠITI DERBI? Pobjeda Dinama! Mislim da su 'modri' u boljoj formi, Sammir i Soudani rastu iz utakmice u utakmicu, a kad su oni pravi, ne može im ni ovakva Rijeka ništa. Hodžić nije zabio prošlu utakmicu i na Rujevici će sigurno utrpati bar jedan.

JUNAK UTAKMICE? Sammir! Zato se i vratio u Dinamo. Da riješava ovakve utakmice.

TRAGIČAR UTAKMICE?  Prskalo! Golman Rijeke u dvije utakmice protiv Dinama dobio je tek jedan gol i danas bi mogao nešto uprskati.

TKO ĆE BITI PRVAK NA KRAJU? Dinamo! Nakon današnje pobjede, 'modri' će još samo rasti i dobiti na samopouzdanju, a Rijeka to neće pratiti. 

KAKVO SUĐENJE OČEKUJEŠ? Mario Zebec sudit će dobro. 

Boris Trifunović, sportski novinar

KAKO ĆE ZAVRŠITI DERBI? Derbi će završiti podjelom bodova. Rezultat... 1-1. I Rijeci i Dinamu nedostaju neki prvotimci pa će se morati krpati. Očekujem da će obje momčadi ući dosta rezervirano i neće jurišati glavom bez obzira.

JUNAK UTAKMICE? Igrač utakmice mogao bi biti Soudani.

TRAGIČAR UTAKMICE? Pošto Rijeka igra na Rujevici, a išao sam na prognozu 1-1, recimo da će Riječani voditi do finiša utakmice. Onda će jedan od stoperskog dvojca Elez-Župarić napraviti ili faul iz kojeg će pasti gol ili penal pa, eto. Tragičar bi mogao biti jedan od dvojca Elez-Župarić.

TKO ĆE BITI PRVAK NA KRAJU? Ma teško je to prognozirati... Rijeka je u zadnje vrijeme pokazala da malo šteka u zadnjoj liniji, primila je dosta golova, ali nekako je uvijek uspjela zabiti više. Dinamo je bolje posložio obranu, ali ponekad se čini da još ima puno prostora za napredak u napadu. Ako danas završi 1-1... Rijeka bi mogla do prvog naslova.

KAKVO SUĐENJE OČEKUJEŠ? Mislim da će suđenje biti na razini. Utakmicu sudi Mario Zebec, koji ima iskustva u derbijima i nadam se da će odsuditi dobro.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu