Obavijesti

Sport

Komentari 17

Snježana Pejčić, prva naša cura s medaljom na OI-u!

Snježana Pejčić, prva naša cura s medaljom na OI-u!
6

Prva osvajačica medalje na ljetnim Olimpijskim igrama ne dolazi iz sportske obitelji. No baš su joj roditelji i brat uvijek bili najveća potpora...

VIDEO

Rukometaši dvaput, veslači dvaput, Nikolaj Pešalov dvaput, košarkaši, vaterpolisti, Goran Ivanišević, par Ivanišević/Prpić, par Ljubičić/Ančić i Duje Draganja. To su osvajači olimpijskih medalja za samostalnu Hrvatsku. Nikada jedna sportašica nije osvojila medalju na ljetnim Olimpijskim igrama. Do Snježane Pejčić!
Snježana je rođena u Rijeci 13. srpnja 1982., završila je srednju trgovačku školu, streljaštvom se bavi od 13 godine. Nitko u obitelji, ni mama Davorka ni otac Jovica ni brat Davor, nemaju sportskih afiniteta. No uvijek su joj bili najveća podrška.
Snježana Pejčić prva je od 101 hrvatskog sportaša u Pekingu ispunila olimpijsku normu prije gotovo dvije godine i prva je hrvatska sportašica s medaljom na ljetnim igrama otkako nastupamo pod svojim obilježjima. Baš po pravom olimpijskom scenariju, koji u orbitu izbacuje sportaše iz drugog plana, Snježana je u rano pekinško jutro iznenadila naciju. Nju se nije spominjalo kao kandidata za medalju. Loptačkim, atletski i plivački favoriti posve su zasjenile jedan mali, nekomercijalni, a opet stoljetni olimpijski sport. I zato je za sve nas, pa i za hrvatsku olimpijsku obitelju u Kini, Snježana Pejčić senzacija dana.
- Mali smo sport, medijski baš ne praćen, nitko nas nije svrstavao ni u kakve favorite, čak ni blizu favorita. Dapače - govorila je pred mnoštvom okupljenih novinara priznajući da nije navikla na ovakav tretman i da ne zna je li uzbuđenija na liniji ili pred novinarskim 'vodom'.
Snježana će u Pekingu još jednom u arenu, 14. Kolovoza na programu je puška, trostav 50 metara, što je njena jača disciplina. Rasterećena bilo kakvih osobnih imperativa, mogla bi 'ispričati' nastavak senzacionalne priče iz Pekinga.
- Ja sam svoje obavila! Ovo je bila moja najjača disciplina, a sve dalje je samo bonus - završila je Snježana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani