Obavijesti

Sport

Komentari 27

Marlies Schild je nova 'Snježna kraljica', Ani Jelušić 11. mjesto

Marlies Schild je nova 'Snježna kraljica', Ani Jelušić 11. mjesto
7

Austrijska skijašica treći put se okitila naslovom 'Snježne kraljice' nakon 2006. i 2007. godine. Ana Jelušić je zauzela 11. mjesto, a Sofija Novoselić 25.

VIDEO

Sedmo izdanje 'Snježne kraljice' po treći put u karijeri pripalo je Austrijanki Marlies Schild. Nakon 2006. i 2007. Schild je uvjerljivo odskijala obje vožnje te je s 0.75 sekundi prednosti ispred drugoplasirane Marije Riesch osvojila još jednu krunu. Talijanka Manuela Moelgg nakon drugog mjesta u prvoj vožnji zauzela je posljednju stepenicu podija.

'Kraljica' Sljemena Schild osim s novih 100 bodova se obogatila i s 42.000 eura što je najveći pobjednički iznos za jednu skijašicu u cijelom Svjetskom kupu.

Najbolja hrvatska skijašica Ana Jelušić unatoč želji za plasmanom u Top 10 osvojila je vrlo solidno 11. mjesto obzirom na tešku sezonu. No, sljemensku trku obilježila je mlada Sofija Novoselić osvojivši prve bodove plasmanom u drugu vožnju, Naposljetku je zauzela 25. mjesto.

Jelušić je osobito bila dobro u drugoj vožnji kad je za četiri mjesta popravila plasman iz prvog 'laufa'.

- Ovo je konačno bila druga vožnja s kojom sam zadovoljna. Bilo mi je veliko olakšanje kad sam ušla u cilj i vidjela da ću osvojiti bodove.

Prije utrke Riječanki cilj je bio biti među prvih 10. 

- Samo 16 stotinki me koštalo tog plasmana. To sam izgubila u sredini staze, ali svejedno dobro je. Ovo je pokazatelj da se vraćam u formu. Nakon ovoga sve bi moralo biti bolje - rekla je Ana i dodala:

- Sretna sam zbog Sofije, ovo je doista poseban dan za nju i to trebamo proslaviti.

Nakon niza loših rezultata Ani je napokon osvanulo sunce.

- Često u skijanju dođe do neke blokade i nakon toga dođu loši rezultati. Ja sam se dosta pitala što se događa u zadnje vrijeme, ali današnja trka je dokaz je odgovor kako mogu opet dobro skijati.

Treća hrvatska predstavnica Tea Palić nije uspjela izboriti drugu vožnju zauzevši 40. mjesto.

Snježna kraljica, slalom Svjetskog kupa skijašica, rezultati:

1. Schild (Aut) 2:01.80

2. Riesch (Njem) +0.75

3. Mölgg (Ita) +1.08

4. Poutiainen (Fin) +1.25

5. Pietilae-Holmner (Šve) 1.84...

11. Jelušić (Hrv) +3.65...

25. Novoselić (Hrv) +7.33...

Live

Prva iz prve vožnje Marlies Schild juri prema pobjedi. Ima veliku prednost od 0.91 sekunde. Schild je treći put postala 'Snježnom kraljicom'.

Talijanka Manuela Moelgg nije uspjela zadržati prednost iz prve vožnje. Završila je druga i osigurala najmanje treće mjesto.

Najbolja skijašica svijeta Maria Riesch preuzela je prvo mjesto s pola sekunde prednosti.

Holmner nije uspjela zadržati prednost, ali može biti zadovoljna drugim mjestom iza Finkinje.

Sarah Schleper zauzela je četvrto mjesto i još malo pogurala Jelušić.

Tanja Poutiainen 'rasturila' je drugi lauf te je preuzela prvo mjesto s velikih 1.11 sekundi prednosti.

Francuskinja Noens zadržala je prednost iz prve vožnje i s prednošću od 0.15 sekundi zasjala na vrh.

Slovakinja Veronika Zuzulova ugurala se na drugo mjesto iza Zettel te je istisnula Anu na četvrto mjesto.

Kathrin Zettel uvjerljivo je sačuvala prednost iz prve vožnje te je s 0.98 sekundi zasjela na prvo mjesto poretkw. Ana je trenutno treća.

Nakon Maze i Borssen Jelušić je i dalje druga. Slovenka i Šveđanka nisu bile dovoljno brze.

Ana Jelušić ima 0.95 sekundi prednosti iz prve vožnje. Vozi agresivno, imala je  pola sekunde prednosti na prvom prolazu, na drugom 0.03. Na kraju je ispustila prednost te je zauzela drugo mjesto su 0.16 sekundi!

Novoselić je nakon prvih 15 skijašica na 13. mjestu.

Švicarka Feierabend uspjela se na drugom mjestu ugurati između dviju Francuskinja sa zaostatkom od 0.72 sekunde.

Nicole Hosp nikad nije bila na 'ti' sa sljemenskom stazom, pa i sad. U filteru je imala puno problema, a veliki zaostatak od 3.22 potvrda je blijedog nastupa.

Marina Nigg iz Lihtenštajna odvozila je solidnno i zauzela četvrto mjesto te gurnula Novoxselić na deveto mjesto.

Lanjska 'Snježna kraljica' Sandrine Aubert suvereno je pokorila sve u drugoj vožnji. S 1.69 ima veliku prednost i mogućnost napretka u poretku.

Nijemica Nina Perner spustila se niz stazu, vješto je gradila prednost koju je ipak ispustila te s deset stotinki zakasnila za vodećom Duerr.

Šveđanka Wikstroem zaostala je 1.03 te se ugurala na četvrto mjesto, a Sofiju je potisnula na šesto.

Sa starta je krenula Sofija Novoselić. Na prvom prolazu je zaostala 64 stotinke, na drugom više od sekunde. Bitno je doći do cilja što joj je uspjelo sa zaostatkom od 2.15 sekundi te je zauzela peto mjesto. Novoselić je osvojila prve bodove u Svjetskom kupu.

Razočaranje iz prve vožnje Sarka Zahrobska dobro je krenula u drugi lauf, povećala je prednost, no na kraju je zaostala 0.33 sekunde i zauzela drugo mjesto.

27. u drugoj vožnji Nijemica Duerr sigurnom vožnjom je preuzela  vodstvo od sunardonjakinje s vremenom 2:06.98.

Sabrina Fanchini  također je napravila grešku kao Bertrand te je u ciljnu ravninu ušla s velikim zaostatkom od 19.75 sekundi.

Odmah iza nje krenula je Marion Bertrand ali je napravilu veliku grešku. Uspjela se spustiti do cilja s 35 sekundi zaostatka.

Prva sa starta u drugu vožnju kao 30. krenula je Nijemica Staber s vremenom 2:07.85. 

Druga vožnja

Treća hrvatska predstavnica Tea Palić sa startnim brojem 65 nije uspjela izboriti drugu vožnju zauzevši 40. mjesto sa 6.43 sekunde zaostatka za vodećom.

Pravo iznenađenje priredila je mlada Sofija Novoselić koja je odlično odskijala prvu vožnju te je s visokim startnim brojem 62 zauzela 24. mjesto i ušla u drugu vožnju! Zaostatak za vodećom Schild je 3.55 sekundi.

Nakon prvih 30 skijašica Ana Jelušić je na 15. mjestu sa 2.24 sekunde zaostatka za vodećom Marlies Schild.

Schleper je odlično odvozila i ima samo 0.98 sekundi zaostatka za Schild.

Sjajno je odvozila Talijanka Moelgg i završila na 2. mjestu sa 0.19 zaostatka.

Ludilo na Sljemenu. Krenula je Ana Jelušić! Odmah je agresivno Ana krenula, kako je i obećala. Nakon prvog prolaza ima 0.67 sekunde zaostatka. Atmosfera je sjajna. Ana je na drugom prolazu imala 1.09 zaostatka, a na kraju ulazi u cilj kao 12. sa 2.24 sekunde zaostatka za vodećom Austrijankom Marlies Schild.

Krenula je Zuzulova, a nakon nje ide Ana Jelušić. Zuzulova je sjajno odvozila i završila sa zaostatkom 1.51 sekunde.

Na redu je Vonn. Ima velikih problema i bit će sretna ako dođe do cilja. Nije imala sreće. Pala je i odustala.

Nakon prvih 15 skijašica i dalje vodi Schild ispred Marie Riesch i Marie Pietilae-Holmner. Ana Jelušić starta 18.

Chmelar je krenula precizno, ali je na kraju izletjela sa staze. Prva je skijašica koja je odustala. 

Noens se spustila sa starta. Agresivno je krenula i vrlo dobro odvozila. Francuskinja je na kraju imala zaostatak od 1.41 sekunde.

Susanne Riesch krenula je sa starta. Magla se malo razišla, pogotovo na gornjem dijelu staze. Nije to bilo uopće loše. Njen zaostatak je 1.29 sekundi.

Geiger je na startu. Prva je i dalje Schild, iza nje Maria Riesch pa Maria Pietilae.Holmner. Geiger za vodećom Ausrijankom zaostaje 1.74 sekunde.

Borssen je soilidno odvozila i 6. je sa 1.78 sekundi zaostatka.

Nicole Hosp također kasni za Schild. Njen zaostatak je 2.59 sekunde.

Mlada Katharina Duerr dvaput nije uspjela ući u prvu vožnju, a prošle godine je promašila vrata. Već na prvom prolazu Duerr ima 1.42 sekunde zaostatka. Na kraju je završila sa 3.71 sekundom zaostatka.

Krenula je Slovenka Tina Maze. No i ona će biti dosta iza Austrijanke Marlies Schild. Njen zaostatak je 2.18 sekundi.

Tanja Poutiainen će pokušati smijeniti Schild s prvog mjesta. Dvaput je osvajala Snježnu kraljicu. Dobro je krenula, no na kraju je tek 4. sa 1.32 sekundom zaostatka.

Maria Riesch, vodeća skijašica svijeta u ovom trenutku i pobjednica Sljemena 2009. godine krenula je sa starta. No Schild je odvozila sjajno i zasad joj nijedna skijašica nije niti blizu. Riesch je 2. sa 0.45 sekundi zaostatka.

Zettel je krenula žestoko od prvih vratiju. Nakon Schild najbolje je prošla prvi dio. Ima sam 0.26 zaostatka. Na drugom prolazu kasni 0.60 sekundi. Na kraju je 3. s 1.51 sekundom zaostatka.

Zahrobska je krenula sa starta. Magla na Sljemenu stvara probleme skijašicama kao i navijačima. Zahrobska Također kasni za Schild. Izgleda da je Austrijanka visoko podigla letvicu ostalim skijašicama. Zahrobska je 3.60 sekunde iza Schild.

Aubert je sljedeća na startu. Zaostala je čak tri sekunde za vodećom Schild.

Iza nje ide Marlies Schild, jedna od favoritkinja sedmog izdanja Sedme kraljice. Austrijanka. je odvozila 1:01.09 i preuzela prvo mjesto.

Počela je Snježna kraljica. Maria Pietilae-Holmner odvozila je prvu vožnju u vremenu 1:01.87.

Sve je spremno za početak prve vožnje ženskog slaloma na Sljemenu. Snježnu kraljicu otvorit će Šveđanka Maria Pietilae-Holmner. Tri su hrvatske predstavnice, Ana Jelušić ima startni broj 18. Startni broj Sofije Novoselić je 62., dok će Tea Palić krenuti pretposljednja, 65. Na stazi će skijašicama posao otežavati magla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka