Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Snježna kraljica je opet za pet, spektakl na Zagrebačkom brdu

Skijaši su prezadovoljni stazom, a gosti našega glavnoga grada oduševljeni svime što im je i ove godine ponudila utrka na Sljemenu. Došli su tu Slovaci, Slovenci, Nijemci, Skandinavci

Zagreb: Navijači uz stazu prate ženski slalom Snow Queen Trophy
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
23 komentara

Lijepo je bilo ponovno na skijama na Sljemenu vidjeti Ivicu Kostelića. Barem je najveći hrvatski skijaš svih vremena nastupio kao predvozač skijašicama. Bio je i Ivo ponovno dio spektakla na Sljemenu, utrke Svjetsko kupa na koju od 2005. godine svi rado dolaze.

I u subotu su na Zagrebačkom brdu bili ljubitelji skijanja iz svih dijelova Europe i svijeta. Bilo je tu Skandinavaca, Nijemaca, Austrijanaca, Slovaka, susjeda Slovenaca. Svi su oni oduševljeni svime što im je i ove godine ponudila utrka na Sljemenu. 

Zagreb: Druga vožnja ženskog slaloma Snow Queen Trophy 2019. | Autor: Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Sreli smo sat vremena prije početka prve vožnje ženskog slaloma Vedrana Pavleka. Čovjeka koji je jedan od najzaslužnijih za to što je Zagreb dobio utrku Svjetskog kupa i čovjeka koji je direktor Snježne kraljice. Cilj mu je da Snježna kraljica opstane i nakon njega, on je direktor, ali realno i više od toga. Na skijama je prije prve utrke još jednom obišao stazu, htio se uvjeriti da sve štima. I sve je doista štimalo, baš kao i svih ovih godina.

Naša predstavnica Andera Komšić nije uspjela ući u drugu vožnju, ali bila je presretna zbog toga što je skijala pred domaćom publikom. Skijanje nam je u povijesti donijelo toliko radosti. kad se samo sjetimo svih trenutaka koje su nam podarili Janica i Ivica. S njima smo godinama bili svaki zimski vikend, čekali smo napeto subotu i nedjelje, utrke Svjetskog kupa, svjetska prvenstva, Olimpijske igre. Sad više nemamo skijašku klasu kakvu smo imali u Kostelićima, ali imao mladih i talentiranih skijaša. I njih svakako treba podržati. Tko zna možda za koju godinu opet budemo imali skijaša ili skijašicu koji će se boriti za postolja u Svjetskom kupu.

Zagreb: Navijači uz stazu prate ženski slalom Snow Queen Trophy | Autor: Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Snježna kraljica je i ove godine ponovno bila za pet, pravi spektakl na Zagrebačkom brdu. I to je slika koja će obići svijet, slika koju će vidjeti milijuni ljudi. Slovenci imaju Mariborsko Pohorje i Kranjsku Goru. Dvije utrke Svjetskog kupa koje imaju veliku tradiciju, a svejedno su uvijek oduševljeni s onim što im ponudi Snježna kraljica. Teško je tu naći neku zamjerku. Od prijevoza, preko hrane i gostoprimstva. Zagreb i utrka svima uvijek ostanu u lijepom sjećanju. Ove godine ponovno je slavila Mikaela Shiffrin. Četvrti joj je put u karijeri na glavu stavljena kruna. Pomela je konkurenciju, a to je realno bilo i za očekivati. Pomela je konkurenciju baš kao što i ova utrka na Sljemenu u mnogim stvarima pomete neke druge utrke Svjetskog kupa. 

 

Naši partneri pišu
Message