Obavijesti

Sport

Komentari 6

Šok za Filipa Udea: Teško se ozlijedio te možda propušta OI

Šok za Filipa Udea: Teško se ozlijedio te možda propušta OI
1

Prije 11 godina osvojio je olimpijsko srebro na Olimpijskim igrama u Kini, a na nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju vjerojatno neće moći nastupati. Filip Ude (33) pokidao je prednji križni ligament desnog koljena

Jedan od najboljih hrvatskih gimnastičara Filip Ude (33) teško se ozlijedio na treningu zbog čega će morati propustiti nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu, a samim time i Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

- Stradao mi je prednji križni ligament desnog koljena, "otišao" je na treningu pri jednom doskoku. Završio sam na operaciji i sad se nadam da ću se do kraja godine oporaviti i vratiti se još jači - rekao je Ude za Sportske novosti.

Filip se pripremao za SP te je želio preko višeboja doći do plasmana na OI. teško je to za specijalista po spravama. A glavno ovogodišnje kvalifikacijsko natjecanje za plasman na Olimpijske igre je SP u Stuttgartu na kojem Filip neće sudjelovati. Ozljeda ga je uzdrmala, ali ne misli odustati.

- Dosta me sve ovo potreslo, gimnastika je ipak moj život. Ali, ne mogu iz ove kože van, preostaje mi jedino da napravim sve što mogu da bude bolje.