Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
36 komentara

Kakav šok: Slovenci su potukli Amerikance, Slovačka Rusiju!

Muški hokejski turnir u skupini B otvorili su Slovačka i ruski olimpijci te SAD i Slovenija. Favoriti su izgubili nakon vodstva 2-0, a Slovačka je to uspjela napraviti u regularnom vremenu

Pyeongchang 2018 Winter Olympics
Foto: DAVID W CERNY
36 komentara

Hokejski turnir na Zimskim olimpijskim igrama trebao je početi laganim zagrijavanjem za reprezentacije SAD-a i Rusije, koja se natječe pod olimpijskom zastavom. Kako li su se favoriti turnira samo prevarili...

Slovačka je preokretom od 0-2 do 3-2 u regularnom vremenu pobijedila Ruse, a isto je pošlo za rukom Slovencima, koji su u trećoj trećini od 0-2 došli na 2-2 te u produžetku zabili zlatni gol za pobjedu nad Amerikancima.

Za razliku od ruske, švedske, švicarske, njemačke, češke i slovačke lige, najjača svjetska hokejska liga NHL nije dozvolila nastup igračima na Olimpijskim igrama prvi put nakon 1994. godine. Posebno je to utjecalo na sastave SAD-a i Rusije.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics | Autor: KIM KYUNG-HOON Foto: KIM KYUNG-HOON

Slovaci su nakon samo pet minuta gubili 2-0 protiv Rusije golovima Vladislava Gavrikova i Kirila Kaprizova, no do kraja prve trećine Peter Olvecky i Martin Bakos vratili su ih igru, a onda je Peter Čerešňák 11 minuta prije kraja upotpunio preokret sastava za koji igra Juraj Valach, bivši član Medveščaka.

Slične scene odigravale su se i u ogledu SAD-a i Slovenije. Amerikanci su golovima Briana O'Neilla u prvoj i Jordana Greenwaya u drugoj trećini došli do 2-0, a onda je Blaž Gregorc kreirao preokret asistiravši za golove Janu Urbasu i Janu Muršaku u 46. i 59. minuti.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics | Autor: DAVID CERNY Foto: DAVID CERNY

Kad je Muršak, igrač Torpeda, istorpedirao Ameikance u prvoj minuti produžetka, sve je bilo gotovo. Za Slovence, inače, nastupaju bivši igrači Medveščaka Gašper KrošeljAndrej HebarMarcel Rodman i Sabahudin Kovačević, a za Amerikance Bobby Butler.

Tema: Zimske olimpijske igre 2018.

Message