Obavijesti

Sport

Komentari 1

Soldo: U Koeln ne dovodim ni Klasnića niti Vranješa...

Soldo: U Koeln ne dovodim ni Klasnića niti Vranješa...
1

Nekoliko fotografija trenera Kölna Solde i Vrnješa i Klasnića na zagrabačkoj špici bilo je dovoljno da Bild zaključi da ih želi dovesti u svoje redove...

VIDEO

Trener nogometaša Kölna Zvonimir Soldo dao je opširan intervju za njemački dnevnik Bild govoreći o svom Kölnu, obitelji, Svjetskom prvenstvu, pojačanjima...
U Zagrebu ste na špici uhvaćeni u razgovoru s Ivanom Klasnićem i Juricom Vranješom. Dovodite li ih k sebi u Köln?
- Ne. Obojica su krasni dečki, no sreli smo se sasvim slučajno i neformalno, te porazgovarali kao prijatelji. Nije bilo riječi o njihovu dolasku u Köln – odgovorio je Soldo na pitanje novinara Bilda podsjetivši da je s Vranješom svojedobno bio suigrač u Stuttgartu.
Kako provodite svoj odmor?
- S obitelji u Zagrebu. Provodim većinu vremena sa svojom djecom. Ovdje škola još uvijek traje. Nakon što im završi godina, otići ćemo vjerojatno nekoliko dana na Jadran.
Jeste li se već isključili?
- Trajalo je malo duže. Ostao sam nekoliko dana nakon završetka budesligaške sezone u Kölnu, kako bih s ljudima u klubu analizirao sezonu, ono dobro i loše u njoj. O čemu je bila riječ? O detaljima. O tome da ne ovisi sve samo o momčadi i treneru, već puno toga o okolini i samopouzdanju igrača.
Je li vas već napala graznica Svjetskog prvenstva?
- Moglo bi se reći. Očekujem jedno vrlo interesantno Svjetsko prvenstvo, pogotovo stoga što je sada u Južnoj Africi zima. Stoga mislim da možemo očekivati sasvim drukčije Svjetsko prvenstvo od prethodnih, koja su se održavala najčešće za nesnosnih vrućina.
Vaši favoriti?
- Moji su tajni favoriti Engleska i Argentina. Također, tu su i očekivane reprezentacije poput Španjolske i Brazila. Naravno i Njemačka, koja se uvijek pokazuje kao izvrsna turnirska momčad.
A za koga ćete navijati?
- S obzirom na to da Hrvatske nema, najvjerojatnije za Njemačku, kao i za ostale reprezentacije u kojima igraju moji igrači.
Soldo je otkrio da se čuo sa svim Kölnovim reprezentativcima u Južnoj Africi osim sa Slovencem Mišom Breckom, te da je Podolskom čestitao 25. rođendan. Nada se da će golovi koje će, ukoliko se to dogodi, postići na Mundijalu, podignuti golgetersko samopouzdanje Podolskom i Milivoju Novakoviču.
Kad su u pitanju pojačanja za novu sezonu, Soldo je istaknuo da posao još nije niti izbliza završen.
- Želim da nastavimo jačati momčad. Želim dva podjednako dobra igrača za svaku poziciju i želim da si igrači međusobno konkuriraju za mjesta u prvom sastavu. Radimo na tome da Zoran Tošić ostane kod nas.
Kakva je sitacija s hajdukovcem Ivanom Strinićem?
- On je na našoj listi želja, ali je u ovom trenutku preskup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)