Obavijesti

Sport

Komentari 9

Šoštarić: Kockale su se šutevima izvana. A tu je naša Tea carica

Šoštarić: Kockale su se šutevima izvana. A tu je naša Tea carica

Imali smo osjećaj kao da igramo doma. I to je bio strašan poticaj. Kako je to lijepi osjećaj kad igraš. Svim tim ljudima hvala od srca, pratite nas i dalje i mi ćemo dati sve od sebe, rekao je hrvatski izbornik

VIDEO

Odigrali smo odličnu obranu, Tea je super branila i ono što smo mi htjeli to smo i napravili. Sveli smo utakmicu na mali broj golova. Većina igračica igra dugo zajedno u mađarskoj reprezentaciji, igraju i u Debrecenu dosta njih. Naviknute su na utakmice preko 35, 40 golova. To smo im oduzeli. Velim, na taj način igra u napadu je bila kvalitetna. U nekim fazama imali smo uspone i padove što je logično u jednoj ovakvoj utakmici. To dosta znači za jedne i za druge. Svaka čast curama jer ono što su danas prikazale je nivo vrhunskog rukometa, rekao je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić nakon što su 'kraljice šoka' senzacionalno srušile Mađarsku u drugoj utakmici prve faze Europskog prvenstva u Ljubljani.

Ljubljana: Europsko prvenstvo rukometašica, grupa A: Hrvatska - Mađarska

Izbornik Šoštarić otkrio je na koji način je pročitao Mađarice.

- Krenuli smo od Danske kada smo samo za njih pripremali 3-2-1 zonu. Oni su bili u drugačijem sastavu. To su bile, više-manje, iskusnije igračice, Ferencvaroša... A ovo je drugi tip, ovo je ekipa koja trči i napade završava brzo. Bilo je izuzetno važno dobro se vraćati natrag u obranu. Malo smo imali nekih taktičkih postavki jer smo vidjeli da kada otvaraju polukontru lopta dolazi do srednjeg, do Hornyak, otvara se na Vamoš, i onda Vamoš kreće prema sredini. Tako smo odlučili da u bilo kojoj priči jedna naša ostane uz Vamoš u otvaranju polukontre. Samim time smo tjerali ova druga dva, koja nisu naviknuta, da tu priču odrade i onda smo odlično napravili faule i prekinuli. Čak i na kraju kada su probale igrati sedam na šest nisu uspjele. Jednostavno, mi smo radili ono što je normalno u takvoj varijanti. Zatvarali dobro njihove pivotmene. Kockali su se sa šutem izvana, a kada je tako, tu je Tea carica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ljubljana: Europsko prvenstvo rukometašica, grupa A: Hrvatska - Mađarska

Hrvatska će posljednju utakmicu prvog kruga imati u utorak protiv Švicarske od 18 sati, u utakmici u kojoj je veliki favorit.

- Nemamo o čemu razmišljati. Nema puno filozofije. Mi moramo dobiti Švicarsku. Jednostavno, da i prenesemo dva boda, ali i da dođemo puni samopouzdanja u onu sljedeću rundu iza toga. Cure su pokazale da zaista mogu puno i da su svim srcem tu. Da su fokusirane maksimalno na ovo što rade. Da ne zaboravim, a to je trebala biti jedna od prvih stvar: zahvalio bih se divnoj publici koja je došla. Divnoj publici. Po prvi put smo mi imali osjećaj da igramo doma, a da nisu Mađari ti koji su prevagnuli. I to je bio strašan poticaj. Vidjeli ste to na licima u trenutku utrčavanja na igralište. Kako je to lijepi osjećaj kad igraš. Svim tim ljudima hvala od srca, pratite nas i dalje i mi ćemo dati sve od sebe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića