Obavijesti

Sport

Komentari 135

'Sosu je ovo s reprezentacijom jako pogodilo. Žao mi ga je'

'Sosu je ovo s reprezentacijom jako pogodilo. Žao mi ga je'

Smirio se nakon dva ili tri teška dana. On je vrlo inteligentan dečko. Sosi će pomoći i suigrači. Mislim da će se sada koncentrirati na ono što je pred njim, kazao je o Sosi njegov trener iz Stuttgarta...

VIDEO

Jako mi ga je žao. To nije ugodna situacija. Sve je završilo vrlo nesretno, a na taj slučaj možemo gledati vrlo kritično, rekao je trener Stutgarta Pellegrino Matarazzo o hrvatskom nogometašu Borni Sosi (23).

Pokretanje videa...

Borna Sosa odabrao Njemačku 01:19

Mladi lijevi bek prolazi kroz možda i najteže razdoblje u svojoj karijeri. Prije tjedan dana rekao je kako je izabrao njemačku reprezentaciju umjesto 'vatrenih', no samo nekoliko dana kasnije je sve propalo.

VfB Stuttgart - SV Wehen Wiesbaden

Nijemci su se malo zaletjeli pa nisu 'bacili oko' na to što kaže Fifin statut o zamjeni sportskog državljanstva. Sosa je dobio njemačko državljanstvo preko majke Vesne rođene u Berlinu, no nije mogao riješiti i promjenu sportskog državljanstva jer je napunio 21 godinu kad je zadnji put igrao za Hrvatsku (imao je 22) pa je njemački savez objavio kako neće moći nastupiti za njihovu reprezentaciju.

VfB Stuttgart - FC Augsburg

Nogometaš Stuttgarta se nakon cijele priče posuo pepelom i priznao kako je pogriješio. Stavio se na raspolaganje reprezentaciji, no ta mu isprika zasad neće pomoći jer Zlatko Dalić ne računa na njega za nadolazeći Euro, a na Euro U-21 ga neće voditi ni Igor Bišćan. Bornu je cijela situacija jako pogodila, tvrdi trener Stuttgarta.

- Ovo ga je sve jako pogodilo. No, osjećam da se dobro nosi s ovom teškom situacijom. Smirio se nakon dva ili tri teška dana. On je vrlo inteligentan dečko. Sosi će pomoći i suigrači. Mislim da će se sada koncentrirati na ono što je pred njim. Cijela momčad je uz njega. Imao je dobru sezonu. Na klupskoj razini može i dalje napredovati - kazao je Matarazzo, čiju momčad u subotu očekuje susret protiv Borussije Mönchengladbach u 33. kolu Bundeslige, a Sosa bi trebao zaigrati od prve minute.

Sosa je ponajbolji lijevi bek njemačke lige, u Bundesligi je imao čak deset asistencija, a kako je Njemačka slaba na poziciji lijevog beka, poželjeli su ga dovesti nakon što su saznali da je njegova majka rođena u Njemačkoj. Dobio je njemačko državljanstvo, ali nije i sportsko zbog nevjerojatnog propusta njemačke reprezentacije koja nije provjerila Fifin statut. Zaista je nevjerojatno da se takvoj nogometnoj velesili može dogoditi takav banalan propust i da su sve pustili u javnost prije nego što su uopće provjerili je li sve regularno. Bacili su mrlju na sebe, a Sosu ostavili na cjedilu. 

- Odluka koju sam donio bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i izbornici smatraju da unatoč svemu mogu pridonijeti uspjehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje - kazao je mladi lijevi bek.

GER, 1. FBL, VfB Stuttgart, Trainingsauftakt

Htio je igrati na europskim i svjetskim prvenstvima i bio je razočaran što ga Dalić nije još ranije zvao. Upravo zbog toga je izabrao 'Elf' i nazvao je to 'poslovnom odlukom', no kako je sve propalo, pitanje je hoće li ikada zaigrati za Hrvatsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica