Obavijesti

Sport

Komentari 44

Soudani nakon Cibalije: Istina, opsovao sam, ali iz olakšanja...

Soudani nakon Cibalije: Istina, opsovao sam, ali iz olakšanja...
1

Uz sav respekt prema liku i djelu gospodina Bradašića, on je uvjerljivo zadnja osoba na svijetu koja bi mi pala na pamet u trenutku dok slavim gol, napisao je Hilal Soudani na Instagramu

VIDEO

Kondicijski trener Cibalije Hrvoje Bradašić rasistički je vrijeđao Hilala Soudanija što je delegat unio u zapisnik. Policija je nakon toga morala razdvajati igrače Dinama i Cibalije.

Ružne scene viđene su u subotu u Vinkovcima poslije slavlja 'modrih 2-0 golovima Hilala Soudanija.

Delegat potvrdio: Iz Cibalije su rasistički izvrijeđali Soudanija
Delegat potvrdio: Iz Cibalije su rasistički izvrijeđali Soudanija

Alžirski majstor bio je zapažen na terenu, međutim, taj incident bacio je sjenu na sve. Bradašić se u ponedjeljak oglasio na Facebooku i objasnio svoju stranu.

- Je li psovanje majke bez "označavanja" boje kože kažnjivo? Za dio koji ga je mogao uvrijediti na rasnoj osnovi ili bilo kojeg drugog sudionika utakmice mogu se ispričati 100 puta, ali za ostatak onoga mi nije žao - njegovo je viđenje situacije.

'Soudani je meni prvi opsovao majku, to su čuli i moji igrači'
'Soudani je meni prvi opsovao majku, to su čuli i moji igrači'

Javio i Dinamov napadač na Instagramu te iznio svoje viđenje situacije. Prenosimo ga u cijelosti.

 

Iako su me mediji tražili cijelu nedjelju, nisam htio reagirati. Ono što se dogodilo u Vinkovcima sam potisnuo duboko u sebi. Iz Slavonije sam za Zagreb ponio prekrasnu sliku koja me dočekala nakon utakmice; druženje s djecom na stadionu te posjet našim navijačima u Jarmini. Mnogi će se možda čuditi, ali ja silno volim doći u Slavoniju. Volim te temperamentne i ponosne ljude i ne marim za poneku uvredu što čujem jer svatko se bori za sebe. Ne bih se osvrnuo i na onu uvredu od gospodina Bradašića, onu prvu koja je pala neposredno prije našeg gola kada sam nakon duela sa Soldom otrčao po loptu kako bi što prije izveli prekid. Gospodin je zagrijavao igrače Cibalije te iskoristio priliku da me 'počasti' arsenalom uvreda. Nisam se osvrnuo. Vrijeđali su me i s njihove klupe, posebno pomoćni trener Tomić ali i to mogu oprostiti jer je bilo u žaru borbe. Mi se borimo za naslov, oni za ostanak u ligi. Da, istina je da sam nakon prvog gola glasno opsovao, ali nikoga osobno. Bio je to izraz olakšanja jer smo konačno uspjeli probiti obranu domaćina u utakmici koja nam puno znači. Uz sav respekt prema liku i djelu gospodina Bradašića, on je uvjerljivo zadnja osoba na svijetu koja bi mi pala na pamet u trenutku dok slavim gol. Sve što se dogodilo nakon utakmice već je opisano u izvješću delegata. Na spomenutog gospodina Bradašića više neću trošiti riječi. Nije vrijedan spomena. I iskreno, svejedno mi je koju će kaznu dobiti jer znam da će mu najveći teret biti što je u 2018. godini etiketiran kao rasist. Kada se cijeli svijet bori protiv toga, kada Fifa i Uefa rade kampanje protiv rasizma, kada se svi zgražaju nad tim pojmom - Hrvoje Bradašić u subotu je pokazao svoje pravo lice. Htio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svim ljudima koji su mi nakon utakmice uputili riječi podrške. Ljudima iz Dinama koji su stali uz mene, mojim suigračima i vodstvu kluba. Posebno hvala ljudima iz Vinkovaca i Cibalije te predsjedniku Kuterovcu koji mi je uputio ispriku u ime kluba. Veliko hvala navijačima iz Jarmine čija je podrška bila dovoljna da spomenuti gospodin Bradašić postane nebitan. A novi susret s Vinkovcima, gradom kojem se posebno veselim, zakazujem 23. svibnja u final

A post shared by Hillal Soudani (@hillalsoudani) on

'Iako su me mediji tražili cijelu nedjelju, nisam htio reagirati. Ono što se dogodilo u Vinkovcima sam potisnuo duboko u sebi. 

Iz Slavonije sam za Zagreb ponio prekrasnu sliku koja me dočekala nakon utakmice; druženje s djecom na stadionu te posjet našim navijačima u Jarmini. Mnogi će se možda čuditi, ali ja silno volim doći u Slavoniju. Volim te temperamentne i ponosne ljude i ne marim za poneku uvredu što čujem jer svatko se bori za sebe.

Ne bih se osvrnuo i na onu uvredu od gospodina Bradašića, onu prvu koja je pala neposredno prije našeg gola kada sam nakon duela sa Soldom otrčao po loptu kako bi što prije izveli prekid. Gospodin je zagrijavao igrače Cibalije te iskoristio priliku da me 'počasti' arsenalom uvreda. Nisam se osvrnuo. Vrijeđali su me i s njihove klupe, posebno pomoćni trener Tomić ali i to mogu oprostiti jer je bilo u žaru borbe. Mi se borimo za naslov, oni za ostanak u ligi.

Da, istina je da sam nakon prvog gola glasno opsovao, ali nikoga osobno. Bio je to izraz olakšanja jer smo konačno uspjeli probiti obranu domaćina u utakmici koja nam puno znači. Uz sav respekt prema liku i djelu gospodina Bradašića, on je uvjerljivo zadnja osoba na svijetu koja bi mi pala na pamet u trenutku dok slavim gol. 

Sve što se dogodilo nakon utakmice već je opisano u izvješću delegata. Na spomenutog gospodina Bradašića više neću trošiti riječi. Nije vrijedan spomena. I iskreno, svejedno mi je koju će kaznu dobiti jer znam da će mu najveći teret biti što je u 2018. godini etiketiran kao rasist. Kada se cijeli svijet bori protiv toga, kada Fifa i Uefa rade kampanje protiv rasizma, kada se svi zgražaju nad tim pojmom - Hrvoje Bradašić u subotu je pokazao svoje pravo lice.

Htio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svim ljudima koji su mi nakon utakmice uputili riječi podrške. Ljudima iz Dinama koji su stali uz mene, mojim suigračima i vodstvu kluba.
 
Posebno hvala ljudima iz Vinkovaca i Cibalije te predsjedniku Kuterovcu koji mi je uputio ispriku u ime kluba. 

Veliko hvala navijačima iz Jarmine čija je podrška bila dovoljna da spomenuti gospodin Bradašić postane nebitan. A novi susret s Vinkovcima, gradom kojem se posebno veselim, zakazujem 23. svibnja u finalu'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima