Obavijesti

Sport

Komentari 20

Špaco: Rumunji su bolji od Dinama, nisam ih ni gledao

Špaco: Rumunji su bolji od Dinama, nisam ih ni gledao
1

Vaha ima međunarodni rejting i ja ga kao takvog respektiram, ali bi on prije toga morao respektirati i mene jer ja sam ipak nešto stariji, kaže Špaco

VIDEO

Uoči svakog derbija dižu se tenzije i stvara nenogometna atmosfera, kako od strane domaćina, tako i gostiju. U taj koloplet nije se želio ovoga puta uvući trener Splićana Stanko Poklepović pa se na konferenciji prisjetio lijepe geste gledališta u Maksimiru koje je pljeskom pozdravilo plasman Hajduka u Europsku ligu.
- Osjećao sam se ponosnim žiteljem ove domovine i mislim da je vrijeme da se potiče rivalstvo a ne antagonizam. Vaše rečenice usmjerite u tom smjeru, a antagonizam bez obzira s koje strane dolazi bacite u koš. S takvim ciljem na teren trebaju izaći i plava i bijela srca. Nadam se da će derbi biti predstava u kojoj će uživati svi a pobijediti bolji. Naravno da se nadam da ćemo to biti mi - kaže Špaco. Trener nema previše problema sa sastavom. Osim Čopa koji ima upaljeno grlo i Marina Ljubičića koji će igrati s maskom, svi ostali su spremni. Što se tiče Dinama Špaco je pomalo iznenađujuće rekao kako nije gledao nijednu utakmicu 'modrih' pod Halilhodžićem niti će je gledati.
- Vaha ima međunarodni rejting i ja ga kao takvog respektiram, ali bi on prije toga morao respektirati i mene jer ja sam ipak nešto stariji - priča Poklepović.
Pokušaj novinara da ipak isprovociraju nekakvu njegovu bombastičnu najavu Vahinim citatom 'kako je Split kao Marseille, a on je s PSG-om uvijek pobjeđivao Marseille', nije uspio.
- To me ne zanima.
Također, Špaco se nije htio zamarati špekulacijama kako će igrati Dinamo i hoće li se Zagrepčani zadovoljiti bodom i održanjem koraka s Hajdukom na vrhu.
- Neće oni igrati ni zatvoreno niti otvoreno. Svaki trener pokušava zatvoriti jedan dio terena i otvoriti drugi da bi mogli realizirati svoje prednosti.
Što se tiče Hajduka Špaco kaže kako bi mogle presuditi sitnice kao i obično u derbiju te zajedništvo koje su dobri rezultati donijeli na Poljud.
- Udomili smo se međusobno, spojili svoje sposobnosti i ako to ponovimo protiv Dinama, sigurno se možemo nadati dobrom rezultatu.
Za kraj upitan može li usporediti snagu Dinama sa snagom europskih protivnika Dinama B. i Uniree Špaco je rekao kako su Rumunji svakako bolji od Zagrepčana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića