Obavijesti

Sport

Komentari 3

Spahija: Neprihvatljivo je što košarkaši nemaju izbornika...

Spahija: Neprihvatljivo je što košarkaši nemaju izbornika...
1

VRIJEME LETI Pred budućim izbornikom velik je posao, a vrijeme leti, kaže bivši hrvatski izbornik Neven Spahija (53), koji je drugu godinu pomoćnik u NBA ligi...

VIDEO

Nekadašnji izbornik naše košarkaške reprezentacije Neven Spahija drugu sezonu radi kao pomoćni trener u Atlanta Hawksima. Ako mu je prva sezona bila susret s potpuno novim načinom i obimom rada, što je tražilo i period adaptacije, onda je ova sezona bitno drugačija za njega.

- Razlika je dan i noć... Prošle godine nisam imao vremena ni za što, ove godine imam dovoljno vremena za sve, govoreći o poslu. Uspio sam se 'doškolovati', recimo to tako - kaže Neven Spahija.

Atlanta je prošlu sezonu bila pozitivno iznenađenje NBA, uvjerljivo je osvojila Istok s ukupnih 60-22, pa je izgubila od Clevelanda u finalu konferencijskog doigravanja. Ove, pak, sezone stoji nešto lošije - trenutačno je četvrta na Istoku s omjerom 25-17.

- Svima je bilo jasno da ćemo teško ponoviti prošlu sezonu, ovaj tim nije sastavljen za najviše domete, nemamo superstarova. 'Iskočili' smo tada zahvaljujući onoj ludoj seriji 19-0. Mi i dalje želimo ući u doigravanje, želimo igrati finale Istoka, ali to možemo i s manjim brojem pobjeda. Ove sezone imamo i talent i sustav, ali nedostaje nam konstanta. To je za sada neki naš DNK, naša oznaka. U tri dana u stanju smo odigrati najbolju i najlošiju utakmicu sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Golden State Warriorsi ponovo dominiraju.

- Još uvijek je rana faza sezone, naučio sam da je jedan od najvažnijih faktora u NBA nepredvidivi faktor ozljeda. Ako ostanu zdravi, Warriorsi će igrati finale Zapada protiv Spursa. Uz napomenu da je doigravanje u NBA potpuno druga priča, i nema veze s regularnim dijelom sezone.

Imaš li kontakata s našim NBA igračima, Bogdanovićem, Hezonjom i Rudežom?

- Naravno. Na Bojanu se odražava kaotično stanje u Netsima, kojem osobno ne vidim skori kraj. Hezonja u Orlandu prolazi sve uobičajene 'rookie' probleme i zamke. Ima minute, ali statistika mu ne izgleda onako kako bismo svi mi htjeli. No, da je i ostao u Europi godinu dana duže, sve bi bilo isto. To je put svih europskih 'rookieja' u NBA. Rudež je u Minnesoti, nažalost, izgubio prošlogodišnju minutažu iz Indiane.

Uspijevaš li ispratiti i ono što se događa kod nas? Naša reprezentacija još uvijek nema definiranog izbornika.

- U stalnom sam kontaktu s Hrvatskom, znam što se događa. Za mene je neozbiljno da hrvatska reprezentacija nema izbornika u siječnju 2016., bez obzira na to koje će natjecanje i kad sljedeće igrati, nakon onakvog ispadanja s Eurobasketa. Francuska ili Španjolska mogu tri dana prije natjecanja imenovati izbornika, to su jake i definirane reprezentacije, ali Hrvatska ne može.

- Naša je reprezentacija u restrukturiranju i neprihvatljivo je da se još ne zna to će voditi selekciju u kojoj su najavljene radikalne promjene. Pred budućim izbornikom je velik posao, a vrijeme leti... Tu i tamo pročitam izjave predsjednika saveza Šukera ili predsjednika Stručnog savjeta Rađe, oni su medijski najaktivniji, ali uspio sam shvatiti jedino da 'nam je cilj Tokio 2020.'. No je li nam cilj odlazak u Tokio ili medalja u Tokiju, to nitko nije rekao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu