Obavijesti

Sport

Komentari 5

Španjolci: Betis je zvao Nenada Bjelicu! Možda se vrati u La Ligu

Španjolci: Betis je zvao Nenada Bjelicu! Možda se vrati u La Ligu

Bivši trener Dinama još razmišlja o novoj stanici u karijeri, a posla bi se htio uhvatiti čim prije. Diario As prenosi kako ima ponude Fenerbahčea, Betisa i klubova iz Njemačke, Italije i Grčke

VIDEO

"Nenad Bjelica (48) ima na stolu jeftiniju ponudu Fenerbahčea, a dobio je upite i iz Njemačke, Italije i Grčke. Želi u veliku ligu, ali i važe ponudu jednoga od najboljih turskih klubova zbog povijesti i velike navijačke mase."

Piše tako poznati španjolski medij Diario As u srijedu na internetskim stranicama u članku koji je na svojoj Facebook stranici podijelio upravo bivši trener Dinama, što naslućuje da su te informacije ozbiljne i provjerene.

POGLEDAJTE VIDEO: Bjeličin oproštaj od Dinama

Pokretanje videa...

04:07

Što se španjolske La Lige tiče, bivšeg nogometaša Albacetea na trenerskoj klupi želi Real Betis kojemu sa Španjolcem Rubijem (50) ne ide najbolje u posljednje vrijeme. Ima samo jednu pobjedu u zadnjih deset utakmica, i to protiv Real Madrida.

"Betis se okrenuo Bjelici kako bi preuzeo vodstvo momčadi kao zamjena Rubiju. Trenutačno nema ništa konkretno u tom smislu", piše As dodajući da je Bjelica bio proglašen najboljim trenerom lige u zadnjim dvjema sezonama i da je odbio šansu da vodi hrvatsku reprezentaciju jer želi posao u kojemu svakodnevno može raditi.

Bjelica je jesenas, još pod ugovorom s Dinamom, u razgovoru za Radio Albacete Marca rekao kako bi se volio vratiti u Španjolsku.

- Jednom sam telefonski razgovarao s Rafaelom Candelom (bivši predsjednik Albacetea, op.a.) koji mi je rekao: "Duguješ mi to!" Haha, da, istina. U to vrijeme klub je bio u trećoj ligi, a ja sam trenirao Austriju Beč u Ligi prvaka, na malo višem nivou, ali nikad se ne zna što se u životu može dogoditi. Imam dobar odnos s ljudima u Albaceteu kao gradu i klubu i - zašto ne? Bih li to volio? Da - rekao je i dodao:

- Bio sam sedam godina u Španjolskoj i bilo mi je toliko dobro da sam mislio da se nikad neću vratiti. Ali život me odveo na drugo mjesto, sad imam kuću u Austriji, osjećam se pomalo i Austrijancem, ali gdje god sam bio, okruživali su me dobri ljudi. I dalje pratim Albacete, u vrhu je druge lige, bori se za prvu i vjerujem da će opet zaigrati u Primeri.

Tada je otkrio i kako mu je cilj otići u neku od liga "petice".

- Moj je san trenirati velike momčadi u velikim ligama poput njemačke, talijanske i španjolske. Zapravo, nije to moj san, nego cilj i ostvarit ću ga. Imam ga jasno zacrtanog. Čovječe, ako mogu biti kandidat za mjesto hrvatskog izbornika, mogu biti kandidat i za trenera bilo kojega jakog španjolskog kluba!

Novinar Luis Castelo tad ga je upitao hoće li idući intervju s njim voditi dok on bude trener Real Madrida, Barcelone, Atlética ili Albacetea.

- Zašto ne? Meni je to realno i moguće. Moram naporno raditi za to. Idem svojim putem, počeo sam kao trener u trećoj austrijskoj ligi i sad sam drugi put u Ligi prvaka s malom momčadi. Imam sve da to i postignem. Neću promijeniti broj, isti sam godinama, imam iste prijatelje, istu suprugu, haha. Uz pritisak, medije i ostalo ponekad nemam vremena biti simpatičan cijelom svijetu, ali za dobre prijatelje kao što si ti uvijek ću imati vremena - rekao mu je Bjelica.

Diario As podsjeća da je preko Danija Olma (22) Osječanin podigao vrijednost Dinamu na 137 milijuna eura, ali i samom Španjolcu koji je sad u Leipzigu.

"Najtrofejniji klub u hrvatskom nogometu posljednjih je sezona prodao igrače u vrijednosti 100 milijuna eura u 101 utakmici sa 73 pobjede, 15 remija i 13 poraza u eri Nenada Bjelice. Zbog nesigurnosti uzrokovane korona virusom jedan od najvećih trenera godine u Hrvatskoj i Europi još čeka na odluku o budućem klubu. Koji bi također mogao biti i španjolski", zaključuju u Asu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi