Obavijesti

Sport

Komentari 10

Španjolci o našim košarkašima: 'Oni dolaze ovdje s više ritma!'

Španjolci o našim košarkašima: 'Oni dolaze ovdje s više ritma!'
1

Ta je utakmica važnija nego što mislite jer oni dolaze s više ritma nego ostale momčadi. Hrvati su mladi i mogu nam nanijeti štetu. Da im barem to, ta njihova mladost, bude slaba točka, rekao je Calderon

VIDEO

Igrači europskog košarkaškog prvaka Španjolske, koji će u ponoć s nedjelje na ponedjeljak odigrati prvu utakmicu na Olimpijskim igrama protiv Hrvatske, napominju kako ih čeka težak susret jer su mladi hrvatski igrači izborili nastup eliminiravši na kvalifikacijskom turniru u Torinu favorizirane Italiju i Grčku te su od tada u natjecateljskom ritmu.

- Jedva čekamo da počne turnir. Protiv Hrvatske nas čeka teška utakmica, oni su bili eliminirali Talijane, favorite za odlazak na Olimpijske igre - izjavio je igrač Real Madrida Rudy Fernández za španjolsku javnu televiziju TVE.

Crnogorac sa španjolskom putovnicom Nikola Mirotić također napominje kako očekuje tešku prvu utakmicu iako je Španjolska jedna od favorita za medalju.

- Znamo da možemo osvojiti medalju no od početka moramo pobjeđivati. Imamo tešku utakmicu protiv Hrvatske te je najvažnije da svi budemo zdravi - rekao je centar Chicago Bullsa u razgovoru za sportske novine Marca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naša očekivanja su uvijek visoka. Svjesni smo svoje snage, ali imamo tešku grupu te moramo biti jako koncentrirani - dodao je Mirotić.

Španjolska i Hrvatska nalaze se u skupini B zajedno sa domaćinom Brazilom, Argentinom, Litvom i Nigerijom.

Jose Manuel Calderon, igrač Los Angleses Lakersa, upozorava kako je Hrvatska nezgodan protivnik.

- Ta je utakmica važnija nego što mislite jer oni dolaze s više ritma nego ostale momčadi. Hrvati su mladi i mogu nam nanijeti štetu. Da im barem to, ta njihova mladost, bude slaba točka. U svakom slučaju riječ je o prvoj utakmici i poslije eventualnog kiksa je kasnije uvijek teško nadoknađivati propušteno - rekao je Calderon novinarima u Riju.

Sergio Llull, koji je ljetos prešao iz španjolskog prvaka Real Madrida u Philadelphia 76-erse, napominje pak kako su tijekom priprema imali lakših ozljeda i da su igrači koji su poput njega igrali doigravanje prvenstva imali malo vremena za odmor.

- No, momčad je mentalno spremna i puna želje za igrom i pobjedama - poručio je Llull.

Španjolska je na posljednjim dvjema OI, 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu, osvajala srebrne medalje gubivši u finalu od Sjedinjenih Država. U Pekingu je bila poražena sa 107-118, a u Londonu sa 100-107. Hrvatska je OI izborila osvojivši prošlog mjeseca kvalifikacijski turnir u Torinu gdje je iza sebe ostavila Italiju, Grčku, Meksiko, Iran i Tunis.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...