Sport

Komentari 14

Španjolci pomogli Hrvatima: Večeras možemo do polufinala!

Španjolci pomogli Hrvatima: Večeras možemo do polufinala!

Španjolska je otpočetka krenula silovito, vodili su i tri razlike, ali tempo im je pao desetak minuta prije kraja prvog dijela. Ipak, snagu su pokazali u drugom dijelu u kojem su i došli do uvjerljive pobjede...

Španjolska je uvjerljivo pobijedila Austriju 30-26 i tako osvojila nova dva boda, ali i pomogla Hrvatskoj. Naime, ako naši rukometaši dobiju Nijemce i teoretski će osigurati polufinale Europskog prvenstva!

Austrija je trenutačno na dva boda, a Nijemci bi, u slučaju poraza protiv nas, također ostali na dva boda. A u tome slučaju bi Hrvatska i s jednakim brojem bodova bila u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera...

Španjolska je otpočetka krenula silovito, vodili su i tri razlike, ali tempo im je pao desetak minuta prije kraja prvog dijela. Austrija se potpuno probudila na krilima Frimmela i Webbera, ali Španjolci su otišli na odmor s jedan razlike. Ako već nisu uspjeli prelomiti u prvom dijelu, zato jesu u početkom drugog.

Španjolska je imala brutalnu serije gol na gol, Austrijanci su ih jedno vrijeme pratili, ali taj manjak kvalitete ih je koštao. Furija je ubrzo povećala na četiri razlike, a pet minuta prije kraja je semafor pokazivao i prednost od šest golova što je bio znak za Austrijance da je gotovo. Ne samo ova utakmica, već i snovi o polufinalu.

Najbolji kod Španjolske bio je Maqueda koji je utrpao šest golova, a Entrerrios je dao četiri. Austrijanci su odigrali solidan turnir, ali ipak nisu imali šanse niti protiv Hrvatske niti protiv Španjolske. I naši i španjolski rukometaši lako su zaustavili Nikolu Bylika, a on je pokretač svega u Austriji. Koliko toliko su se držali u prvom dijelu, ali u drugom poluvremenu ipak nisu mogli pratiti 'furiju'.

Najbolji kod njihove momčadi bili su Frimmel i Božović sa četiri gola.
 

Najčitaniji članci