Obavijesti

Sport

Komentari 138

Španjolci razbijali Srbe i poslali ih na Amerikance u polufinalu

Španjolci razbijali Srbe i poslali ih na Amerikance u polufinalu
5

Rubio je morao uzeti daha, a Bogdanović je doveo svoje na 58-67 na startu posljednje četvrtine. Međutim, samo on danas nije mogao sam pobijediti Španjolce

VIDEO

Ulog nije bio malen. Tko dobije, neće na Amerikance sve do finala. Pa su i Srbi i Španjolci igrali, ili barem tako izgledali, skoro kao da je finale. Jer kakvi god Amerikanci bili, opet je bolje dočekati ih što je kasnije moguće. Ako je moguće.

S obzirom da je Srbija najavljivala zlato u Kini, ne bi trebala puno tugovati zbog prvog poraza (69-81) jer za zlato bi ih vjerojatno morala proći kad-tad. Samo što sada više neće imati osiguranu medalju. I trebat će prvo proći Argentinu koja je danas ostavila Poljake na -26 (Scola 21 p), opasnu Argentinu koja neće biti plitak potok za Srbe. Ili, 'ajmo ovako, imat će svoje šanse.

Pogotovo protiv Srbije kakva se ukazala u drugoj i trećoj četvrtini sa Španjolskom, uvjerljivo dvije najlošije koja je odigrala u Kini. Derbi u Wuhanu otvorila je s 20-11, a onda sljedećih 15 minuta izgubila s 22-50! Španjolce je u utakmicu vratila petorka s Llullom, Ribasom, Rudyjem, Claverom i Willyjem, a kad je ušao i Gasol, Scariolova se momčad oslobodila i udarala gdje je stigla. Pa je, primjerice, i Rubio stavio dvije trice.

Basketball - FIBA World Cup - Second Round - Group J - Spain v Serbia

Srbija je, dojam je, kočila sama sebe. Odnosno s klupe je to radio Aleksandar Đorđević koji je danas odlučio igrati s Nikolom Jokićem na četvorci pod svaku cijenu. A najbolji centar Europe tu nije dao ništa jer je Scariolo vidio kako ga braniti. I zato se skupilo frustracija u Jokiću, pa je u trećoj četvrtini isključen iz utakmice. Cijela visoka linija Srbije nije mogla ništa, a kako se i Bogdan Bogdanović (26 p) tada isključio iz utakmice, Španjolska je imala 63-42.

Ali nije bilo gotovo. Rubio (19 p) je morao uzeti daha i Bogdanović je doveo svoje na 58-67 na startu posljednje četvrtine. Međutim, on, kakav god španer bio, danas nije mogao sam pobijediti Španjolce. Niti ih itko tako može realno. Čudne Španjolce koji će u 39. minuti gubiti od Irana pa imati +21 protiv Srbije. I probajte ih opet tako podcijeniti kako su kladionice. Eto njihovog odgovora.

Rezultati: Poljska - Argentina 65-91, Španjolska - Srbija 81-69

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani