Sport

Komentari 38

Spasilo ga je zvono: Pogledajte kako je Francuz uzdrmao Babića

Spasilo ga je zvono: Pogledajte kako je Francuz uzdrmao Babića

Spilmont je ispalio seriju udaraca i tvrdim krošeem ozbiljno uzdrmao hrvatskog boksača. Babić je zateturao, prvi put u profesionalnoj karijeri bio je u nokdaunu, ali imao je sreću jer se u tim trenucima oglasilo zvono

Prvi put u profesionalnoj karijeri Alen Babić (31) je došao do šeste runde, a u jubilarnom desetom meču je i osjetio kako je to kada te netko uzdrma. Ipak, uspio se izvući te nokautirati Davida Spilmonta (11-8) u šestoj rundi za desetu pobjedu. 

Hrvatski boksač je meč prihvatio prije dva tjedna, a protivnika je doznao prije samo tri dana. Bilo je jasno da se upušta u veliki rizik obzirom da mu je ovo bio čak četvrti meč u samo pet mjeseci. Izgledao je umorno i iscrpljeno i puno teže od očekivanog je pobijedio 130. boksača svijeta.

Alen Babic v David Spilmont

Babić je krenuo na svoj način. Imao je inicijativu, neprestano napadao i tražio borbu, ali nije ni Francuz bio bez ispaljenog metka. Nije se libio krenuti u napad i uzvratiti Babiću, a u drugoj rundi ga je držao na konopcima. Spilmont je ispalio seriju udaraca i tvrdim krošeem ozbiljno uzdrmao hrvatskog boksača. Babić je zateturao, prvi put u profesionalnoj karijeri bio je u nokdaunu, ali imao je sreću jer se u tim trenucima oglasilo zvono koje je označilo kraj druge runde. Kao da ga je protivnik iznenadio, nije očekivao takav otpor, ali naučio je lekciju i krenuo još jače. 

Video pogledajte OVDJE

U nastavku je Hrvat povezao konce, došao k sebi i konačno došao u ono izdanje na koje nas je navikao. Sijevali su udarci sa svih strana, u četvrtoj rundi je prvi put poslao francuskog boksača na pod. Masakr se nastavio do šeste runde kada je sjeo direkt koji je drugi put Spilmont završio ja podu. Tu je priči bio kraj. 

Alen Babic v David Spilmont

Bio mu je ovo definitivno najteži meč u karijeri, ali cilj je ispunio. Došao je do desete pobjede, a sljedeće godine bi mogao spustiti se u bridger kategoriju i napasti naslov koji drži Oscar Rivas. 

Alen Babic v David Spilmont

- Bila je ovo teška godina i četvrta borba u samo pet mjeseci. Prije toga sam imao i operaciju. Nisu govorili da ću se moći oporaviti, ali evo me. Imao sam i koronu nakon toga. Sve mi je ovo kao san - kazao je Babić.

Najčitaniji članci