Obavijesti

Sport

Komentari 38

Spavao uz Ronaldove postere i maštao da postane poput njega

Spavao uz Ronaldove postere i maštao da postane poput njega
1

OSTVARENJE SNOVA Kao mali, Kylian Mbappé (18) maštao je o tome da postane moćan igrač kao CR. Imao je punu sobu njegovih postera, a snovi su mu se ostvarili jučer kad je torpedirao iz LP Pepov City...

VIDEO

Okomica Monacovog Fabinha kroz trošnu obranu Pepovog Cityja te utrčavanje Kyliana Mbappéa u matnu poziciju, precizno oslikavaju igru najpotentnije europske momčadi. Brzo, direktno, fatalno!

Dijete koje se poigrava s velikim momcima

Monaco našeg Danijela Subašića zasluženo je poslije spektakla od 12 golova u 180 minuta ušao u osam najboljih momčadi Europe, a glavna zvijezda tog duela bio je mladi Francuz, Kylian Mbappé (18).

Prošlo je točno mjesec dana od kada smo pisali o ponajvećem talentu svijeta. U tom je periodu on nanizao čudesna dostignuća - trenutno poslije 31 odigrane utakmice ima 17 golova i deset asistencija dok je baš protiv Pepovog razvikanog Cityja dokazao kako je čovjek za velike stvari.

Iako je još - dijete. Dijete koje se poigrava s velikim momcima.

Francuzi u njemu vide novog Henryja

Zabio je vodeći gol, stvarao neugodnosti brzinom i kretnjama kaotičnoj obrani engleske momčadi i potvrdio da je materijal za najveće stvari. Taj je 'materijal' izbrusila najpoznatija francuska nogometna škola, Clairefontaine.

Otvorena je 1988., a u njoj su ponikli slavni igrači poput Williama Gallasa, Nicolasa Anelke, Blaisea Matuidija, Oliviera Girouda i Thierryja Henryja, najboljeg strijelca u povijesti 'tricolora'.

Nije trebalo dugo da ga usporede s legendarnim Thierryjem Henryjem zbog načina igre - golobradi Kylian ima 'korak gazele', lopta mu se lijepi za nogu i zabija hladnokrvno.

Čudesan talent pokazivao je još kao klinac. Dok je imao samo devet godina, udarao je po lopti kao da ima pet više. Uvjerite se i sami.

VIDEO

Spavao je uz postere idola Cristiana Ronalda

Iako je Francuska proizvela niz velikana poput Zidanea, Henryja i Trezegueta, Kylianov nogometni idol je Portugalac Cristiano Ronaldo.

Zidove njegove sobe iz djetinjstva okupiraju posteri službeno najboljeg igrača svijeta i sam je Kylian priznao kako je uvijek težio biti poput njega, maštajući prije sna da radi ono što radi i veliki Portugalac.

Snovi su mu se počeli ostvarivati, a do svog idola je mogao sjediti puno ranije. Naime, prethodnog je ljeta Zinedine Zidane stigao u kneževinu i nagovorio Monaco da puste momka u Real. Ovi su prihvatili, ali Mbappé nije htio jer je smatrao da se tako neće pravilno razviti kao nogometaš. Iako mu je Real vrlo drag srcu...

Odbio je Real te dobio prostor u svom klubu i danas mu cijena skače 'do neba'.

Tek mu je 18, a već je reprezentativac

I tu priči nije kraj! Danas je francuski nogometni savez objavio kako je mladi Kylian pozvan u seniorsku vrstu Didiera Deschampsa za predstojeću kvalifikacijsku utakmicu protiv Luksemburga.

Time je postao prvi igrač rođen poslije srpnja 1998. u kojem su Francuzi u svojoj zemlji osvojili naslov svjetskog prvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram