Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Spavaonica u kojoj su izgorjeli igrači licencirana kao parking

Na posljednjem ispraćaju igrača među rodbinom i prijateljima su odjekivali zvukovi očaja i tuge. Majka Samuela Thomasa se srušila, odveli su je liječnici. Nije imala snage biti uz sina dok ga spuštaju u grob

Foto: Ricardo Moraes/Reuters/PIXSELL
2 komentara

Brazil se oprašta od mladih nogometaša koji su tragično stradali na spavanju u nogometnom kampu Flamenga. Istraga o okolnostima koji su doveli do tragedije je u tijeku, a u posljednjem izvješću je otkriveno kako je prostor u kojem je bila spavaonica licenciran kao parkiralište. Još uvijek se ne zna točan uzrok kobnog požara, ali pretpostavlja se da je za sve kriv kratki spoj u klima uređaju.

Smrtno je stradalo deset igrača koji su imali između 14 i 16 godina - Arthur Vinicius Silva (14), Áthila Paixão (14), Bernardo Pisetta (14), Christian Esmerio (15), Vítor Isaías (15), Pablo Henrique (14), Jorge Eduardo (15), Samuel Thomas (15), Gedson Santos (14), Rykelmo Viana (16). U nesreći su ozlijeđena još trojica igrača, a u ponedjeljak je prvi od njih, Cauan Emanuel, otpušten iz bolnice.

Trening centar Flamenga Ninho de Urubu je izgrađen 2014. godine, a renoviran je prije samo dva mjeseca. Međutim, kao spavaonice za mlade nogometne talente su korišteni kontejneri. Graditelji kontejnera tvrde da nisu bili izgrađeni od zapaljivih materijala. Dio u kojem su spavali igrači tek je trebao na obnovu. 

Čelnici Flamenga surađuju s istražiteljima koji utvrđuju uzrok tragedije i neregularnosti koje su pronađene u trening centru. Za sada se još uvijek nisu izjasnili o svojoj eventualnoj krivici, ali su spremni isplatiti visoke odštete obiteljima stradalih igrača, u nadi da će im to barem malo olakšati bol.

STRAVIČNO Šokirani Brazilac Heber: Svi se molimo za nesretni Flamengo... FLAMENGOV MLADIĆ Kumče Felipea Mela poginulo u požaru dan prije rođendana...

U ponedjeljak su pokopana prva trojica igrača - Samuel Thomas de Souza Rosa, Christian EsmerioVinicius de Barros Silva Freitas. Na posljednjem ispraćaju među rodbinom i prijateljima su odjekivali zvukovi očaja i tuge. Majka Samuela Thomasa se u jednom trenutku srušila, morali su joj pomagati liječnici. Nije imala snage biti uz sina dok ga spuštaju u grob. Nije ga čak posljednji put ni vidjela.

- Samo su nam rekli da tijelo pripada Samuelu. Nisu nam dopustili uopće da ga vidimo - rekao je dječakov rođak. 

Samuelov ujak Sebastian Rodriguez tvrdi da se njegov nećak nikada nije žalio na uvjete u klubu.

- Nikada mi nije rekao ništa loše o trening centru. Sviđalo mu se tamo živjeti.

Za nekoliko dana mladi su igrači trebali preseliti u modernije spavaonice, one koje su koristili igrači profesionalci do prošle godine. Donedavno, na mjestu tragedije živjeli su mlada zvijezda Real Madrida Vinicius i Milanov talent Lucas Paqueta.

 

Naši partneri pišu
Message