Obavijesti

Sport

Komentari 8

Bule: Nijedan igrač Kanade ne može igrati u prvih 11 Hrvatske; Vrdoljak: Kovačić je bio najbolji

Bule: Nijedan igrač Kanade ne može igrati u prvih 11 Hrvatske; Vrdoljak: Kovačić je bio najbolji

Znam koliko je nezgodan za čuvati kad je okrenut licem prema golu, ne znaš hoće li pucati, dodati, opaliti lažnjak, i stvarno njemu pozicija nije klasična devetka.Ima nos, zna gdje treba doći, rekao je Vrdoljak o Krami

VIDEO

Nije nam bilo do smijeha, budući da je Hrvatska primila gol u prvoj minuti. Sve što si planirao pada u vodu. Vratili smo se. Posebno bih istaknuo Matea Kovačića, koji je radio razliku u sredini terena, višak, rekao je nakon pobjede Hrvatske nad Kanadom (4-1) stručni komentator 24sata i bivši nogometaš Dinama i poljske Legije, Ivica Vrdoljak.

POGLEDAJTE EMISIJU 24SATA:

'Odgovarala nam je igra Kanade'

- Prolazne ocjene protiv Maroka dobili su tek Dominik Livaković, Joško Gvardiol i Dejan Lovren. Danas su baš svi bili na razini. Oduševila me energija koju su naši igrači pokazali od samog početka, bez obzira na taj rani gol. I prije utakmice sam govorio da ćemo pobijediti. Ako smo već trebali primiti gol, bolje da je to u prvoj minuti - nadovezao se Nino Bule.

Izdvojio je hrvatski trener i dugogodišnji asistent Nenada Bjelice u Dinamu i Osijeku ključne detalje utakmice.

Imamo golgetere! Političari narodu zabijaju već godinama, a sportašima kad god su u šansi
Imamo golgetere! Političari narodu zabijaju već godinama, a sportašima kad god su u šansi

- Vidjeli su igrači i sami nakon Maroka da mogu puno bolje. Nisu kritike uzeli k srcu. Više su to bile sugestije i drago mi je da su to na taj način shvatili i prihvatili. Ključna je bila energija koju smo pokazali od samog početka, a iz onog što smo mi vidjeli, igrači su kritike, odnosno sugestije koje su im bile upućeni - vidjeli samo da mogu puno bolje. Kanađani su igrali va bank, otvoreno čak i kad su poveli. To je ono što nam je odgovaralo. Lako smo okrenuli utakmicu - rekao je Bule.

Hrvatska je prvi gol dobila već u drugoj minuti, ostao je sam Alphonso Davies nakon ubačaja, a 'vatreni' su se morali vraćati iz rezultatskog zaostatka.

- Možemo to pripisati jedino nekom manjku koncentracije. Juranović nije vidio igrača ili što već, dogodilo se. Kanada je nakon toga imala još neki pritisak, ali nije se to kasnije nastavljalo događati. Nisu stvorili neke stopostotne prilike da možemo pričati o lošem ulasku u utakmicu - rekao je Vrdoljak, a Bule se nadovezao:

- Kanađani su više griješili, a utakmicu obično dobiva onaj koji manje griješi. Tko griješi, taj i prima golove. Ušli smo s određenim pritiskom u utakmicu, sigurno da nije zgodno kad u prvoj minuti primiš gol. Juranoviću je trebalo malo vremena da se stabilizira, a asistencija Livaji vratila mu je samopouzdanje što se vidjelo po njegovom izrazu lica kod slavlja gola da mu je pao teret s leđa. Ništa ne možeš tad mijenjati kao trener, ideš dalje kao što si dogovarao. Kanađani nisu dalje stvarali prilike, oni su padali i trkački nakon početnog presinga od 15 minuta. Ma jednostavno imamo kvalitetu više na svakoj poziciji. Ne vidim igrača iz Kanade koji bi mogao igrati u našoj reprezentaciji u prvih 11.

Nino Bule i Ivica Vrdoljak u studijskoj emisiji 24 sata

 

Ivica Vrdoljak igrao je s Andrejem Kramarićem Dinamu. a napadaču 'vatrenih' otvorilo se u pobjedi protiv Kanade.

- Znam koliko je nezgodan za čuvati kad je okrenut licem prema golu, ne znaš hoće li pucati, dodati, opaliti lažnjak, i stvarno njemu pozicija nije klasična devetka jer neće biti stalno u 16. Ima nos, zna gdje treba doći, pojavljuje se u međuprostoru i zna ući u pravom trenutku. Najmanje je bio na desnom krilu, ulazio je, tu se najbolje snalazi i treba ga pustiti. Ima udarac lijevom i desnom nogom.

Umjesto Nikole Vlašića na desnom je krilu započeo dvostruki strijelac Kramarić, a u napadu je zablistao Marko Livaja.

- Pogodilo se s Livajom nakon problema Vlašića, čestitamo izborniku i cijelom stručnom stožeru na takvim odlukama. daj Bože da u svakoj utakmici 'dobijemo' ovako nekog igrača. Jako mi je drago i zbog Kovačića koji je najviše bio na meti kritika, ali doći će to sve na svoje. Ima nas četiri milijuna izbornika, svi imamo pravo na svoje mišljenje, ali stožer i izbornik najbolje znaju - objasnio je Bule.

Vrlo je važan bio i četvrti gol na utakmici. Mislav Oršić nesebično je proigrao Lovru Majera koji je zakucao loptu za 4-1, a tako i postavio Hrvatsku u odličnu situaciju što se tiče gol razlike.

Hrvatski navijači razvili zastavu u Dohi, ali tu ne misle stati: Otkrili su nam što planiraju...
Hrvatski navijači razvili zastavu u Dohi, ali tu ne misle stati: Otkrili su nam što planiraju...

- Ma Orša je napravio sve igrački, Lovro je bio u boljoj poziciji. Radimo dobre stvari, tako će se to i vratiti. Izjave izbornika Kanade padaju u vodu, a kažem da ti se vrati kako radiš. On je nešto naučio iz svega, a sad već može polako na avion u mislima.

Sad je ispred 'vatrenih' posljednja utakmica u skupini gdje ih čeka Belgija koja nakon dva susreta ima tri boda, dok je drugi Maroko s četiri boda, kao i Hrvatska na prvom mjestu.

- Dolaziš u takvu utakmicu gdje ne možemo igrati na bod, a to nitko ni ne zna. Mi moramo ići na pobjedu, a Belgija nije pokazala svu snagu na SP-u i morat će ići na pobjedu. Bit će to jako teška utakmica, a ako ćemo biti na ovoj razini, energični i koncentrirani da možemo doći do barem tog minimalnog boda koji nam nosi prolazak dalje - rekao je Vrdoljak, dok je Bule dodao:

- Kad pričamo o floskulama, onda u nogometu zaista nije floskula da treba gledati prvu sljedeću utakmicu. Nikakva euforija nakon ove pobjede, napravili smo dobar posao, ali nismo se plasirali u drugi krug. Moramo ostati svi pribrani gdje jesmo, a sve tri momčadi imaju se pravo nadati prolasku u drugi krug - rekao je pa se osvrnuo na izjavu izbornika Belgije prije SP-a da misli kako će u zadnjoj utakmici moći odmarati nogometaše je rće imati prolaz u drugu fazu:

- Pravo je izbornika Belgije izjavljivati takve stvari, kao i izbornika Kanade da izjavljuje to što je izjavljivao. Ali na kraju se podvuče crta, imate dolje onaj saldo i onda se sve vidi. Rastemo u samopouzdanju i svemu ostalom, a to je jako bitno pred utakmicu s Belgijom. Nema šanse da netko razmišlja o bodu, već samo o zadacima koji su postavljeni pred tebe.

Kevin de Bruyne ponajbolji je veznjak svijeta i vođa belgijske reprezentacije, a izjavio je kako je bolja generacija Belgije bila ona prije četiri godine nego ova sad.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Morocco

- Prije utakmica možda nešto kažeš što i nisi mislio, ne bih to komentirao. Ovo sve može biti samo po nas opasno, trebamo gledati sebe, nema igranja na bod. Mislim da smo u dobroj poziciji, ne trebamo se zamarati i misliti o tome da oni unutar sebe imaju neke razdore. imamo dobru atmosferu, dobru poziciju na tablici i trebamo samo privesti kraju s tim da izađemo iz grupe. A kasnije vjerujem da možemo svakog dobiti, ali moramo biti oprezni jer možemo i od svakog izgubiti. No, bitno je ostvariti prvi cilj jer onda možemo daleko u nokaut fazi - objasnio je Vrdoljak.

Hrvatskoj je i bod dovoljan za plasman u nokaut fazu natjecanja.

- Nema remija u glavi, imamo iza sebe SP s povijesnim rezultatom, a 'vatreni' znaju kako do tog puta doći. Ovo nam je došlo dobro za samopouzdanje, ali niti čitati o Belgiji. Fokus na sebe, zadatke koji se traže od tebe na terenu od prve do sad već stote minute, koncentracija je ono što će biti potrebno. Velika pobjeda je tu, treba se dobro odmoriti - zaključio je Bule.

Evo što su gosti 24sata kazali uoči utakmice

Podsjetimo, za sada su u studijskim emisijama 24sata koje ruše rekorde gledanosti gostovali Lidija Bačić, Nikola Pokrivač, Oliver Zelenika, Silvijo Čabraja, Tihana Nemčić i Tomislav Globan.

Hrvatskoj je pobjeda protiv Kanade itekako važna s obzirom na to da je remizirala s Marokom (0-0) i uzela tek bod. Veliki dio zanimljivog videosadržaja svakodnevno nam iz Dohe donose novinari Tomislav Gabelić i Dubravko Miličić, u Katru je i naša snimateljica Ana Paić.

- Mislili smo prije prve utakmice da će Hrvatska i Belgija biti favoriti za prolazak skupine, ali sve se sad zakompliciralo. Ne ohrabruje nas ovo jer Belgija protiv nas mora ići po pobjedu, dok mi moramo odigrati jako dobro. Mislili smo nakon Maroka da je to bilo loše, ali to su nam nepoznate reprezentacije. Idemo ocjenjivati utakmicu po utakmicu - rekao je Ivica Vrdoljak.

- Maroko je protiv nas odigrao disciplinirano, nije imao izrazitu ideju prema naprijed, znao je protiv koga igra. Tako se i postavio, u čvrstom bloku. To je bio naš loš dan, posebno u kreiranju šansi i tome da budemo opasniji u fazu napada. Siguran sam da je stožer to pogledao i stekao dojam što je bilo loše. Imamo inteligentne igrače na svakoj poziciji da možemo izvući pouke - kazao je Nino Bule.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Kostarika srušila Japance iz jednog udarca u okvir gola na SP-u i zakomplicirala grupu E
Kostarika srušila Japance iz jednog udarca u okvir gola na SP-u i zakomplicirala grupu E
Nijemci su još živi: Ovo im se nije dogodilo čak 84 godine, sada ovise i o Španjolcima...
Nijemci su još živi: Ovo im se nije dogodilo čak 84 godine, sada ovise i o Španjolcima...

POGLEDAJTE VIDEO: SPECIJALNA EMISIJA 24SATA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz
KRAJ SURADNJE

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz

Šefinjo hvala na svemu, prijatelju. Volim te, napisao je Đoković u objavi o kraju šestogodišnje suradnje s Ivaniševićem. Zajedno su osvojili 12 Grand Slamova
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj