Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Specijalni brzinski ispit na 3. danu relija električnih auta...

Održan je i drugi specijalni brzinski ispit u kojem je naša ekipa zauzela osmo mjesto. Najbržima su se na uskoj i kratkoj stazi pokazali mali i okretni Smartovi...

Dubravko Kolarić
Foto: Dubravko Kolarić
1 komentara

U tijeku je treći dan relija električnih vozila Nikola Tesla. Riječ je o prvom natjecanju u Hrvatskoj ovog tipa. Zadatak natjecatelja je prijeći više od 750 kilometara u tri dana u električnom automobilu. Utrka se održava na ruti između Rovinja, Otoka Krka, Zadra, Like, Plitvičkih jezera i Zagreba. Sudjeluje više od dvadeset električnih automobila, od prestižnih Tesle Roadstera, Tesle Modela S pa sve do Smarta, Mitsubishija i-MiEV i Nissana Leafa u kojem se natječe ekipa 24sata. Posebno zanimljive su kućne prerade Tica, AX-a i stare Bube koje također sudjeluju u okršaju s višestruko skupljim novim modelima.

Kako smo ovoga puta prevalili nešto više, točnije 220 kilometara između Njivica i Zadra na cilj smo stigli već oko 19 sati. Nakon toga održan je i drugi specijalni brzinski ispit u kojem je naša ekipa zauzela osmo mjesto. Najbržima su se na uskoj i kratkoj stazi pokazali mali i okretni Smartovi. Šlag dana je predstavljala parada električnih vozila na Zadarskom pozdravu suncu koja je privukla brojne turiste i lokalne stanovnike.

Danas je u tijeku kraljevska etapa od Zadra do Zagreba dugačka oko 350 kilometara. S obzirom na dugo vrijeme punjenja automobila očekuje se da ćemo na putu provesti gotovo 20 sati. Nakon što je prevalila oko 130 km i savladala težak uspon na Velebit trenutno se kolona električnih vozila nalazi u Smiljanu u Memorijalnom centru Nikola Tesla na nadopunjavanju baterija za nastavak puta. I ovdje je nedavno postavljena jedna punionica za električna vozila.

Naši partneri pišu
Message