Obavijesti

Sport

Komentari 14

Spektakl UFC-a 210: Rumble po drugi put napada Cormiera

Spektakl UFC-a 210: Rumble po drugi put napada Cormiera
1

Daniel Cormier i Anthony Johnson po drugi put za naslov prvaka poluteške kategorije. Chris Wiedman i Gegard Mousasi za lov na vrh srednje... Večeras nas čeka UFC-ev spektakl u broju 210

VIDEO

Noćas je pred nama još jedan sjajan UFC-ev event na kojem će najviše pažnje zaplijeniti glavna borba večeri između prvaka poluteške kategorije Daniela 'DC' Cormiera (38) i prvog izazivača Anthonyja 'Rumble' Johnsona (33). UFC 210 održat će se u američkom Buffalu u saveznoj državi New York i spreman je pružiti spektakl.

Kao što smo već rekli, glavna borba večeri bit će za naslov prvaka poluteške kategorije između Cormiera i Johnsona. No, MMA zaljubljenici jedva će podbuhlih očiju dočekati okršaj bivšeg prvaka srednje kategorije Chrisa Weidmana i jednog od najuzbudljivijih boraca srednje divizije Gegarda Mousasija. Obojica žele okršaj s Michaelom Bispingom (možda i s GSP-om) - jedan povratak na vrh, a drugi osvajanje trona po prvi put.

UFC je stvarno puno promovirao ovaj event i, prema svemu sudeći, sprema nam se zaista sjajna večer. 

Cormier vs. Johnson (Main event)

Prvo i osnovno - Daniel Cormier je rođeni pobjednik i treba mu skinuti kapu za sve što je napravio u UFC-u i općenito za MMA svijet. Čovjek je profesionalnu MMA karijeru počeo u 31. godini života i od tada upisao 18 pobjeda te jedan-jedini poraz od Jona 'Bonesa' Jonesa. A to dovoljno govori samo za sebe.

Nakon što je pokorio Strikeforce u teškoj kategoriji potpisao je za UFC i tu pokazao od čega je satkan i od kakvog je kova spustivši se u kategoriju niže - polutešku.

Napravio je to iz jednog razloga - tadašnji prvak i, po mnogima, najkompletniji teškaš UFC-a ikada Cain Velasquez njegov je veliki prijatelj i DC se nije htio boriti s njime. Mnogi su sumnjali da će se moći spustiti ispod 93 kg pošto je cijeli život bio teškaš, ali svima je začepio usta.

Poraz od Bonesa mu je jedini u karijeri, a i njega je mogao ispraviti na UFC-u 200 kada je bio zakazan revanš. No, Jones je pao na doping testu tako da se dugo očekivani revanš, koji vuče repove još iz 2015. godine, tek treba dogoditi. Jonesa je na 200-ici zamijenio veliki Anderson Silva, koji je izgubio jednoglasnom odlukom.

Anthony Johnson je, za razliku od DC-a, dosta šetao po kategorijama. U UFC-u je debitirao kao velteraš da bi otišao iz najpopularnije MMA organizacije. Šetao se po srednjoj diviziji Titana, gdje nekoliko puta nije prošao vaganje. Prevelike je građe, Rumble je u očima obožavatelja čisti teškaš i mnogi bi ga upravo tamo htjeli vidjeti. Pogotovo zato jer je trenutno jedan od najplodnijih nokautera u cijelom UFC-u.

Vratio se u UFC nakon što je nokautirao Andreija Arlovskog i Mikea Kylea. 'Debitantskom' pobjedom protiv Davisa, a zatim protiv Lil Noga i Alexandera Gustafssona ostvario je sjajan niz od devet pobjeda.

Onda je na red došao prvi dio dvoboja koji će kasnije dobiti nastavak na UFC-u 210. Cormier i Johnson susreli su se na UFC-u 187 za upražnjeni pojas ustvari sasvim slučajno. Jon Jones je suspendiran jer je napravio hit and run u Novom Meksiku kada je pregazio trudnu ženu. Cormier je skinut s fight carda Fight Nighta 68 i bačen je u vatru pred Anthonyja Johnsona. Ispast će da je to bila jedna od najtežih borbi u njegovoj karijeri.

DC je razbacao Dana Hendersona po oktogonu kao da se bori s amaterom, razbio je Patricka Cumminsa i izdominirao Alexandera Gustafssona. No, nitko ga nikad nije doveo u poziciju kad Rumble tu večer. Pitanje je kako je DC preživio neke kolosalne Rumblove napade i kako je uspio ostati na nogama nakon što ga je ovaj pogodio u glavu udarcima kao maljevima.

Nitko do tada nije uspio poslati u nokdaun danas prvaka poluteške kategorije. Anthony Johnson je bio prvi. Međutim, nije mu to puno pomoglo. DC je izdominirao sljedeće dvije runde i na kraju zasluženo slavio gušenjem.

Mnogi obožavatelji lika i djela Anthonyja Johnsona mogu se poistovjetiti s njegovom životnom pričom. Posvojili su ga baka i djed dok je imao samo dvije godine i nije imao lagano djetinjstvo. Na prvu djeluje vrlo čvrsto i hladno, no istina je da se radi o toploj osobi spremnoj na šalu.

Noćas će po drugi put probati osvojiti pojas prvaka poluteške kategorije UFC-a, po drugi put protiv istog protivnika. Čeka nas spektakl, a ako će završiti kao borba u kojoj je nokautirao Glovera Teixeiru... Potpisali bismo odmah.

Weidman vs. Mousasi (Co-main event)

Otkad je stigao u UFC, Chris Weidman je bio nezaustavljiv. Ma i ranije. Sve do borbe s Lukeom Rockholdom 2015. 'The All-American' nije znao za poraz. A kako se njegova karijera odvijala bilo je zaista prekrasno za gledati. Nakon vezanih pobjeda protiv Lawlora, Demiana Maie i Marka Munoza došao je u priliku ugrabiti pojas prvaka srednje kategorije. No, o tome mrvicu kasnije.

Pravi čin herojstva dogodio se kada je prospekt u usponu Chris Weidman zamijenio Michaela Bispinga na UFC-u on Fox 2, koji se trebao boriti s Demianom Maiom. Bisping je na istoj priredbi uskočio u borbu s Chaelom Sonnenom, čiji se protivnik ozlijedio. Riječ je o Marku Munozu.

Weidman je prihvatio borbu protiv bivšeg BJJ prvaka samo 11 dana prije održavanja iste i slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Pobjeda ga je lansirala u elitu i dobio je priliku protiv kralja srednje kategorije Andersona Silve. U toj borbi dogodio se dio povijesti. Dio koji svaki zaljubljenik u MMA treba znati...

Opijen slavom i zvjezdanom prašinom, Anderson Silva je prilično podcjenjivački ušao u borbu s Weidmanom. 'Taunting' nije ništa čudno za velebnog Brazilca. Po tom svojem bahatom stilu borbe je i stekao veliku bazu obožavatelja. No, tu noć je ipak malo previše očekivao i prebahato se ponašao. Weidman ga je nokautirao i napravio jedan od najvećih pothvata u povijesti srednje kategorije. Nokautirao je Andersona Silvu nakon 16 vezanih pobjeda, 10 obrana naslova i 2,457 dana na vrhu i postao novi prvak srednje kategorije.

Silva je dobio priliku za revanš vrlo brzo. No, borba je završila neslavnim lomom noge nakon čega ništa više nije bilo isto. Silva je iz oktogona izbivao dvije godine.

Weidman je titulu izgubio vrlo brzo nakon što ga je pobijedio Luke Rockhold, kojeg je ubrzo nokautirao Michael Bisping. 'The All-American' će tako pobjedom protiv Mousasija htjeti ponovo zasjesti na sam vrh srednje kategorije i ponovo dobiti šansu za napad na tron.

REUTERS/PIXSELL

Ako je netko zaslužio postati prvakom srednje kategorije UFC-a onda je to Gegard Mousasi. Rođeni Iranac jedan je od najboljih udarača divizije i pet puta je bio glavna borba večeri u UFC-u. Bivši je DREAM-ov prvak u poluteškoj i srednjoj, Cage Rageov u srednjoj i Strikeforceov u poluteškoj kategoriji... Analitičari mu ne vide kraj i prema mnogima upravo bi on trebao slaviti u noćašnjoj borbi protiv Wiedmana te uskoro postati novi prvak u kategoriji napucanoj sjajnim borcima.

Ono što je lijepo znati je da je Mousasi jednu borbu odradio s Fjodorom Jemjeljanjenkom s kojim je i dan-danas dobar prijatelj. Borba je bila ekshibicijska tako da niti jedan borac nije uputio pravi udarac. Ali bilo je nekoliko lijepih bacanja, a pobjedu je pod okriljem M-1 Globala na kraju odnio Fjodor armbarom.

Mousasi je tijekom karijere upisao neke zaista sjajne pobjede (nad Jacareom, nad Hiroshijem Izumijem, nad Danom Hendersonom, pobijedio je i našeg velikana Damira Mirenića), ali pretrpio je i jedan strašan nokaut kada je Uriah Hall napravio veliko iznenađenje i pobijedio boljeg borca od sebe. Mousasi je dominirao do tog trenutka, ali uzalud...

Sada je na nizu od četiri pobjede nakon tog nokauta i nema sumnje kako bi ga pobjeda nad Weidmanom gurnula u samu kremu srednje kategorije UFC-a i bliže ka konačnom cilju, naslovu prvaka.

Valja spomenuti da je treća borba glavnog djela večeri trebala biti ona između neporažene Cynthije Calvillo i Pearl Gonzalez, ali borba je bila otkazana iz krajnje bizarnog razloga. Naime, Gonzalez se prema pravilima ne smije boriti u državi New York jer ima silikonske implantate u grudima. Više o toj temi pročitajte ovdje.

>> Borkinja izbačena s UFC-a 210 zbog silikonskih implantata!

No, nakon intervencije s vrha UFC-a stiglo je priopćenje i potvrda da Pearl Gonzalez može u kavez.

>> Ipak će se boriti! 'UFC Pamela' dobila je dopuštenje komisije

Također, valja usmjeriti pažnju na borbu velikana Thiaga Alvesa, koji je nekad bio izazivač za titulu velter kategorije i Patricka Cotea. Na UFC-u 210 održat će se i sjajna borba između Willa Brooksa i Charlesa Oliveire, kao i ona između Patricka Cumminsa i Jana Blachowicza, koji je u Zagrebu pobijedio našeg Igora Pokrajca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba