Sport

Komentari 34

Spektakl zagarantiran: Khabib i Poirier 'u gram' točni na vagi

Spektakl zagarantiran: Khabib i Poirier 'u gram' točni na vagi

Dagestanski 'orao' vraća se u oktogon godinu dana nakon pobjede protiv Conora McGregora (31). Khabib Nurmagomedov (30) ide na 'interim' prvaka lake kategorije Dustina Poiriera (30)

Prvak lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov (30) i interim prvak iste kategorije Dustin Poirier (30) prošli su na vaganju prije velike priredbe u Abu Dhabiju. Gledatelji će u Emiratima imati priliku pogledati povratak 'dagestanskog orla' nakon pobjede protiv Conora McGregora (31).

Prije šest godina Nurmagomedov je 'pao' na vagi za meč protiv Abela Trujilla, a nekoliko je puta u sljedećim navratima bio jako blizu tome. No, osim u slučaju odgode borbe protiv Fergusona nakon što je završio u bolnici zbog skidanja kilograma, uvijek je uspio skinuti dovoljno kilograma. Naime, dagestanski borac nije odradio dio obveza prema novinarima nakon otvorenog treninga te je kasnio na sučeljavanje s protivnikom.

Tada su odmah krenule glasine kako Dagestanac ima problema s prekomjernom težinom, ali dolaskom na pozornicu pokazao je mirnoću i staloženost. A imao je i razloga za to.

UFC 242 Open Workout - Khabib Nurmagomedov & Dustin Poirier

Na službenom vaganju bio je točan kao 'švicarski sat - 155 lb, odnosno 70 kilograma. Jednako toliko imao je i Dustin Poirier koji ima priliku osvojiti i Nurmagomedovu titulu nakon što je u travnju uzeo interim pobjedom protiv Maxa Hollowaya. Protivnik Dagestanca prošao je na vagi 'bez problema', dok je Khabib za svaku sigurnost skinuo i ono malo grama službenih gaćica.

Glavni dio priredbe u Emiratima počinje u subotu, 7. kolovoza u 20 sati. Prijenos od 20 sati možete pratiti na stranicama portala gol.hr, dok će se priredba 'sa zakašnjenjem' prikazati od 23.30 u programu Nove TV.

Najčitaniji članci