Sport

Komentari 3

Splićani razbili Goricu i osigurali drugo mjesto uoči doigravanja

Splićani razbili Goricu i osigurali drugo mjesto uoči doigravanja

Split je ligaški dio natjecanja okončao s omjerom pobjeda i poraza 26-7 te zauzeo drugo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera u dvobojima s Cibonom. U četvrtfinalu doigravanja će na Zabok

U zaostaloj utakmici prvenstva Hrvatske za košarkaše Split je kao gost uvjerljivo svladao Goricu s 89-61 (17-17, 22-15, 23-12, 27-17) te osigurao drugo mjesto uoči doigravanja.

Splićani su se počeli odvajati u drugoj četvrtini, na odmor otišli sa sedam koševa prednosti, a dvoboj je odlučen u trećoj četvrtini kada je gostujući sastav pobjegao na 20-ak koševa razlike pa je četvrta četvrtina bilo tek odrađivanje posla.

Toni Perković ubacio je 23 koša za Split, dok je Borna Kapusta postigao 13 poena za Goricu.

Split je ligaški dio natjecanja okončao s omjerom pobjeda i poraza 26-7 te zauzeo drugo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera u dvobojima s Cibonom, koja je također sa 26-7 završila na trećoj poziciji, dok je Gorica sa 24-9 završila četvrta. Još ranije je prvo mjesto uoči doigravanja osigurao Zadar sa 29-4.

Od ranije se zna kako će u četvrtfinalu Zadar igrati protiv osme Šibenke, sada je poznat i drugi par Split - Zabok, dok će preostala dva para biti poznata nakon susreta Sonik Puntamika - Šibenka, koji se igra u petak. U slučaju pobjede Puntamike u četvrtfinalu će igrati Cibona - Adria Oil Škrljevo i Gorica - Sonik Puntamika, dok će u slučaju pobjede Šibenke parovi biti Cibona - Sonik Puntamika i Gorica - Adria Oil Škrljevo.

Najčitaniji članci