Sport

Komentari 2

Split Tommy dočekao i darivao srebrne futsal reprezentativce

Split Tommy dočekao i darivao srebrne futsal reprezentativce

''Velik je uspjeh što su iza nas zemlje poput Rusije, Ukrajine, Portugala, velike zemlje koje ulažu enormnu količinu novaca u futsal. Ovo je poticaj za nas mlade da nastavimo'' kazao je kapetan Nikola Čizmić.

U Svečanom salonu SC Gripe priređen je prijem za malonogometaše Splita koji su s hrvatskom reprezentacijom osvojili srebrnu medalju na prvom Europskom U-19 futsal prvenstvu održanom prošli tjedan u latvijskoj Rigi. Na neformalnom druženju okupili su se svi suigrači, stručni stožer, čelnici kluba, sponzori, novinari, prijatelji i najbliža rodbina petorice srebrenih, kapetanom reprezentacije Nikolom Čizmićem, Jakovom Hrstićem, Vickom Radićem, Tonijem Rendićem i Božom Sučićem, dok je Josip Jurlina ostao u Zadru. 

- Ovo je potvrda ispravnosti politike kluba i višegodišnjeg ulaganja u Akademiju Split Tommy koja je uz ovih šest igrača iznjedrila i dva prvoligaška trenera. Tri godine zaredom smo juniorski prvaci države. Naš najstariji igrač nakon Brazilca Jezina je Ćorluka s 25 godina, Marić je dvije godine mlađi. Perić je jedan od iskusnijih, a rođen je 1997. Mahom su to momci u radijusu od dvadesetak kilometara oko Splita, rekao je sportski direktor Denis Kosor, koji je mladićima poručio:

- Podržite klub, a klub će činiti sve što može da i dalje maksimalno bude uz vas!

U ime igrača okupljenima se obratio kapetan Nikola Čizmić. 

- Ovo je veliki uspjeh za sve nas i za hrvatski futsal. Sam plasman na Euro pored jedne Italije je bio velika stvar. Nakon poraza od Španjolske na otvaranju, dizali smo se iz utakmice u utakmicu. Vodila nas je želja, motiv, glava, borbenost, srce za svoju domovinu. Napravili smo veliko čudo. Španjolci su nažalost klasa iznad nas. Dobrim radom i uvjetima im se kroz godine možemo približiti, ali trenutno su puno bolji. Velik je uspjeh što su iza nas zemlje poput Rusije, Ukrajine, Portugala, velike zemlje koje ulažu enormnu količinu novaca u futsal. Ovo je poticaj za mlade momke koji imaju želju doći u mali nogomet, da vide što mogu i oni možda biti za nekoliko godina.  Velika je ovo stvar i za Split Tommy. Od Jukića, Maretića, Mandića, Babića, svih ljudi koji su radili s nama kroz Akademiju. Potvrda je to njihovog dobrog rada i opravdanosti ulaganja u Akademiju. To je na ovom prvenstvu isplivalo

Uz laganu spizu i obilje kolača, igrači su nazdravili sokovima, a ostali uzvanici čašom vrhunskog vina. Pet velikih torti jedva je načeto, ostatak su momci razdijelili da se i kući malo zaslade. S feštanjem je gotovo, pripreme su u punom jeku, a već sljedećeg petka u Sesvetama se s Alumnusom kreće u boj za prve bodove u novom prvenstvu. 

Nažalost, kapetan juniorskih prvaka države Filip Kosor na feštu je došao uz pomoć štaka. Filipu je stradao prednji križni ligament desnog koljena. Očekuje ga operacija i višemjesečni oporavak. Želimo mu brz i potpun oporavak, te povratak u momčad već u ovoj sezoni.

Najčitaniji članci