Obavijesti

Sport

Komentari 14

Splitov Rog je novi 'kockasti': Mali, gurni Messiju kroz noge

Splitov Rog je novi 'kockasti': Mali, gurni Messiju kroz noge
3

Marko Rog nikad nije uživo gledao utakmicu hrvatske reprezentacije, sad je postao dio nje. "Ostvario mi se san", kaže Rog i otkriva nam kako mu se sve promijenilo...

VIDEO

Čim je dobio poziv Nike Kovača, Marko Rog se pohvalio suigračima, a oni su mu “naredili” - obavezno moraš gurnuti loptu kroz noge Leu Messiju.

- Ne opterećujem se previše. Ako dobijem priliku zaigrati deset-petnaest minuta protiv Argentine, bit ću prezadovoljan - kazao nam je mladić, kojem se život u posljednje vrijeme odvija filmskom brzinom. 

U šest mjeseci je od trećeligaša Varaždina, preko Splita, stigao do poziva izbornika Kovača za prijateljski ogled s Argentinom. Momak koji nikad uživo nije gledao utakmicu reprezentacije sad bi mogao za nju zaigrati!?

- Još nisam ni svjestan svega, trema me za sada nije hvatala, ali znam da hoće. Nastojim se nositi s potpuno novom i neočekivanom situacijom, a najviše mi savjetima pomažu stariji suigrači, Tomislav Dujmović i Mate Bilić, koji imaju dosta iskustva - otkriva nam Rog, koji se samo nasmijao “naredbi” suigrača iz Splita da za njih gurne Leu Messiju loptu kroz noge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znao sam da je izbornik gledao nekoliko utakmica Splita, no nisam ni sanjao da gleda baš mene. Zato se i ne zanosim nekim velikim ulogama u prvoj utakmici, bio bih zadovoljan i s deset ili petnaest minuta, na bilo kojoj poziciji. Svjestan sam kako je ovo nagrada za moje dosadašnje igre te prigoda da dokažem koliko vrijedim.

O Argentini i Messiju uopće ne razmišlja, bit će vremena nakon utakmice Splita u Koprivnici. Klub mu je dao dva slobodna dana da ih provede sa svojima u Nedeljancu i da se psihički odmori.

- Pročitao sam samo popis pozvanih igrača Argentine, na kojem ima jako puno zanimljivih imena. Svi me pitaju nadam li se da ću zaigrati i protiv Italije, no teško mi je govoriti o tome. Vrijeme će pokazati zaslužujem li poziv izbornika ili ne.

Na pitanje nada li se da će zaigrati na Euru u Francuskoj samo je slegnuo ramenima.

- Nadam se, naravno, ali teško mi je govoriti o tome, to je ipak još daleko. Teško je i ući u reprezentaciju koja je tako dobro krenula u kvalifikacije. Za sada su sjajno obavili posao, tri pobjede bez primljenoga gola sjajan su start, nadam se da će tako i nastaviti - kaže Rog.

Od objave popisa promijenio mu se život. Marko više ne može ni proći ulicom a da ga ne prepoznaju, zaustave... Izjava Zdravka Mamića kako ga je želio kupiti na poluvremenu utakmice Splita i Dinama mu godi. No predsjednik Splita nije želio ni čuti o prodaji u Maksimir.

- Drago mi je to čuti od gospodina Mamića, no o takvim stvarima trenutačno ne razmišljam. Igrač sam Splita i koncentriran sam samo na svoj klub - ozbiljan je Rog, koji ne krije ni da je simpatizirao “modre”.

- Svi mi koji smo poniknuli u okolici Varaždina sanjali smo o tome kako ćemo jednog dana zaigrati za seniore Varteksa. To nam je bilo u prvom planu. A Dinamo sam simpatizirao, onako usput, jer mi je Zagreb bio relativno blizu - završio je Rog, novi član “kockastih”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida