Obavijesti

Sport

Komentari 8

Splitski novinari prikupili su 300 kg hrane za beskućnike

Splitski novinari prikupili su 300 kg hrane za beskućnike
7

Donaciju su predale sestre Ana i Lucija Zaninović iz Taekwondo kluba Marjan, te hajdukovci, Goran Jozinović, Mijo Caktaš, Filip Bradarić i Jean Kouassi

VIDEO

Splitska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara organizirala je prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za beskućnike o kojima skrbi splitska udruga 'MoSt'. Skupljeno je preko 300 kg hrane, koju su uz organizatore, u udrugu 'MoST' odnijele sestre Ana i Lucija Zaninović ispred Taekwondo kluba Marjan te nogometaši Hajduka Goran Jozinović, Mijo Caktaš, Filip Bradarić i Jean Kouassi, kojima su se štićenici 'MoSt-a' posebno obradovali.

- Odlična ideja - kazao je na tečnom hrvatskom Kouassi, koji se rado odazvao fotografiranju i razgovoru sa štićenicima.

- Hvala organizatorima akcije, ne treba ni trošiti riječi koliko je u današnje vrijeme svaka pomoć dobrodošla – kazala je voditeljica 'MoSt-a' Đordana Barbarić.

Najviše hrane prikupili su članovi Taekwondo kluba Marjan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Drago nam je da i mi možemo sudjelovati u ovakvim akcijama, pogotovo što su se u velikom broju uključili i mladi iz našega kluba. Oni su naša budućnost, kod njih je potrebno razvijati osjećaj za društveno koristan angažman – kazala je Lucija Zaninović.

U udruzi 'MoSt' posebno su se obradovali donaciji sportske opreme iz Hajduka, koja će im poslužiti za opremanje Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika.

- Sudjelovali smo na više turnira i prvenstava, a posebno smo ponosni na sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kao jedna od 45 svjetskih reprezentacija beskućnika – kazao je izbornik reprezentacije Dado Lelas.

U ime igrača Hajduka dokapetan Goran Jozinović najavio je nove akcije.

- Mi se rado odazivamo ovakvim akcijama i pozivam organizatore, splitske sportske novinare da nam se jave i ubuduće. Siguran sam da ćemo se odazvati u još većem broju, jer to je najmanje što možemo napraviti za one kojima je naša pomoć potrebna.

Ovo nije prva, a ni zadnja akcija HZSN – sekcija Split.

- Do sada smo organizirali akciju 'Igračka za osmijeh', u kojoj smo prikupili i podijelili preko 3000 igračaka za djecu, organizirali smo i nekoliko vrlo uspjelih akcija darivanja krvi i sad nastavljamo dalje. Uskoro će uslijediti i nove akcije, prva već u četvrtak, kada ćemo, zajedno s nogometnim reprezentativcima Pletikosom, Subašićem, Kalinićem posjetiti Dječji odjel KBC-a Split, te im donirati igračke – kazao je predsjednik HZSN-a sekcije Split Tomislav Gabelić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine