Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sponzori stali uz Armstronga: Godinama nam je inspiracija

Sponzori stali uz Armstronga: Godinama nam je inspiracija
1

Lanceu Armstrongu zbog dopinške afere oduzeti su svi naslovi, ali ne i popularnost. Sponzori su ga podržali, a zaklada za borbu protiv raka prikuplja sve više sredstava

VIDEO

Za razliku od Tigera Woodsa koji je ostao bez niza sponzora nakon preljubničkog skandala, ovaj dopinški neće utjecati na Lancea Armstronga. Velike tvrtke i dalje su uz njega, a njegova zaklada za borbu protiv raka - ‘‘cvjeta''

Lanceu Armstrongu to vjerojatno nije velika utjeha, ali usred sportskog dopinškog skandala stoljeća u kojem će ostati bez gotovo svega što je u velikoj karijeri osvojio, otvorila su mu se, kako to obično biva, neka druga ‘’vrata’’.

Osim po biciklističkim uspjesima, Amerikanac je jednako dobro ‘’brendiran’’ i zbog svoje svjetski poznate zaklade za borbu protiv raka simboličnog imena ‘’Livestrong’’ koju je osnovao nakon što je i sam pobijedio težak rak testisa.

Donacija 25 puta više!

Koliko marketing može biti čudna, naizgled nelogična i nepredvidljiva stvar, govori i činjenica kako je u petak, nakon što je službeno objavljeno kako će mu biti oduzeto svih sedam naslova s Tour d’Francea, zaklada je primila 25 puta više donacija nego što je uobičajeno!

Konkretno, u četvrtak im je uplaćeno 3200 dolara što je prosječni dnevni prihod, a dan kasnije na račun im je ‘’sjelo’’ 78 tisuća dolara! Od prosječnih 45 donatora po danu, broj je skočio na njih čak 411, a zarađeno je gotovo trostruko više od internetske prodaje artikala sa Armstrongovim zaštitnim znakom.

Američka javnost tako mu je dala nedvosmislenu podršku, a Armstrong ne mora brinuti ni oko suradnje s velikim tvrtkama iako je doživotno suspendiran iz svih natjecanja.

Dok je Tiger Woods nakon preljubničkog skandala ostao bez niza sponzora te još uvijek pokušava ‘‘izglancati’’ narušeni imidž,, Armstrongovi ni u ludilu ne pomišljaju otkazati unosne ugovore, od kojih je u dvadeset godina profesionalne karijere dobio oko sto milijuna dolara. Štoviše, svi su hitro regirali s priopćenjima podrške, od proizvođača sportske prehrane i opreme. Među njima i velikan Nike s kojim već godinama surađuje i jedan im je od glavnih zaštitinih lica, pored Rogera Federera i nogometaša Barcelone..

Sponzori ne vjeruju USADA-i

- Tužni smo što se Lance više neće moći natjecati i što će mu naslovi biti oduzeti, no Nike planira nastaviti podržavati i njega i njegovu fundaciju.

Slično tvrdi i optički div Oakley koji poput mnogih ne vjeruje u tvrdnje Američke dopinške agencije (USADA) koja mu je za korištenje nedopuštenih sredstava u periodu od 1999. do 2005. ‘‘presudila’’ na temelju testova iz 2009. u 2010.

- Mi podržavamo sportaše koji poštuju čast i etiku sporta dok im se ne dokaže suprotno. Poštujemo i njegovu odluku da odustane od pravne borbe. Godinama je bio inspiracija mnogima i ostat ćemo uz njega do daljnjeg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka