Obavijesti

Sport

Komentari 14

Sportaši ne bi trebali pomagati svojim protivnicima, neću ni ja

Sportaši ne bi trebali pomagati svojim protivnicima, neću ni ja
1

Ni u jednom profesionalnom sportu igrači ne bi trebali financijski pomagati drugim natjecateljima. To je na odgovornim tijelima, u ovom slučaju ATP-u, WTA-u i ITF-u, dodao je dečko Zagrepčanke Ajle Tomljanović, Matteo Berrettini

VIDEO

Novak Đoković najpoduzetniji je među tenisačima kada je u pitanju osiguravanje pomoći onima koji ionako sklapaju kraj s krajem, a kamoli sada kada nemaju baš nikakvu zaradu od turnira. Njegovoj ideji o osnivanju fonda za pomoć priključile su se teniske organizacije, ITF, ATP i WTA, i u suradnji s četiri najveća turnira skupili više od šest milijuna dolara za više od 800 tenisača i tenisačica.

Međutim, Đokovićevoj se ideji nisu priklonili svi. Najglasniji je bio Dominic Thiem koji je odbio sudjelovati u toj akciji, ali ima i još tenisača iz vrha koji će svoj novac usmjeriti u nekom drugom smjeru.

- Zvao sam Novaka i objasnio mu svoju situaciju. Rekao sam mu da imam druge prioritete te da želim pomoći obiteljima koje je korona virus ostavio bez posla sad kad im je on najpotrebniji - kazao je Matteo Berrettini, osmi igrač svijeta.

- Ni u jednom profesionalnom sportu igrači ne bi trebali financijski pomagati drugim natjecateljima. To je na odgovornim tijelima, u ovom slučaju ATP-u, WTA-u i ITF-u. Oni organiziraju turnire, a mi na njima sudjelujemo. Oni trebaju brinuti o nama i problemima. Kad sam pričao s Đokovićem, rekao mi je da ne brinem jer donacije nisu obavezne. Možeš donirati ako želiš - dodao je dečko Zagrepčanke Ajle Tomljanović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💭🥞🍔🍟☀️🏄🏻‍♂️🌴

Objavu dijeli Matteo Berrettini (@matberrettini)

Đokovićev je prijedlog da prvih 100 igrača svijeta u singlu i prvih 20 u parovima sudjeluje s uplatama. Naravno, ne ravnomjerno, već bi, primjerice, prva petorica izdvojila po 30.000 dolara.

Thiem glatko odbio Đokovića: Ne dam lovu, nije im potrebna
Thiem glatko odbio Đokovića: Ne dam lovu, nije im potrebna

- Nitko od nižerangiranih igrača ne mora se boriti za život. Vidio sam igrače na ITF-Touru kako se ponašaju, nitko od njih nije posvećen sportu 100 posto. Mnogi od njih su prilično neprofesionalni. Ne vidim zašto bih im trebao dati novac - govorio je ranije Thiem, treći na svijetu.

- Radije bih pomogao ljudima i institucijama kojima je to zaista potrebno. Na svijetu ne postoji profesija u kojoj su vam zagarantirani uspjeh i visoki prihodi na početku karijere. Nitko od najboljih igrača ništa nije uzeo zdravo za gotovo. Svi smo se morali boriti da bi nešto postigli.

Video koji je dirnuo sve: Thiem, preživjet ćemo bez tvog novca
Video koji je dirnuo sve: Thiem, preživjet ćemo bez tvog novca

Nedavno je, pak, nakon Thiemove izjave video-poruku snimila i poslala Ines Ibbou, Alžirka koja je 620. na svijetu.

- Zapitala sam se nakon tvoje izjave kakav bi mi život bio i karijera da sam na tvom mjestu. Zamišljala sam kako bi bilo da su mi teniski treneri roditelji, dok sam ja odrastala u predgrađu Alžira s roditeljima koji nemaju veze s tenisom. Ipak, ne biramo gdje smo rođeni, pa ne krivim tebe za to. Blagoslovljena sam što sam imala takve roditelje i ne bi ih mijenjala ni za što na svijetu - rekla je pa krenula s pitanjima.

- Jesi li znao da u Alžiru ne postoje turniri za juniore i nijedan profesionalni turnir, kao i nijedan profesionalni trener? Kako je to kada imaš trenera koji ti pomaže? Osobnog trenera? Fizioterapeuta? Psihologa? Stručni stožer? Teren bi trebao odlučivati o mojoj karijeri, a ne financije. To nije fer. Uspjeli smo preživjeti bez tvog novca dosad, pa ćemo uspjeti i bez njega - nitko te ni za što nije pitao - odbrusila mu je na kraju Ibbou čiji su dirljivi video podijelili i Venus Williams, Nick Kyrgios...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima