Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sportaši sa sluhom: 'Bilić brijač s najviše potencijala'

Sportaši sa sluhom: 'Bilić brijač s najviše potencijala'
13

Glazbeni žiri 24sata u sastavu Tutić-Dedić-Huljić u Top pet sportaša-glazbenika poredao je Bilića, Štimca, Kostelića, Rađu i na kraju Karlovića...

VIDEO

Ma sportaši su simpatični glazbenici! Ima tu dosta muzikalnih ljudi. Primjerice, najviše mi se svidio Igor Štimac sa svojom “Mare i Kate”. Oni zaslužuju pohvale, a ne toliko sveprisutna Simona Gotovac, koja je nuklearni otpad na našoj sceni. Slaven Bilić je “brijač” i ima potencijala, komentirao je kompozitor Zrinko Tutić sve veći trend sportaša koji se okušavaju u glazbenim vodama.
Uoči Snježne kraljice Ivica Kostelić formu je “brusio” i u studiju. U suradnji s blues usnoharmonikašem Tomislavom Golubanom i njegovim blues bendom snimio je - “Brzi vlak”.
- Kritički je besmisleno komentirati kako Clinton svira saksofon ili Woody Allen klarinet. Tako je i s našim sportašima. Ivica ima afiniteta prema rocku, a najbolji od svih je Slaven Bilić - rekao je Matija Dedić, jazz pianist koji je izdao devet albuma.
Britanski Guardian je 2008. uz glazbene radove Teveza podsjetio i na Štimčev hit - “Mare i Kate”.
- Igor najbolje pjeva. Rađi sam napisao pjesmu i spario ga s Grašom i dugo su vladali radiopostajama. Tko zna, možda bude još takvih projekata - rekao je Tonči Huljić, osnivač Magazina.
Rađa, Štimac i Majoli okušali su se u popu, a Bilić u nešto žešćim tonalitetama. Karlović je repao o Pokosici, dinamovci u nešto intimnijoj atmosferi “treniraju” turbo folk. Tko zna, možda i oni nešto izdaju...

KOSTELIĆ I 'JOHNNY BE GOOD'
U slobodno vrijeme ne odvaja od gitare, uz koju voli i zapjevati. Prije nekoliko sezona svirao je uz ciljne arene u Svjetskom kupu. Pozornost skrenuo interpretacijom “Johnny be good”.

ŠTIMAC ZAMALO OSVOJIO PORINA
Pjesma “Mare i Kate”, koju je 1998. godine snimio s grupom Bohemi, i danas se može čuti u eteru. Snimio je samo jednu pjesmu u karijeri, no umalo dobio i Porina u kategoriji hita.

MAJOLI IZBJEGLA HRVATSKI RADIJSKI FESTIVAL
Sa Sandijem je 1999. snimila pjesmu “Do tebe mi nema” s kojom je čak došla do finala HRF-a. No u suradnji je došlo do nekih problema pa je Sandi pjesmu na festivalu izveo sam.

CRVENI GIBSON EXPLORE U SPLITSKOM RAWBAU
Već godinama Slaven Bilić svira ritam gitaru i to crvenu Gibson Explore. Izabrao je Rawbau i s tim bendom snimio nekoliko pjesama. Prošle godine snimio je spot za pjesmu “Vatreno ludilo”, a kritika je pohvalila i pjesme “Dolaziš”, “Je l’ te sram”, “Kako dalje”, “Križ”. Uzori? Aerosmith, Iron Maiden, Metallica...

RAĐA 'ZAKUCAO' U DUETU
Petar Grašo dugo je nagovarao prijatelja Dina Rađu i na kraju s njim snimio pjesmu “Nisam više ja sa njom” koja je solidno kotirala na top-listama. Bivši košarkaš oduševio je publiku diljem Hrvatske, ali više se nije pojavljivao u studijima.

IVO KARLOVIĆ ZABIJA 'BAŠ SVE'
Svoju dugogodišnju ljubav prema glazbi realizirao je u maniri Johna McEnroea, Shaquillea O’Neala, Kobea Bryanta. Na svom prvom albumu radio je s poznatim producentom Baby Dooksom, a najavni singl je pjesma “Baš sve”.

ŠIMUNIĆ JE 'TATA' I S MIKROFONOM
Ajde, Slaven, povedi nas igrače, malo žešće hrvatske navijače. Skupa ćemo pokazati svijetu tko je tata u nogometu, stihovi su koje je Josip Šimunić otpjevao u pjesmi “Svaki” s bendom Oprez. Poput Slavena Bilića, također je snimio spot za pjesmu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener