Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sportska 2012.: 'Kockasti' na Europskom, OI u Londonu...

Sportska 2012.: 'Kockasti' na Europskom, OI u Londonu...
1

Najiščekivaniji događaji ove, prijestupne godine svakako će biti Europsko prvenstvo u nogometu, Olimpijske Igre, rukometni EP u Srbiji, Euro u atletici i vaterpolu...

VIDEO

U novoj 2012. godini ljubiteljima sporta neće nedostajati uzbuđenja koje će pružati brojna velika europska i svjetska natjecanja u raznolikim sportovima. U nastavku teksta donosimo vam kratki pregled najvažnijih događaja. Iz pregleda su izuzeti događaji koji se održavaju u godišnjem intervalu.

15.-29. siječnja - Europsko rukometno prvenstvo u Srbiji

Izabranici Slavka Goluže pokušat će popraviti slab dojam s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Švedskoj u kojoj su zauzeli peto mjesto. Cilj je ponovo osvojiti minimalno medalju i obraniti srebro s Eura iz Austrije. Hrvatska reprezentacija u Srbiji je u skupini sa Slovenijom, Norveškom i Islandom, a križat će se sa skupinom u kojoj su Francuzi, Španjolci i Rusi.

16.-29. siječnja - Europsko vaterpolsko prvenstvo u Eindhovenu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Barakude' će u nizozemskom Eindhovenu nakon svjetske bronce iz 2011. imati težak zadatak obraniti europski naslov iz Zagreba od prije dvije godine. Konkurenti za naslov su uvijek jaki Srbi, Crnogorci, Mađari i Talijani.

21. siječnja - 12. veljače - Afrički kup nacija u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji

Najprestižnije afričko natjecanje održat će se u srcu kontinenta. Egipat kao branitelj naslova iz Angole iz 2010. neće braniti naslov jer se nije kvalificirao kao i Nigerija, ali tu su uvijek Obala Bjelokosti i Gana kao glavni favoriti za naslov. Samo da ne bude terorističkih racija kao na momčad Toga.

31. siječnja - 11. veljače - Europsko prvenstvo u malom nogometu u Zagrebu i Splitu

Hrvatska će krajem siječnja biti domaćin prestižnog Uefinog natjecanja u Futsalu koji će ugostiti najbolje malonogometaše Europe. EP će se održati u zagrebačkoj i splitskoj Areni, a Hrvatska će igrati u skupini A protiv Rumunjske i Češke u Splitu.

10. ožujka - Cro Copov oproštaj u Areni Zagreb

Najveći hrvatski borac u mješovitoj borbi Mirko Filipović nakon bogate karijere u Prideu i UFC odlučio je objesiti rukavice o klin, no prije konačnog umirovljenja priredit će oproštajnu borbu u zagrebačkoj Areni.

8. lipnja - 1. srpnja - Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini

Nakon puno muke u kvalifikacijama Hrvatska reprezentacija s nestrpljenjem dočekuje Euro na kojem će igrati s Irskom 10. lipnja, Italijom 14. lipnja u Poznanju te sa Španjolskom 18. lipnja u Gdanjsku.

27. lipnja - 1. srpnja - Europsko atletsko prvenstvo u Helsinkiju

Najbolje hrvatske atletičarke Blanka Vlašić i Sandra Perković u glavnom gradu Finske će braniti zlato koje su osvojile u Barceloni 2010. 

27. srpnja - 12. kolovoza - Olimpijske Igre u Londonu

Najveći sportski događaj na svijetu održat će se u britanskoj prijestolnici koja će ugostiti najbolje svjetske sportaše na jednom mjestu. Na 30. Olimpijskim Igrama nastupit će više od 11 tisuća sportaša, a među njima i sestre Zaninović, Blanka Vlašić i hrvatski rukometaši.

Od 7. rujna - Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014.

Nakon Eura 'kockasti' će se krajem ljeta posvetiti novom kvalifikacijskom ciklusu za najveće nogometno natjecanje SP u Brazilu 2014. 'Bilić-boysi' igrat će prvu utakmicu protiv Makedonije 7. rujna u Hrvatskoj, četiri dana kasnije gostovat će kod Belgije. Do kraja godine slijedi još jedan okršaj s Makedoncima u gostima te dolazak Walesa 16. listopada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...