Obavijesti

Sport

Komentari 21

Sportska 2013.: Rukometaši otvaraju 'siromašnu' godinu...

Sportska 2013.: Rukometaši otvaraju 'siromašnu' godinu...
1

Neparne godine 'siromašnije' su sportom, no godina počinje odlično za ljubitelje rukometa. Samo 11 dana nakon ulaska u novu godinu kreće Svjetsko prvenstvo

VIDEO

Poznato je kako su neparne godine 'siromašnije' sportom nego parne pa tako ni iduća, 2013. godina, nije iznimka. Najgore će biti u ožujku i travnju jer se tada ne održava niti jedno 'veće' natjecanje. 

Ipak, godina počinje odlično za sve ljubitelje rukometa, samo 11 dana nakon ulaska u novu godinu kreće Svjetsko prvenstvo. Slijedi skijanje, a u Brazilu će biti proba za Svjetsko prvenstvo, igrat će se Fifin Kup konfederacija. Posebno će nam interesantan biti Eurobasket, a godinu zatvaraju rukometašice, opet se igra u Srbiji.

11–27.siječnja - Svjetsko prvenstvo u rukometu u Španjolskoj

'Kauboji' su u grupi s domaćinom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom. Na prošlom SP-u su bili peti pa je želja korak naprijed, dakle medalja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

19. siječnja - 10. veljače - Afrički kup nacija u Južnoafričkoj Republici

Drugu godinu zaredom igra se prvenstvo Afrike, Obala Bjelokosti lovi toliko željenu titulu. Prošle godine ih je zaustavila Zambija, tek u finalu.

4-17.veljače - Svjetsko prvenstvo u skijanju u Schladmingu

Natko Zrnčić-Dim ide na operaciju, a Ivica Kostelić je poluozlijeđen. Pitanje je hoćemo li imati uopće ozbiljnog kandidata za postolje.

3-19.svibnja - Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu u Finskoj i Švedskoj

Kao i uoči svakog većeg natjecanja u hokeju, jedino pitanje je hoće li reprezentacije doći u najjačim sastavima. U svakom slučaju, čeka nas sjajnih 17 dana na ledu.

13-20. svibnja - Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu u Parizu

Azijci, primarno Kinezi, dolaze po novi set medalja. Europljani će im na svom tlu pokušati poremetiti planove, možda to uspije i poneki Hrvat, u prvom redu Tan Ruiwu i Andrej Gaćina.

15-30.lipnja - Kup konfederacija u Brazilu

Brazilci će imati probu za Svjetsko prvenstvo, nogomet neće biti u prvom planu već će Fifa pomno pratiti koliko su domaćini organizacijski spremni. 'Selecao', Italija, Španjolska, Urugvaj, Neymar, Pirlo, Xavi, Iniesta, Suarez, Cavani... Sve te reprezentacije i zvijezde su jamstvo da ćemo imati što vidjeti i na travnjaku.

23.srpnja - 3.kolovoza - Svjetsko prvenstvo u vaterpolu u Španjolskoj

Na posljednja dva SP-a 'barakude' su bile brončane, vrijeme je da se dođe do drugog zlata u povijesti. Ivica Tucak imat će se priliku dokazati umjesto Ratka Rudića.

10-18.kolovoza - Svjetsko prvenstvo u atletici u Moskvi

Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ivan Horvat, svi oni veliki su kandidati da nas razvesele idućeg ljeta u Rusiji.

4-22.rujna - Eurobasket u Sloveniji

Jasmin Repeša ima sjajne igrače, igraju zapažene uloge u klubovima diljem Europe, čak i euroligaškim, ali na najvećim natjecanjima uvijek podbace. Grupa nije laka, čeka nas aktualni prvak Španjolska, domaćin Slovenija, Poljska, Češka i Gruzija.

6-14.rujna - Europsko prvenstvo u odbojci u Njemačkoj i Švicarskoj

Hrvatice su se već plasirale u skupinu, a igrat će u Dresdenu. Protivnice su Ruskinje, Azerbajdžanke i kvalifikantice, Bjeloruskinje ili Slovakinje. 

7-22.prosinca - Svjetsko prvenstvo u rukometu u Srbiji

Godinu zatvaraju rukometašice, kao i 2012., i to na istom mjestu - u Srbiji. Samo, sada se ne igra Euro već SP. Hrvatska u kvalifikacijama mora proći Francuskinje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu