Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sportske igre mladih i u Sisku: 'Naša djeca ovo su jedva čekala'

Sportske igre mladih i u Sisku: 'Naša djeca ovo su jedva čekala'

Više od 2000 osnovnoškolske djece u sisačkoj dvorani Zeleni brijeg natjecalo se na Telemachovu Danu sporta u graničaru i atletici, a svečani programzapočeo je paljenjem baklje

VIDEO

Veliki sportsko-edukativni dan u Sisku, Telemach Dan sporta okupio je više od 2000 osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta, koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Mlade sugrađane podržala je, između ostalih, i gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, a za natjecatelje su navijali i igrači Hokejaškog kluba Sisak, aktualni prvaci Hrvatske.

- Zadovoljstvo nam je biti domaćin Sportskih igara mladih, mislim da se po dječjim licima vidjelo koliko su to i djeca jedva čekala. Ovdje su bila djeca iz svih devet osnovnih škola iz Siska, a ja sam posebno sretna jer smo Igre ugostili u našoj dvorani Zeleni brijeg. Mislim da ovakva natjecanja ne promiču samo sport među mladima, nego promiču i da se gradovi potaknu da ulažu u sportsku infrastrukturu kako bi se mladi mogli baviti sportom, kao što je i Sisak zadnjih deset godina i drago nam je da na ovakvim manifestacijama to možemo i pokazati - rekla je Ikić Baniček.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koju su donijeli mladi sportaši predvođeni nagrađivanim hrvačem Pavelom Puklavcem, mlađim seniorskim doprvakom svijeta.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Ribice u kategoriji 2014. godište i mlađi te ekipa Strujni udar u kategoriji 2012. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2012. godište i mlađi Tonka Bartolović i Frano Sučević, a u kategoriji 2014. godište i mlađi Aurora Rajković i Marko Gregurić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje. Djecu su educirali i predstavnici PU sisačko-moslavačke u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta nakon Siska posjetit će sve županije u Hrvatskoj i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih događaja. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan, a potiče druženje i toleranciju.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta natjecanje u deset sportskih disciplina (Coca-Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani