Obavijesti

Sport

Komentari 28

Sprej za SP: Tko u živom zidu prijeđe crtu, dobije žuti karton

Sprej za SP: Tko u živom zidu prijeđe crtu, dobije žuti karton
2

BIJELI TRAG Konačno će živi zid kod slobodnih udaraca stajati gdje i treba, na 9,15 metara od lopte. Nema više varanja kao nekad, rekao je Fifin šef Sepp Blatter

VIDEO

To je sjajna stvar. Gledatelji će konačno moći vidjeti gdje stoji živi zid. Dosad su pačjim koracima igrači nerijetko znali ukrasti metar, dva, smatra Alojzije Šupraha, bivši hrvatski sudac.

Predsjednik Fife Sepp Blatter odlučio je da će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu suci koristiti sprej za obilježavanje.

- Trag se vidi 30-40 sekundi i nije štetan za travu. To se prvo počelo koristiti u Južnoj Americi. Bilo je jako teško namjestiti zid na devet metara. Pritisak publike je bio golem i igrači bi stalnim cupkanjem znali doći na pet metara. Stoga su izmislili sprej koji sudac nosi zataknut na gaćice - kaže Šupraha.

Sprej se koristi i na SP-u klubova u Maroku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Igrači Bayerna su oduševljeni. Kažu da konačno mogu izvesti slobodan udarac, a da zid stoji ondje gdje i treba, na devet metara. Tvrde da je u Bundesligi to nemoguće pa često pucaju preko zida koji stoji na pet metara - kaže Sepp Blatter.

Ova vijest posebno će oduševiti kapetana Hrvatske Darija Srnu i Ivana Rakitića, koji u reprezentaciji izvode slobodne udarce.

- To je sve zbog publike. Dodjeljivanje žutih kartona, crvenih, signaliziranje zaleđa... Sve kako bi gledatelji mogli vidjeti o čemu je riječ. Tako će i ovaj sprej gledatelji prihvatiti s oduševljenjem. Ne bih se čudio da zaživi i u HNL-u - zaključio je Alojzije Šupraha.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića