Obavijesti

Sport

Komentari 7

Spremite si fotelju, pivo i TV: Ovakvi derbiji se ne propuštaju

Spremite si fotelju, pivo i TV: Ovakvi derbiji se ne propuštaju
3

VIKENDE DIVNI Subota ne obiluje spektakularnim derbijima, pa je sav fokus usmjeren na nedjelju. Uz HNL, imamo dva neizvjesna duela u La Ligi, a i Francuzi imaju nešto za reći...

VIDEO

Vikend pred nama donosi nekoliko uistinu kvalitetnih utakmica u koje vrijedi utrošiti vrijeme. Vremenske prilike i nisu naročito privlačne, pa imate solidan alibi za ostati u svoja četiri zida uz TV. 

Uz to je logičan slijed pripremiti udoban ležaj u vidu nekakve foteljice i udobno se zavaliti uz koje pivo. Ili sok, ipak, ukusi su različiti. Subota i nije naročito bogata derbijima, ali nedjelja zato vraća sve dugove.

Za ljubitelje 'talijanske kuhinje' izdvojili smo dva derbija kola, Španjolci također donose dvije vrlo neizvjesne utakmice, dok 'šlag na tortu' stavljaju Francuzi. 

Uz ovih pet utakmica, napominjemo kako u ponedjeljak od 18 sati Galatasaray Igora Tudora igra protiv Bešiktaša na domaćem terenu. Ne zaboravimo niti HNL gdje Rijeka i Dinamo imaju velike testove u Vinkovcima, odnosno Zaprešiću...

Subota, 18 sati: Napoli - Atalanta (Serie A)

Solidan termin za pogledati u najavi atraktivnu utakmicu, taman za 'zagrijavanje' prije izlaska van ili odlaska u kladionicu na 'popravni'.

Također, jedan od parova dana za sve ljubitelje klađenja. U velikom postotku igrat će se na pobjedu domaćih, naći će se tu i pokoji '3+' budući da ove ekipe igraju lijep nogomet. Ljubitelji Serie A upoznati su sa sjajnom Atalantom ove sezone, Atalantom Gian Piera Gasperinija kojoj se predviđala borba za ostanak. Klub iz Bergama je u borbi, ali za europske pozicije. 

Drže petu poziciju uz 48 osvojenih bodova te u zadnjih pet kola imaju četiri pobjede i remi. Stoga, realna su prijetnja favoriziranom domaćinu koji je u lovu na drugoplasiranu Romu koja im bježi dva boda.

Početkom listopada, Atalanta je dobila u Bergamu Napolija 1-0 i tako potvrdila svoj silan talent. Danas više nisu nepoznanica i s pravom se na San Paolu očekuje odlična utakmica.

Nedjelja, 20 i 45: Inter - Roma (Serie A)

Roma je u punoj snazi i punom sastavu, predvodi ju ponajbolji golgeter Europe, Edin Džeko. Inter ima osjetnih problema u obrani - pored kronično prosječnih bekova poput D'Ambrosija, Nagatoma i Ansaldija, u nedjelju ne mogu računati na stoperski par Jeison Murrilo - Miranda. Prvi je ozlijeđen, ali možda se stigne donekle oporaviti, drugi je pak kartoniran.

Nema niti Marcela Brozovića koji je ozlijeđen, ali zato je tu Ivan Perišić, igrač za velike utakmice. Inter praktički ima imperativ pobjede jer bi uz tri boda ovdje smanjio zaostatak za Romom na pet bodova. 

Njihov cilj je najmanje treće mjesto, a o prvom gotovo da nitko u Italiji nema pravo razmišljati osim Pjacinog i Mandžinog Juventusa. Drugog dana listopada 2016. Roma je pobijedila 2-1 gdje je gol odluke na Olimpicu dao Mauro Icardi, ali u svoj mrežu.

Iskusniji kladioničari već u svojim zamislima imaju oklade gdje Džeko i Icardi daju gol na ovoj utakmici. Njih dva su skupa 'spakirala' 34 komada ove sezone, pa... Treba li još koji argument?

Nedjelja, 21 sat: Marseille - PSG (Ligue 1)

Europa je počela drugačije gledati Parižane nakon što su demolirali Barcelonu u Ligi prvaka. Naravno da se sada očekuju čudesa i da se masovno trpa lova na njih u Ligue 1. Ali, oni su tu ove sezone usporeniji nego prethodnih, nema Ibre, nema ludila.

Recimo, kolo prije Marseillea nisu uspjeli zabiti Toulouseu na Parku prinčeva. Posljedica umora ili podcjenjivanja ili možda oboje, najrazumnije zvuči. U nedjelju navečer takve stvari u startu su eliminirane jer igraju protiv svog velikog rivala, Olympique Marseillea. 

Ta momčad nalazi se na šestom mjestu (PSG je trenutno treći) i igra promjenjivo, ali ove zime ojačani su za imena poput Patricea Evre i Dimitrija Payeta.

Jedni pokušavaju 'preko noći' narasti, drugi moraju pobjeđivati budući da Monaco 'šamara' sve redom u prvenstvu. Njihov prvi susret krajem listopada bio je užasan, nije pao niti jedan gol u Parizu. Ovaj put bi trebalo ispasti drugačije, okolnosti su puno drugačije.

Nedjelja, od 16 i 15: Atletico Madrid - Barcelona (La Liga)

Kiks Reala preko tjedna kod Valencije morao je psihološki podići strašno uzdrmanu Barcelonu. Za Valentinovo su pretrpjeli 'ljubavno razočaranje' u gradu ljubavi, PSG je baš bio 'nemilosrdni gad' pa gotovo prekinuo Barcinu vezu s Ligom prvaka.

Stoga, Barca se vraća svojoj iskonskoj ljubavi, Primeri. I tamo ih čeka strahovito težak test, moraju na Calderon kod Atletica. Ovaj par susreće se treći put ovaj mjesec. 

Poslije dva susreta u kupu Kralja gdje je Barca s(p)retno prošla u finale (1-2 i 1-1), na red stiže Primera i za aktualni prvaci Španjolske nemaju pravo na kiks. Real im je dao šansu porazom na Mestalli i ukoliko Barcelona dobije Realovog gradskog rivala, prava borba za La Ligu tek počinje.

No, puno toga pita se i Simeoneove trupe - u nizu su od četiri pobjede uz remi te stižu na ovaj meč poslije pobjede u Leverkusenu kod Bayera (2-4) u Ligi prvaka.

Nedjelja, od 20 i 45: Villarreal - Real Madrid (La Liga)

Realu možda jedna od najvažnijih utakmica u borbi za naslov. Igraju kod Villarreala samo tri dana poslije šokantnog poraza na Mestalli, a ove sezone već su kiksali protiv 'žute podmornice'. Bilo je to 21. rujna 2016. i završilo je 1-1. No, bio je to neki drugi, razigrani Villarreal.

Ovaj današnji pobjede ostvaruje na 'kapaljku' - u kakvom su stanju svjedoči i to što ih je pregazila Roma u Europskoj ligi 0-4 prije deset dana i tu su ispali. 

Istina, dobili su u gostima nezgodni Real Sociedad, no to je bila vrlo otvorena utakmica. U nedjelju se sve pita madridski klub, a nekako je teško vjerovati da mogu odigrati i drugo gostovanje u nizu neuspješno. Još ukoliko Barca zapne na Calderonu, eto im šanse 'nadoknaditi' bodove izgubljene protiv Valencije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu