Obavijesti

Sport

Komentari 16

Spremni za Srbiju: Hrvatski rukometaši uzeli Croatia Cup

Spremni za Srbiju: Hrvatski rukometaši uzeli Croatia Cup
4

Trećom pobjedom na pripremnom turniru u Osijeku protiv Švedske 29-24 Hrvatska je osvojila Croatia Cup. Sad slijedi europsko prvenstvo u Srbiji od 15.- 29. siječnja

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je Croatia Cup u Osijeku, pripremni turnir pred nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji.

Nakon pobjeda nad Iranom 41-19 i Slovačkom 32-23, odabranici Slavka Goluže uspješno su apsolvirali i najteži ispit na turniru, te su pobijedili reprezentaciju Švedske 29-24 (15-11). Pokazali su naši reprezentativci da su u dobroj formi i da navijači s optimizmom mogu čekati prvi nastup na Europskom prvenstvu protiv Islanda 16. siječnja.

- Pobijediti jednu reprezentaciju Švedske koja je po meni nešto jača nego na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. Obrana je bila dobra, malo 'šlepamo' u napadu. Zabili smo laganih pogodaka - rekao je izbornik Slavko Goluža te se osvrnuo na završne pripreme.

- Ključ je preostalih pet, šest dana. Croatia Cup treba što prije izbrisati i posvetiti se detaljnoj pripremi. Nismo ništa radili s napadom, jučer je bilo jako dobro, danas nam protivnik nije toliko dozvolio. 

Izbornik još muku muči s ozlijeđenima Ivanom Balićem i Dragom Vukovićem.

- Nadam se da će Balić i Vuković biti spremni. Stvarno se trude, ali povrede nisu bezazlene. Može Ivano napraviti neki krivi pokret pa ga presjeći. Musa Dragu dobro zamjenjuje u obrani.

Najefikasniji u hrvatskoj vrsti bili su Lacković sa 6 i Čupić s 5 golova. Valja istaknuti i raspoloženog vratara Mirka Alilovića koji je upisao 13 obrana.

Europsko prvenstvo u Srbiji održat će se od 15. do 29. siječnja. Hrvatska se nalazi u D skupini. Nakon susreta s Islandom 16. siječnja. Hrvatska će 18. siječnja igrati protiv Slovenije, a 20. siječnja protiv Norveške.

Croatia Cup, 3. kolo:

Hrvatska – Švedska 29-24

Slovačka – Iran 40-21

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Švedska 4, 3. Slovačka 2, 4. Iran 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu