Obavijesti

Sport

Komentari 0

Spursi brane naslov pred Lakersima i Celticsima?

Spursi brane naslov pred Lakersima i Celticsima?
6

U subotu počinje NBA doigravanje, a za najveće favorite za naslov slove pobjednici konferencija i branitelji naslova, koji u 1. kolu idu na Sunse

VIDEO

Dug i naporan regularni dio NBA sezone je gotov, iza svake momčadi su 82 utakmice. No tek sada slijedi ono najvažnije. Po osam najboljih iz svake konferencije otišlo je u doigravanje, u borbu za naslov prvaka. Najbolja momčad lige dolazi s Istoka. Boston Celticsi lani su imali 24 pobjede, a ove sezone čak 66! Najbolji je to napredak u povijesti lige te šest pobjeda "kraći" učinak od onog legendarne generacije Bullsa iz sezone 1995/96. koja je postavila rekord omjerom 72-10. No činjenica je da je Celticsima bilo lakše nego rivalima sa Zapada. Dokaz? Atlanta je osma na Istoku sa 37 pobjeda, a Golden Stateu doigravanje je pobjeglo iako ima jedanaest pobjeda više!

BOSTON (1) - ATLANTA (8)
Celticsi s Garnettom, Pierceom i Allenom pucaju na naslov prvaka. I zato im Atlanta Hawski ne bi trebali biti preveliki problem. Uostalom, sve tri ovosezonske utakmice Boston je dobio i veliki je favorit u ovom ogledu.

DETROIT (2) - PHILADELPHIA (7)
Kontroverznim porazom od Clevelanda 76ersi su u prvom krugu otišli na Detroit, obrambeno ponajbolju momčad lige. Pistonsi imaju veliko iskustvo iz play-offa, a imaju i bolju momčad od Philadelphije. Hamilton, Billups, Wallace i društvo slavili su dvaput ove sezone, ali dvaput su dobili i Sixersi.

ORLANDO (3) - TORONTO (6)
Orlando je jedno od najugodnijih iznenađenja sezone i lagani su favoriti protiv "europskog" Toronta. Predvođeni dvojcem Howard - Lewis dobili su dvije od tri utakmice u regularnom dijelu sezone, no morat će se dobro pomučiti za ulazak u polufinale Istoka.

CLEVELAND (4) - WASHINGHTON (5)
LeBronu Jamesu i njegovom Clevelandu Wizardsi baš i ne leže. Svatko je ove sezone dobio po dvije utakmice i presudna bi mogla bi Clevelandova prednost domaćeg terena. Lani je LeBron Cavse senzacionalno uveo u finale. Što može ove sezone?.

LA LAKERS (1) - DENVER (8)
Do dolaska Paua Gasola Lakersi su slovili za prosječnu momčad. No kada je Španjolac stigao iz Memphisa, momčad iz LA-a je krenula prema vrhu. U "fotofinišu" su Hornetsimam oduzeli "jedinicu" na Zapadu i Denver bi trebao biti samo zagrijavanje za ono što slijedi...

NEW ORLEANS (2) - DALLAS (7)
Iako se radi o okršaju druge i sedme momčadi Zapadu, neizvjesnosti neće nedostajati. Dallas s Nowitzkim je uvijek opasan, pogotovo otkad je u gradu Jason Kidd. Hornetsi su odlični, ali možda im fali iskustva. Chris Paul je sjajan, David West nadolazeća zvijezda, Peđa Stojaković već konstanta.

SAN ANTONIO (3) - PHOENIX (6)
Najatraktivniji par prvog kruga. Parker, Duncan i Ginobili na Shaqa, Stoudemirea i Nasha, pravi sudar svjetova. San Antonio ima 3-1 protiv Phoenixa u regularnom dijelu, ali doigravanje je uvijek posebna priča. Blagu prednost ipak imaju iskusniji Spursi.

UTAH (4) - HOUSTON (5)
Rocketsi su vlasnici najdužeg niza pobjeda ove sezone (22), ali u zadnje vrijeme igraju promijenjivo. Jednom su dobili Utah ove sezone, dvaput izgubili. Houston je bez Yao Minga, pa će McGrady usamljen na Boozera, Okura, Willimasa...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani