Obavijesti

Sport

Komentari 3

Spursi slomili Oklahomu City i poveli su 1-0 u finalu Zapada...

Spursi slomili Oklahomu City i poveli su 1-0 u finalu Zapada...
1

Košarkaši San Antonio Spursa slavili su na svom parketu protiv Oklahoma Cityja 101-98 i tako poveli u finalu Zapadne konferencije doigravanja NBA lige s 1-0...

VIDEO

Ostvarenom pobjedom Spursi su zadržali stopostotni učinak u ovosezonskom doigravanju. Bila im je to deveta pobjeda u isto toliko utakmica i 19. uzastopna uzme li se u obzir kraj regularnog dijela sezone. Najdulji je to pobjednički niz prenijet s kraja sezone u doigravanje od onog Los Angeles Lakersa koji su 2001. godine (također 19 trijumfa zaredom, op.a.). Pobijede li i u drugoj utakmici serije Spursi će postati tek četvrta momčad u povijesti lige kojoj je uspjelo vezati 20 pobjeda u spomenutom periodu.

Imao je Oklahoma City na ulazu u zadnju dionicu igre prednost od devet koševa (71-62), ali nisu ju uspjeli zadržati. San Antonio je u zadnjoj četvrtini zabio čak 39 koševa, od čega 16 iz reketa.

Argentinac Manu Ginobili predvodio je Spurse s 26 koševa, (11 u posljednjoj četvrtini uz stopostotan šut), Tony Parker zabio je 18 uz 8 skokova i 6 asistencija, dok je Tim Duncan skupio 16 koševa i 11 skokova. Bio je to iskusnom centru Teksašana 135. "double-double" učinak u doigravanju u karijeri. Pored velike trojke teksaške momčadi dvoznamenkast je učinak ostvario i Gary Neal s 12 ubačenih koševa.

Kod Thundera najbolji s 27 koševa i 10 skokova bio je Kevin Durant, ali je najbolji strijelac lige ubacio tek dva šuta iz igre u zadnjoj četvrtini. James Harden ubacio je 19, Russell Westbrook 17, a Derek Fisher 13 koševa.

Čini se da je okidač za uzlet Spursa u susretu bilo "nabrijavanje" njihovog trenera Gregga Popovicha koji im je tijekom "timeouta" uoči zadnje četvrtine rekao "budite opaki".

- To sam rekao? U žaru utakmice kažete svašta. Mislio sam da igramo malo nesigurno, na stražnjoj nozi, nesigurni sami u sebe i da previše driblamo. Govorio sam im da moraju bit malo čvršći, grublji, opakiji. To nam je uspjelo u posljednjoj četvrtini – komentirao je Popovich, čiji su igrači tijekom susreta nadigrali suparnike u reketu (50-26).

Druga utakmica serije igra se u utorak navečer ponovo u San Antoniju.

NBA doigravanje, konferencijski finale:

Zapadna konferencija:

San Antonio (1) - Oklahoma City (2) 101-98 (Ginobili 26k, Parker 18k, 8s, 6a / Durant 27k, 10s)

(San Antonio vodi u seriji 1-0)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica