Sport

Komentari 13

Spust u Val Gardeni otkazan zbog vjetra, Ivica bio posljednji

Spust u Val Gardeni otkazan zbog vjetra, Ivica bio posljednji

Treći spust sezone za skijaše, koji je u nedjelju trebao biti održan u talijanskoj Val Gardeni, otkazan je nakon što se niz stazu, uz velike muke, spustio 21 natjecatelj

Naime, start utrke je najprije spušten zbog prejakog vjetra, ali nakon što je 18 skijaša odradilo posao na stazi Saslong, novi udari vjetra su prisilili organizatore na privremeni prekid. Poslije više od pola sata stanke, niz stazu su se spustila još trojica skijaša, ali kako su uvjeti bili evidentno neravnopravni za sve, šef natjecanja u Svjetskom kupu Günther Hujara je definitivno odlučio otkazati utrku.

Do prekida je na prvom mjestu bio Francuz Johan Clarey (1:55.80), a najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, koji je startao prvi, nije bio nimalo uvjerljiv. Prekid je dočekao na posljednjem mjestu s 3.24 sekunde zaostatka.

Svjetski kup se nastavlja već u nedjelju u talijanskoj Alta Badiji. Na rasporedu je četvrti veleslalom sezone, a prvu vožnju postavlja Ante Kostelić. Početak utrke je u 10.30 sati, a druga je vožnja na rasporedu u 13.30.

Najčitaniji članci